Praca jako trader w firmie działającej na rynku Forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Rivo
Uczestnik
Uczestnik

Praca jako trader w firmie działającej na rynku Forex

Nieprzeczytany post autor: Rivo »

Witam serdecznie. Mam poważny dylemat i mam nadzieję, że pomożecie w podjęciu decyzji. Ostatnio pojawiła się atrakcyjna oferta pracy jako trader na rynku Forex w firmie TeleTrade. Oczywiście przed zatrudnieniem pracodawca musi sprawdzić kwalifikacje kandydatów, więc przeprowadzany jest egzamin - kandydaci przez tydzień podczas pracy na platformie MT4 muszą spełnić określone wymagania, które dodaje jako załącznik na zdjęciu. Prawdziwy problem tkwi w tym, że aby podejść do egzaminu kandydat musi przebyć szkolenie, które trwa 3 tygodnie i kosztuje 600 zł. W razie zdania egzaminu kwota jest zwracana, w przeciwnym wypadku nie. Jest to więc swojego rodzaju kaucja. O ile cena kursu nie jest dużym problemem, to wyłączenie z pracy dochodowej na 3 tygodnie już tak. Chciałbym zapytać więc Was, osoby będące w temacie - czy dla kogoś, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z Forexem spełnienie wymagań widocznych na zdjęciu jest możliwe? Jestem absolwentem Politechniki Wrocławskiej i uważam się za osobę dosyć bystrą, a teraz szukam swojej pierwszej prawdziwej pracy (wcześniej nie miałem styczności z finansami, pracowałem w różnych miejscach, w których mogłem liczyć na pewne zatrudnienie i pieniądze niezbędne do życia). Należy zaznaczyć również, że na wstępnej rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca nie namawiał mnie na przystąpienie do kursu, dosyć szczerze mówił, że egzamin zdaje mniej niż 10% ludzi i jest on bardzo trudny, więc nie czuje się "naciągany" na siłę. Wasza opinia w tej sprawie bardzo by mi pomogła, rzućcie okiem na załączone zdjęcie i napiszcie, czy Waszym zdaniem osoba, która przez trzy tygodnie mocno przykłada się do nauki rynku Forex (nawet 12 godzin dziennie) jest w stanie zdać taki egzamin.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Praca jako trader w firmie działającej na rynku Forex

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Co to za praca jeśli trzeba za nią płacić.
Tak samo jak składanie długopisów.
Nie pakuj się w żadne umowy jeśli tylko masz wątpliwości że mogą Cię naciągnąć.
Praca ma Ci dać pieniądze a nie je odebrać.
Nie mówiąc już o tym że zarządzanie cudzym kapitałem bez licencji jest nielegalne.

Rivo
Uczestnik
Uczestnik

Dzięki chłopaki. Generalnie rzecz biorąc, podobno te wymogi na egzaminie są praktycznie nie do spełnienia, także nie podejmę się szkolenia.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Byłem tam nawet na rozmowie kiedyś. Facet zapytał czy jestem w stanie pokazać mu statement gdzie zarabiam 30% miesięcznie :P
Wspomnieli może, że po zdaniu kursu grasz własną kasą i w dodatku dzielisz się zyskami? a spread nawet na eur/usd jest kosmiczny bo oczywiście na tym też zarabiają...
Obrazek

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

To nie praca, tylko naciąganie ludzi. Ktoś kto ma 70% skuteczności może pracować sam dla siebie....

Pozdrawiam

Rivo
Uczestnik
Uczestnik

mlody87 pisze:Byłem tam nawet na rozmowie kiedyś. Facet zapytał czy jestem w stanie pokazać mu statement gdzie zarabiam 30% miesięcznie :P
Wspomnieli może, że po zdaniu kursu grasz własną kasą i w dodatku dzielisz się zyskami? a spread nawet na eur/usd jest kosmiczny bo oczywiście na tym też zarabiają...
Mi przekazali informacje, że gram pieniędzmi inwestora, a nie swoimi.Odpuściłem temat, bo każda zapytana osoba odradzała mi dalszą współpracę z nimi. Dziękuję również Wam za pomoc w podjęciu decyzji :)

Anja
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Anja »

Granie pieniedzmi inwestora nie jest naciaganiem ludzi, natomiast nauczenie sie grania na rynku FOREX trwa kilka lat i nie da sie tego nauczyc w ciagu 3 tygodni. Ani wybitny matematyk, ani nikt inny nie da rady sie w krotkim czasie nauczyc. Tu chodzi o cos innego. Nic dla poczatkujacych. W rzeczywistosci istnieja mozliwosci zarobienia 30% i wiecej na miesiac. To czysta prawda. Tez je osiagam, a nawet wiecej.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Anja pisze:Granie pieniedzmi inwestora nie jest naciaganiem ludzi, natomiast nauczenie sie grania na rynku FOREX trwa kilka lat i nie da sie tego nauczyc w ciagu 3 tygodni. Ani wybitny matematyk, ani nikt inny nie da rady sie w krotkim czasie nauczyc. Tu chodzi o cos innego. Nic dla poczatkujacych. W rzeczywistosci istnieja mozliwosci zarobienia 30% i wiecej na miesiac. To czysta prawda. Tez je osiagam, a nawet wiecej.
Zgadzam się. Witamy kobietę w naszym klubie ! ... Tak ta umowa ma kilka słabych punktów
"If music is dying musicians are killing it" - MP

ODPOWIEDZ