DayTrading: Piątek 04.12.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
JohnyEnglisz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2020

Nieprzeczytany post autor: JohnyEnglisz »

krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:57
Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:56
Hej krab gdzie jesteś? To jak to z tymi zwierzakami? Mozna grac na cudze czy nie? Bo juz sie gubie :)
Można, ale jak cienias ma tylko 9 trafień pod rząd to nie warto.
Do poniedziałku
Pokaz te 9 wejsc pod rzad :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

JohnyEnglisz pisze:
04 gru 2020, 18:28
krab29 pisze:
04 gru 2020, 17:57
Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:56
Hej krab gdzie jesteś? To jak to z tymi zwierzakami? Mozna grac na cudze czy nie? Bo juz sie gubie :)
Można, ale jak cienias ma tylko 9 trafień pod rząd to nie warto.
Do poniedziałku
Pokaz te 9 wejsc pod rzad :564:
Juz ci tłumacze jak to było. Cos w rodzaju eurusd-S, gbpusd-S, audusd-S, usdcad-L, gold-S, indexy-S i to wszystko w jednym czasie. Typowy przykład korelacji rynkowej. ALe kolega krab o korelacji nie za wiele wie więc uznał, że to czary ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

ani nie w jednym czasie ani na zasadzie korelacji. Trwało to bodajze tydzien lub dwa. Kazdego dnia bylo podawane wejscie i wyjscie i wszystko jest tu na forum gdzies w archiwum. Ja nawet nie zwracalem na to uwagi, ale krab sie przejal wtedy sprawdzeniem tego i mnie podkrecil :) A skoro to takie proste bo korelacje itp to chetnie zobacze jak Ty to powtorzysz. Przeciez to mały pikus dla Ciebie. Wystarczy złapac korelacje i jedziesz. No i zapomniales o najwazniejszym tam zaden trejd nie byl mniejszy niz 15 pipsow wiec zadnych zabaw w stylu wchodze, 2 pipsy, wychodze. To jak? Pokazesz amatorom jak sie to robi u zawodowca, prawda?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Witam, tyle stron a bełkot wszechobecny. Bez obrazy ale coniektórzy z Was nie mają co robić? krowa która dużo muczy, mało mleka daje. Jestem bezstronny ale czepiacie się niektórych za chęć dzielenia się i tylko krytykujecie, nie dając samemu nic, hipokryzja.
To jest problem ludzi, zamiast zajmować się sobą, skupiają się na innych. Każdy psycholog pomoże z takim zachowaniem i pomoże wrócić na właściwy tor.
Ja sam w demo bawił się nie będę, mój styl gry nie przypadnie 99% ludzi. Ja gram bez SL I ostro na koncie walutowym, na indeksach inny brok i tutaj przeciwieństwo. Świeżak, kiedyś bawiło mnie Twoje udzielanie na forum, teraz niestety to już jest smutne, nie uczysz się na własnych błędach, wzorujesz się na guru, szukasz teorii na siłę itp itd. Sorry nic personalnego ale daj sobie spokój nawet z demo i ciesz się życiem. EOT
Wszystkie L na SP500 zamknięte, zaczynamy drabinę zleceń S do 3750.
A co do AT to raz działa a raz nie, tak jak na naszych oczach tworzy się nowa ekonomia i nikt nie wie kiedy ten chaos się skończy, pewne jest że skończy źle. To samo z osłabieniem dolara, na chwilę obecną można sobie rysować co się chce bo to ma mało wspólnego z AT.
Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do innych i siebie.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
04 gru 2020, 18:40
ani nie w jednym czasie ani na zasadzie korelacji. Trwało to bodajze tydzien lub dwa. Kazdego dnia bylo podawane wejscie i wyjscie i wszystko jest tu na forum gdzies w archiwum. Ja nawet nie zwracalem na to uwagi, ale krab sie przejal wtedy sprawdzeniem tego i mnie podkrecil :) A skoro to takie proste bo korelacje itp to chetnie zobacze jak Ty to powtorzysz. Przeciez to mały pikus dla Ciebie. Wystarczy złapac korelacje i jedziesz. No i zapomniales o najwazniejszym tam zaden trejd nie byl mniejszy niz 15 pipsow wiec zadnych zabaw w stylu wchodze, 2 pipsy, wychodze. To jak? Pokazesz amatorom jak sie to robi u zawodowca, prawda?
Jasne. Jak tylko będzie publikacja danych :)

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 17:30
szuler pisze:
04 gru 2020, 17:26

oczywiście wiem co sugeruje i o tym też piszę co widział GL
to co ja napisałem to nie chodzi o cos innego.
spokojnie przeczytaj jeszcze raz.
No i własnie o to chodzi. Ktos cos narysuje a potem może sie wypierac, że to zupełnie cos innego miało być ;)
Tylko dlatego bo nie wyszło.
nie, to nie o to chodzi.
krótko
Kermit dał wykres z kierunkiem.
zaraz po tym wpisie nikt nie daje przeciwnej prognozy.
po jakimś , jeśli kurs pójdzie odwrotnie zjawia się ekspert i się naśmiewa po czasie.
a gdzie był ten ekspert zaraz po ukazaniu się tej prognozy?
a cicho siedział bo gówno wiedział

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

ok to zabawa w AT
POPROSZE o fachowe kiedy sie pozycjonuje s przy formacji jaka widac
eur/dol na m10 i piekny klin wzrostowy
https://iv.pl/image/edekxxx.GtwMore
kiedy i w ktorym punkcie ska duza
kermit w te zabawe nie gra inni moga jak potrafia
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

szuler pisze:
04 gru 2020, 18:46

po jakimś , jeśli kurs pójdzie odwrotnie zjawia się ekspert i się naśmiewa po czasie.
To ja czegos widac nie zrozumiałem. Bo odniosłem wrażenie, że ten kolega gratulował setupu. :shock: :d

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
04 gru 2020, 18:47
ok to zabawa w AT
POPROSZE o fachowe kiedy sie pozycjonuje s przy formacji jaka widac
eur/dol na m10 i piekny klin wzrostowy
kiedy i w ktorym punkcie ska duza
kermit w te zabawe nie gra inni moga jak potrafia
Przeciez słyszałes, że na cudze wykresy sie nie gra. Jest to w stopce :d

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Cblondyn pisze:
04 gru 2020, 18:48
szuler pisze:
04 gru 2020, 18:46

To ja czegos widac nie zrozumiałem. Bo odniosłem wrażenie, że ten kolega gratulował setupu. :shock: :d
ja zrozumiałem jego gratulacje ironicznie.
ja odczytałem ten wykres na mozliwość up

Zablokowany