DayTrading: Wtorek 24.11.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
gregorio99
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 24.11.2020

Nieprzeczytany post autor: gregorio99 »

Świeżak44 pisze:
24 lis 2020, 10:10
...i ma za soba nieograniczone zasoby...
Stary problem początkujących. Nie przyszło ci do głowy, że na rynku musi być zawsze druga strona transakcji??? Jak sprzedajesz to musisz mieć komu, a jeżeli nie ma nikogo to wykres idzie tak jak sobie chce.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:
24 lis 2020, 10:10
Nie da się wygrac, bo większość z tego co robia jest zaskakujace- fundamentalnie i pod względem AT. Jedyne wytłumaczenie takiego stanu, to jest, ze kieruje tym jakaś sztuczna inteligencja, która nie przejmuje sie faktami, emocjami, danymi ekonomicznymi i ogólna sytuacją, tylko jest zaprogramowana na wygrywanie i ma za soba nieograniczone zasoby. Dlatego jest i będzie cięgłe zdziwienie na rynkach.
Tym sie jakoś udaje :)
i to gdzie na forum nawigatora
https://www.myfxbook.com/members/Pawel_ ... fc/7423893
post986888.html#p986888
Ostatnio zmieniony 24 lis 2020, 10:25 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

swiezy co cie ta zadziwia ?
ty zapierniczaj nowe demo i zaczynaj od nowa bo inaczej po co 4 lata marnowales
przemysl jak grac i dawaj bo rynki na ciebie czekaja
tylko błagam nie graj na realnym rynku :P
zacznij od tego
zysk w mcu ma byc 10 procent depa i jak tego bedziesz sie trzymał to zaczniesz zarabiac

swiezy
masz na zachete , bo zapomnialem o tym demmmmmo ale ja nie trace
banka miala byc i niedlugo bedzie
to dlatego ze moge grac na parach walut wiec gram edka
https://iv.pl/image/demo-edek.GtU1LOX
historia
demo jest od 9list godz 1800 depozyt 500k
startuj
czy ja pierwszy 2 banki czy ty ze 100k zrobisz 200k
przed toba duza szansa
bo raz mozesz ze mna wygrac a to juz jakas satysf a dwa ja moge grac tylko edka wiec ty mozesz bardzo latwo ze mna wygrac czas do 15 grudnia masz wyzwanie
bo ja odpuszczam w grudniu tyranie moge sie pobawic
a sprawdzic bedzie latwo bo na wydruku jest numer rach i tego nie da sie podmienic jak i stata tez moge pokazac
dzis jak zaczniesz to juz masz szanse ha ha ha bo jak widac na edku trace :lol:
i inni tez moga sie pobawic bo z tego co pamietam krab mial ochote
ktory tam odwazny pokazac z demo numer stan konta i do boju
to dawac :564:
ja mam tm niby 850k przesuniemy przecinek i bedzie 85 k czyli to samo
wy po 100 zaczynacie ja 85 dychy i ja gram tylko edka
Ostatnio zmieniony 24 lis 2020, 11:01 przez XAB, łącznie zmieniany 4 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dam przykład z wczoraj. Do popołudnia było ponad +30% na obu kontach ugrane głównie na DAX-e.. A popołudniu jakś tak zaczęli krecić tymi wykresami, że oddawałem im po kawałku cały zysk, i całą reszte. Wybijali SL-ki sobie, latali góra-dół jak opętani , a celem było ogólne wywalenie w kosmos. Widziałem to na H1, ze wracaja do kanału, a jednak grałem głównie skalpy na S. Musze to przeanalizować, dlaczego tak się myliłem popołudniu. Generalnie to była gra w konsoli, tylko sporej... a do konsol to nie mam dobrej reki, bo się szybko fiksuje na wybicie. Nie wiem tez dlaczego zostawiłem pozycje na noc.. Miałem tego nie robic. Frustracja po prostu bierze góre.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Złotko - https://invst.ly/sxxap - dynamicznie wczoraj przeszedł przez wsparcie/opór. Jak dla mnie jeszcze powinien wrócić, choć na chwilę na 1850. Pytanie kiedy i co dalej? Czy w górę wtedy, czy w dół?
Zieloności
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

1. Pierwszy wniosek ma taki, ze zyski trzeba jak najszybciej zabierać i nic nie zostawić , bo kierunek zawsze jest niepewny. Jak się upieram przy kierunku , to musze następnego dnia nowe konto zakłdać.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Świeżak44 pisze:
24 lis 2020, 10:55
Dam przykład z wczoraj. Do popołudnia było ponad +30% na obu kontach ugrane głównie na DAX-e.. A popołudniu jakś tak zaczęli krecić tymi wykresami, że oddawałem im po kawałku cały zysk, i całą reszte. Wybijali SL-ki sobie, latali góra-dół jak opętani , a celem było ogólne wywalenie w kosmos. Widziałem to na H1, ze wracaja do kanału, a jednak grałem głównie skalpy na S. Musze to przeanalizować, dlaczego tak się myliłem popołudniu. Generalnie to była gra w konsoli, tylko sporej... a do konsol to nie mam dobrej reki, bo się szybko fiksuje na wybicie. Nie wiem tez dlaczego zostawiłem pozycje na noc.. Miałem tego nie robic. Frustracja po prostu bierze góre.
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
swiezy odnosnie wczoraj to kazdy mogl poleciec nie tylko ty
nie masz zabezpieczonych pozycji to nie ma sily na takie wariacje jak byly
na us30
mam na systemiku coraz wieksza strate i konca nie widac
moze byc tak ze to bedzie najwieksza moja strata w tym roku jak tak dalej beda w rogi leciec bo wystarczy bym sie wkarwił i nacisnał enter :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale dalej mam pol depa na obrone i dlatego trzymam
z tym pol to przesadzilem ale 40 proc mam luznej kasy
Ostatnio zmieniony 24 lis 2020, 11:13 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
24 lis 2020, 10:22

Tym sie jakoś udaje :)
i to gdzie na forum nawigatora
https://www.myfxbook.com/members/Pawel_ ... fc/7423893
post986888.html#p986888
Nie przekonuje mnie ta jego krzywa kapitału.. Ostatnio jakis strzał zaliczył i przekroczył ledwo 100%.. a przez rok czasu się kisił. Dobry trader musi byc jak maszyna. Pomnażac szybko i pewnie. To mi się podoba: https://www.forexfactory.com/jnow

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

XAB pisze:
24 lis 2020, 11:07
Świeżak44 pisze:
24 lis 2020, 10:55
na us30
mam na systemiku coraz wieksza strate i konca nie widac
moze byc tak ze to bedzie najwieksza moja strata w tym roku jak tak dalej beda w rogi leciec bo wystarczy bym sie wkarwił i nacisnał enter :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale dalej mam pol depa na obrone i dlatego trzymam
z tym pol to przesadzilem ale 40 proc mam luznej kasy
a SL jest czy tylko reka

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
24 lis 2020, 11:07

na us30
Wiem, że wykres był bardzo trudny na M1 jak tak latali góra dół. Ale na H1 widziałem wcześniej, ze wracają do kanału i beda rośli.. Ba, nawet zapowiedziałem, ze bede skalpował na LLL.. No i co? Było troche skalpów L na dole, ale potem już mysłałem o SS. Zapomniałem o kanale.. Liczyłem na F78%. Nie sadziłem , ze dojda do górnej bandy w ogóle, a że jeszcze go wygija górą to juz całkiem.. :shock: ..i to jest problem. Miałem ten kanał przecież dobrze narysowany.. Zawsze idą dalej niż człowiek myśli..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany