Tester strategi reczne skladanie zlecen

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JarlCarmen
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 07 lut 2020, 11:51

Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: JarlCarmen »

Witam serdecznie. Poszukuje rozwiązania ,które pozwoli mi bar po barze prześledzić w testerze wykres i da mi możliwość otwierania transakcji na wykresie w testerze/przesuwania pozycji na BE.
Mam robota z forex city STE ale on gdy ustawi mu sie SL 10 to daje bardzo rozne sle i fałszuje to wyniki :/

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 133
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43
Lokalizacja: Świebodzice

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Otwórz tester, cofnij momentu gdzie chcesz rozpocząć i naciskaj klawisz F12, wtedy wykres przesuwa się o jedną świecę
Na zwykłym wykresie też możesz to zrobić, trzeba tylko wyłączyć automatyczne przesuwanie wykresu.

JarlCarmen
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: 07 lut 2020, 11:51

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: JarlCarmen »

Ale i tak nie mozna handlowac w ten sposob :/

1to1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 69
Rejestracja: 21 sie 2014, 20:02

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: 1to1 »

Forex Tester

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1842
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

JarlCarmen pisze:
14 lis 2020, 15:25
Mam robota z forex city STE ale on gdy ustawi mu sie SL 10 to daje bardzo rozne sle i fałszuje to wyniki :/
Te 10 to chodzi o pipsy czy punkty, a może to ustawienie czegoś innego ? Może ktoś wmontował do robota złożone SL, które się zmienia w zależności od czegoś.. Różne są modyfikacje.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła
Posty: 133
Rejestracja: 11 mar 2012, 19:43
Lokalizacja: Świebodzice

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Jeśli się nie mylę, masz tylko wersję skompilowaną tego EA(.ex4), bez kodu źródłowego nie można ustalić jak działa SL.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 1812
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

MarioDM pisze:
15 lis 2020, 16:10
JarlCarmen pisze:
14 lis 2020, 15:25
Mam robota z forex city STE ale on gdy ustawi mu sie SL 10 to daje bardzo rozne sle i fałszuje to wyniki :/
Te 10 to chodzi o pipsy czy punkty, a może to ustawienie czegoś innego ? Może ktoś wmontował do robota złożone SL, które się zmienia w zależności od czegoś.. Różne są modyfikacje.
SL 10, to będzie jeden pips dla zwykłych par walutowych.
Przy takim SL, to obsuwy murowane.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1842
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Tester strategi reczne skladanie zlecen

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

ninjaproject pisze:
17 lis 2020, 00:14
SL 10, to będzie jeden pips dla zwykłych par walutowych.
Przy takim SL, to obsuwy murowane.
Jeśli takie SL jest u brokera kwotującego 5 miejsc po przecinku, to SL zrealizuje się niemal za każdym razem.
Być może są jeszcze brokerzy kwotujący tylko 4 miejsca po przecinku, albo to ustawienie jest z tych czasów.
Osobiście podejrzewam, że w SL wmontowany jest jakiś algorytm, który w zależności od ustawionej wartości coś przelicza i dlatego SL się ciągle zmienia.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ