Świeżak44 pisze: ↑26 paź 2020, 14:54
Prawie same zyski. Mnie już nic nie zaskoczy.. i tak juz zostanie, bo ja skalper jestem.
Mistrzu chwalisz się, że dzisiaj zarobiłeś 51,5k. Ale. Czegoś nie rozumiem. Stawiasz pozycje za 250ktr? Czy 1ktr to 1 lot i depozyt to ile? 4k? Jeśli tak to przy depozycie 100k obstawiał bym jednorazowo 1lot=4k. To taki jakiś normalny wkład jak dla mnie, ale pozycja już duża. I wtedy czy twojego zysku nie należy podzielić przez 250? Czyli zamiast ~50000 mam 50000/250=200 zł? Czy twój zysk wtedy nie wygląda mówiąc szczerze żałośnie?
Jeśli przy depo 100k wyciągasz dziennie 0,2k i po tygodniu topisz depo to chyba jest źle i nie ma czym się chwalić
Nie wiem czy dobrze rozumuje

Prosty człowiek jestem i nie ogarniam tego. Poza tym nie gram indeksów więc nie wiem jaki jest potrzebny depozyt zabezpieczający pozycje 250ktr? Mógłbyś napisać. Czy 1ktr u ciebie?
Jeszcze grając w moim stylu walutowym czyli 0,02 lotki, nie wiem czy w indeksach się tak da, to czy zarobiłbyś dzisiaj złotówkę? Tak, 200/50=4zł. Dobre piwo z prawdziwym chmielem bym miał. Ale zdezynfekować bym się już nie zdołał. Więc przed koronką bym się nie uratował.
Dobrze rozumiem te 250ktr na idneksach czy jest to bez sensu?
Pozdrawiam i zieloności.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!