BO & FBO
- ninjaproject
- Maniak

Re: BO & FBO
I tyle w temacie tego układu, bo on się wykonał, i już dalej jest nieaktualny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Wiesz co muszę przyznać szczerze że któryś raz piszesz a ja Ciebie w ogóle nie rozumiem naprawdę. Nie wiem co to jest MightyOne i nie interesowałem się tym w ogóle. Poza tym nie wiem o jakim moim zagraniu piszesz??ninjaproject pisze: 01 wrz 2020, 11:20 Ja nie rozumiem co ty grasz, bo to co widzę, to ma mało, lub nic wspólnego z FBO & BO i MightyOne.
Jeżeli moje zagranie wg Ciebie nie są zgodne z BO i FBO ok rozumiem, rozumiem też że nie będę w stanie Ci pomóc ani dogodzić w żaden sposób.
Podsumowując aktualnie zobaczyłem Twoje zrzuty i niestety przykro nie będę na nie odpisywał, bo ja nie wiem ogólnie jakie Twoje jest podejście do gry. Nie wiem ciągle piszesz o BO że BO tamto BO tamto tutaj układ MightyOne, nie wiem naprawde o czym piszesz, może masz lepiej te wszystkie rzeczy ogarnięte i masz dużą większą wiedzę więc było by może super jak rozpiszez jak Ty to wszystko widzisz.
A o jakich Ty moich zagraniach piszesz bo narazie byłem w Ejku long i USDJPY long a Ty pokazujesz Ejka na Short teraz.ninjaproject pisze: 01 wrz 2020, 11:58 Mi to tak wygląda, jakbyś dopasowywał sobie rzeczywistość (naginał ją), tam gdzie nie ma dobrego układu...
Wiesz co nie wiem moze moje zgarania nie będą FBO i BO może ja to inaczej już widzę i zastanawiam się bo ja nie chcę ogólnie każdego moje wejścia tutaj analizować nie mam na to czasu.
Ty widzisz to inaczej inny inaczej ja inaczej i tak pewnie każdy widzi inaczej.
Podsumowujac graj to co widzisz ja będę grał co ja widzę i chyba tyle w temacie.
Albo wrzucę czasami jakiś fajny rysunek jak na rynku fajnie sie poruszają a i tak każdy musi swoje zagania wg siebie zagrywać ale rynek i tak chodzi podobnie cały czas kwestia gdzie to zobaczymy i kiedy się podłączymy.
Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ja na przykład sobie siędzę w longu w ujku po porannym wyjściu na minus potem wszedłem ponownie w longa i nie pytaj mnie dlaczego... w sumie bo zaczęli iść w górę i chciałem się podłączyć i to zrobiłem.
- ninjaproject
- Maniak

No widzisz, i teraz ci się udało.
Jak ja to dobrze znam!
Pisałeś, że wracasz i chcesz tym razem nie robić błędów, ale trzymać się metody...
No to jak?
Jak ja to dobrze znam!
Pisałeś, że wracasz i chcesz tym razem nie robić błędów, ale trzymać się metody...
No to jak?
- ninjaproject
- Maniak

Hmmm, to może mi się popierniczyło?
Miałem wrażenie, że to ty pisałeś w wątku Zero Line by MightyOne?
PS, nie, nie pomyliło mi się!
Wiesz co nic mi się nie udało aktualnie caly czas jestem w tejdzie, nie wiem co zrobię za 20 minut. Masz wykres z H4 gdzie mamy BO zarówno na górze jak i na dole. Mogą iść zarówno po ten profit lub po tamten, nie przewidzisz. Ja wszedłem bo tym małym BO z M15 i następnie PB z M15 w kierunku nie jest to super rewelacyjny sygnał jaki bym oczekiwał ale to ja ryzykuję moje pieniądze teraz. Ważne że wiem gdzie stawiać mogę moje SL oraz gdzie jest profit.ninjaproject pisze: 01 wrz 2020, 14:47 No widzisz, i teraz ci się udało.
Jak ja to dobrze znam!
No to jak?
I nie wiem czy to wejście to błąd podjąłem decyzję, trzymam się "metody" ale sygnał był słaby więc jestem ostrożny ale nie jest to w tym przypadku rzucanie się gdzie kolwiek. tutaj nadzoruję pozycję będzie SL to będzie może nie dojdzie może szybciej wyjdę.
Ale najważenijsze warunki są spełnione czyli pójście po profit oraz ruszenia w kierunku oraz potwierdzenia ( te dwa punkty ostatnie są słabej jakości ale są) więc to też jest nauka i będą wnioski po trejdzie dla mnie
Oczywiście że pisałem w tamtym wątku natomiast jeżeli chodzi i MightyOne i co to oznacza nie mam pojęcia. Poza tym na przestrzeni lat ten wątek się zmieniał z treściami i od pierwszego zrzutu co dawał z tego co pamiętam Shadi poźniej to się troszkę zmieniało i każdy pewnie z tego wątku weźmie coś dla siebie ale nie ma idealnego i jedynego szablonu co i jak grać. Tak więc wg mnie ten wątek też przechodził jakąś tam ewolucję.ninjaproject pisze: 01 wrz 2020, 14:52 Hmmm, to może mi się popierniczyło?
Ok narazie na dzisiaj kończę tę dyskusję może coś wieczorem wrzucę ale ciężko się skupiać na wykresie i w wątku ciągle pisać strasznie to męczy co by nie mówić.
- ninjaproject
- Maniak

Czyli, że grasz to:
I to jest bez sensu.
Znaczy, TP się zrealizowało, ale warunki są do dupy.
Znaczy, TP się zrealizowało, ale warunki są do dupy.
- ninjaproject
- Maniak

Ps: Ja piszę tu i na moim Dadas Trading Room na Discord, i analizuję swoje, twoje i czasem kilka innych...
Pozdro!
Pozdro!
Rób swoje i nie reaguj na zaczepki. Tak po prostu.czerwinek pisze: 01 wrz 2020, 15:12
Ok narazie na dzisiaj kończę tę dyskusję może coś wieczorem wrzucę ale ciężko się skupiać na wykresie i w wątku ciągle pisać strasznie to męczy co by nie mówić.
Powodzenia