MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Porównie MBT z IB

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

rem pisze:Wprawdzie firma istnieje od 10 lat i - przynajmniej medialnie - ciągle się rozwija i nic nie wskazuje na to, aby miała "jutro" paść, to jednak brak segregacji środków dla klientów FX i niechęć do ujawnienia informacji o kondycji finansowej firmy budzi mały niepokój.

Inaczej jest w IB, gdzie środki klienta FX zabezpieczone są całkiem przyzwoicie - do 1 mln $ w cashu.
Segregacja srodkow na na osobnych kontach dotyczy w zasadzie tylko rynku futures i na FX raczej sie tego nie stosuje. A co do ubezpieczenia IB - wyglada super w teorii - a w praktyce daje glowe, ze ich polisa zawiera setki wylaczen, ktore maksymalnie chronia UBEZPIECZYCIELA a nie ewentualnego beneficjenta.

Pzdr
Rooney

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Zadałem głupie pytanie i edytuję.
To chyba przez to, że dzisiaj nie zawarłem ani jednej transakcji mimo że miałem urlop.
Sorry!

tomlee
Uczestnik
Uczestnik

Re: Porównie MBT z IB

Nieprzeczytany post autor: tomlee »

Dzieki za interesujace porownania
zz pisze:BigZbig111 napisał : ...Ps. ewentualnie można też polecić brokerów z USA działające też na prawie europejskim.
Mozesz polecic

Rooney pisze:
rem pisze:Wprawdzie firma istnieje od 10 lat i - przynajmniej medialnie - ciągle się rozwija i nic nie wskazuje na to, aby miała "jutro" paść, to jednak brak segregacji środków dla klientów FX i niechęć do ujawnienia informacji o kondycji finansowej firmy budzi mały niepokój.

Inaczej jest w IB, gdzie środki klienta FX zabezpieczone są całkiem przyzwoicie - do 1 mln $ w cashu.
Segregacja srodkow na na osobnych kontach dotyczy w zasadzie tylko rynku futures i na FX raczej sie tego nie stosuje. A co do ubezpieczenia IB - wyglada super w teorii - a w praktyce daje glowe, ze ich polisa zawiera setki wylaczen, ktore maksymalnie chronia UBEZPIECZYCIELA a nie ewentualnego beneficjenta.

Pzdr
Rooney

Z tego co wiem, to ta polisa nie dotyczy rachunkow FX, wiec tak jakby jej nie bylo. Rowniez z tego co wiem nie ma brokera w US ktory gwarantuje rachunki FX w razie upadlosci.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nie do końca Masz rację.Pisałem///Ps. ewentualnie można też polecić brokerów z USA działające też na prawie europejskim// pisałem to dlatego ponieważ są tacy.Np.GFT jest to broker z USA lecz też zarejestrowany w UK i Twoje środki są gwarantowane przez UK do kwoty ok.270 000 zł,jest to bardzo ważna sprawa,podobnie interbank i inni.Fascynuje mnie IB lecz niestety nie znam angielskiego,matomiast koleżanka która jest po anglistyce też nie dała rady więc z ciężkim sercem odpuściłem.Natomiast ta polisa to b, ważna sprawa może Nievinny lub Kovis Tobie coś napiszą w tym temacie.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Rozmawiałem z suportem dzisiaj i MT4 jest już normalnie dostępne i nie ma z nim problemów. trzeba wytestować :)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

sorry za off-topic.tomlee przypomniała mi się b.ważna sprawa jak upadł potężny broker z USA REFCO to ludzie zostali bez kasy.Natomiast oddział REFCO Kanada miał gwarancje rządu lub ubezpieczyciela z Kanady rozmawiałem kiedyś z gościem i dostał w Kanadzie całą kasę. To następne potwierdzenie że jest to bardzo ważna sprawa.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

MrYogi pisze:Rozmawiałem z suportem dzisiaj i MT4 jest już normalnie dostępne i nie ma z nim problemów. trzeba wytestować Smile
Przed chwilą rozmawiałem z suportem i powiedziano mi że nie akceptują na razie kont live :? :(

Poza tym http://www.mbtrading.com/openAnAccount.aspx?id=Forex

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Hitman pisze:
MrYogi pisze:Rozmawiałem z suportem dzisiaj i MT4 jest już normalnie dostępne i nie ma z nim problemów. trzeba wytestować Smile
Przed chwilą rozmawiałem z suportem i powiedziano mi że nie akceptują na razie kont live :? :(

Poza tym http://www.mbtrading.com/openAnAccount.aspx?id=Forex
To albo Ja coś źle zrozumiałem, albo facet mnie źle poinformował. ehhh szkoda.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

Jacas pisze:Na demie dalej nie mozna zalozyc rachunku, bo serwer demo jest martwy
Musisz wysłać do nich maila to Ci wyślą login, hasło i serwer

Jeśli chodzi o real i MT4 to rozmawiałem jakiś tydzień temu z supportem i mnie poinformowali że narazie nie jest dostępne, na pytanie kiedy ruszą nie otrzymałem odpowiedzi...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

To jest szpila na koncie demo 22:19 czasu serwera. Czy na koncie real też taką widać?

EDIT

Tej szpilki na wykresie już nie ma, pewnie bad tick.
Ale jeszcze jedna ciekawostka: ujemny spread na EUR/USD. Przez moment był ok -1,5p ale nie zdążyłem złapać screena.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ