Skalp oscylatorem na m5
- prawdziwe_fufu
- Stały bywalec
gram na gbpusd jeden stoch ustawiłem na 10,5,5 a drugi na 30,15,15. moim skromnym zdaniem dużo pomaga i nie trzeba spoglądać na tf15;d
śledząc historie filtruje to wiecej dobrych wejść i zmniejsza ryzyko. można zagrać z jego kierunkiem kiedy przechodzi 80 lub 20 a w momencie kiedy znajduje sie poza centrum wejścia w przeciwne strony sa wiarygodniejsze. co prawda wiele dobrych wejść nas omija ale złych również.
śledząc historie filtruje to wiecej dobrych wejść i zmniejsza ryzyko. można zagrać z jego kierunkiem kiedy przechodzi 80 lub 20 a w momencie kiedy znajduje sie poza centrum wejścia w przeciwne strony sa wiarygodniejsze. co prawda wiele dobrych wejść nas omija ale złych również.
Ale ja nie uczę się grać: ja testuję sysa. I już dawno wiem, po co są SLleszek77 pisze:Lesio S nie ucz się grać bez stopa , bo się kiedyś obudzisz z ręką w nocniku...

Dodano po 1 minutach:
Edek i kabel tylko (jak narazie). Ale chętnie posłucham o innych parach.iwan pisze:Grasz na wszystkim co sie da czy moze sa pary ktore szczegolnie dobrze chodza tym sytemem?LesioS pisze:Póki co nie: jeżdżę w obie strony.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Był już temat o systemie opartym na Stochasticu na M5:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... stochastic
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... stochastic
przy mniejszych wchodzi do gry wiele nie trafnych sygnałów 10,5,5 niweluje mi takie sygnały i pozwala na dołączenie do tego strategi związanych z siłami trendu. kiedy w stochu 10,5,5 jest on poniżej 20 podobnie jak stoch 30,15,15 prawdopodobieństwo trafienia w dobry ruch się zwiększa. dodatkowo jak wiadomo niekiedy taki dbry ruch trwa 150 lub więcej pipsów. więc gram 2 transakcjami. jedna zamykam po przekroczeniu 20 pipsów a drugą zostawiam tak długo jak generuje dobry ruch i nie spada do sl ustawionego w miejsce wejścia po przekroczeniu 20 pipsów
Dodano po 11 minutach:
screen
Dodano po 12 minutach:
screen 2
Dodano po 2 minutach:
a kiedy 20 pipsów to 2% konta...
Dodano po 11 minutach:
screen
Dodano po 12 minutach:
screen 2
Dodano po 2 minutach:
a kiedy 20 pipsów to 2% konta...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.