Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Ja nie słyszałem nigdy takiej definicji, jaką ty przedstawiasz.
To chyba ktoś wtórnie wymyślił sobie, a ty to bierzesz za jakiś naukowy standard.
I tu się mylisz.
Nie ma żadnych naukowych standardów odnośnie formacji na wykresie.

Jak komuś się chce i ma czas, to może studiować historycznie w jakich warunkach dana formacja zadziałała, a w jakich nie.
To jest tytanowa robota!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bo na wiare raczej mało kto wierzy
czyż to dla ciebie dziwne :D

Decyzja w sprawie stóp procentowych 0.25%

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Chopy, uciekajta z Rejsu z udowadnianiem sobie wzajemnym tego, co do tej pory udowadniano sobie nawzajem w dziale DT!
Lubię ten wątek, jego absurd i wielowątkowość, Waszą pomoc i przemyślenia, ale nie lubię AT i wzajemnych przepychanek kto co wie i wie bardziej prawidłowo!
Bardzo Was proszę, niech ten wątek nie zamienia się w drugi dział DT (w tym niedobrym znaczeniu). Bardzo proszę.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Anomalia pisze:
29 kwie 2020, 20:17
Chopy, uciekajta z Rejsu z udowadnianiem sobie wzajemnym tego, co do tej pory udowadniano sobie nawzajem w dziale DT!
Lubię ten wątek, jego absurd i wielowątkowość, Waszą pomoc i przemyślenia, ale nie lubię AT i wzajemnych przepychanek kto co wie i wie bardziej prawidłowo!
Bardzo Was proszę, niech ten wątek nie zamienia się w drugi dział DT (w tym niedobrym znaczeniu). Bardzo proszę.
:564:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
29 kwie 2020, 20:17
No, rzecz w tym, że wszelkie nauki względem AT nie maja żadnych podstaw naukowych, a są jedynie spostrzeżeniami autorów AT.
Ktoś coś narysował, dostrzegł jakąś statystyczną powtarzalność schematu i napisał książkę, lub dwie.
Natomiast nie wziął pod uwagę "confirmation bias", czyli "błędu potwierdzenia".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ninjaproject pisze:
29 kwie 2020, 19:27
Cblondyn pisze:
29 kwie 2020, 19:11
qduaty pisze:
29 kwie 2020, 17:22

A skąd wiesz? Przecież nie czytasz ksiazek? 8)
Zdziwiony? Jak ktoś przyrównuje RGRa do podwójnego szczytu to chyba oczywiste, że książki o AT to widział na wystawie w necie/sklepie :)
Wiem, profesorku, że próbujesz się odgryźć, ale niestety, tylko pokazujesz, że jesteś niedouczony w wielu dziedzinach!
Podwójny szczyt, czy dołek jest składową każdego RGR.
RGR jest tylko bardziej rozszerzona formacją, w której występuje zarówno podwójny szczyt, jak i podwójny dołek.
Jeżeli tego nie rozumiesz, to się doucz!
No to teraz wyjasnie. Chłopina gdzies cos słyszał ale jak to ma wyglądać to za bardzo nie wie. Otóż formacja RGRa została przyrównana do formacji POTRÓJNEGO SZCZYTU. Pisze o tym Murphy w swojej książce. I traktuje RGRa jako taki wyjątek w formule w której środkowy szczyt jest wyższy niz dwa pozostałe (prawy i lewy). Ale wie o tym ten co książki o AT czyta :d

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Ponownie proszę- wystarczy tego chaosu!
Nie chcę takiego Rejsu. Chcę żeby mój wątek był takim, który daje dobrą rozmowę i uśmiech, z mądrymi ludźmi.
Chcecie dyskutować kto wie lepiej albo czego nie wie - proszę bardzo, ale nie tu.

Nie chcę tracić wartościowych współrejsowiczów, którzy płyną statkiem od samego początku dlatego, że nie umiecie odpuścić i uszanować tego, czym ten Rejs jest!

Nie sądziłam, że będę tak długo na forum, że będę miała tyle wpisów. Ale stało się i się dzieje! Mam ich 1000 - to coś znaczy, bo w necie jestem tylko tu, nigdzie indziej. Czy ktoś z Was zauważył, że gospodyni dziś świętuje? Że ma nowy awatar? Że pisze o swoich porażkach i sukcesikach, wątpliwościach i rozterkach?!
Czym, do cholery, ma być ten wątek zatem?!
Bardzo Was cenię, bardzo lubię Rejs - ale przyrzekam teraz zupełnie głośno, jeśli poziom dyskusji będzie na poziomie działu dt - to Rejs zacumuje z kłódką i tyle temat, panyyy. Nie chcę patrzeć, jak coś mojego, lubianego, zamienia się w bazar.
Nie i już.
Dziękuję za uwagę.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

No to wszystkiego najlepszego i kolejnych 100 000 postow :sylwester: :sylwester:

A jak sie komuś nie podoba to:
:ban:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

qduaty pisze:
29 kwie 2020, 22:34
No to wszystkiego najlepszego i kolejnych 100 000 postow :sylwester: :sylwester:

A jak sie komuś nie podoba to:
:ban:
Ty, mnie kiedyś moderator zbanował za tą emotkę!

PS. Każdy kapitan posiada broń ostrą i ma obowiązek jej użyć w razie konieczności.
Trzeba się bać Pani K.apitan!
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 22:54 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nie dam sie.. wrócę jako qduaty 2.0 8)
Przyjme btc ;)

ODPOWIEDZ