Rejs.
- ninjaproject
- Maniak
Re: Rejs.
Ja nie słyszałem nigdy takiej definicji, jaką ty przedstawiasz.
To chyba ktoś wtórnie wymyślił sobie, a ty to bierzesz za jakiś naukowy standard.
I tu się mylisz.
Nie ma żadnych naukowych standardów odnośnie formacji na wykresie.
Jak komuś się chce i ma czas, to może studiować historycznie w jakich warunkach dana formacja zadziałała, a w jakich nie.
To jest tytanowa robota!
To chyba ktoś wtórnie wymyślił sobie, a ty to bierzesz za jakiś naukowy standard.
I tu się mylisz.
Nie ma żadnych naukowych standardów odnośnie formacji na wykresie.
Jak komuś się chce i ma czas, to może studiować historycznie w jakich warunkach dana formacja zadziałała, a w jakich nie.
To jest tytanowa robota!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Fanatyk
Bo na wiare raczej mało kto wierzy
czyż to dla ciebie dziwne
Decyzja w sprawie stóp procentowych 0.25%
czyż to dla ciebie dziwne

Decyzja w sprawie stóp procentowych 0.25%
Chopy, uciekajta z Rejsu z udowadnianiem sobie wzajemnym tego, co do tej pory udowadniano sobie nawzajem w dziale DT!
Lubię ten wątek, jego absurd i wielowątkowość, Waszą pomoc i przemyślenia, ale nie lubię AT i wzajemnych przepychanek kto co wie i wie bardziej prawidłowo!
Bardzo Was proszę, niech ten wątek nie zamienia się w drugi dział DT (w tym niedobrym znaczeniu). Bardzo proszę.
Lubię ten wątek, jego absurd i wielowątkowość, Waszą pomoc i przemyślenia, ale nie lubię AT i wzajemnych przepychanek kto co wie i wie bardziej prawidłowo!
Bardzo Was proszę, niech ten wątek nie zamienia się w drugi dział DT (w tym niedobrym znaczeniu). Bardzo proszę.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Anomalia pisze: ↑29 kwie 2020, 20:17Chopy, uciekajta z Rejsu z udowadnianiem sobie wzajemnym tego, co do tej pory udowadniano sobie nawzajem w dziale DT!

Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

- ninjaproject
- Maniak
No, rzecz w tym, że wszelkie nauki względem AT nie maja żadnych podstaw naukowych, a są jedynie spostrzeżeniami autorów AT.Anomalia pisze: ↑29 kwie 2020, 20:17Chopy, uciekajta z Rejsu z udowadnianiem sobie wzajemnym tego, co do tej pory udowadniano sobie nawzajem w dziale DT!
Ktoś coś narysował, dostrzegł jakąś statystyczną powtarzalność schematu i napisał książkę, lub dwie.
Natomiast nie wziął pod uwagę "confirmation bias", czyli "błędu potwierdzenia".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia
No to teraz wyjasnie. Chłopina gdzies cos słyszał ale jak to ma wyglądać to za bardzo nie wie. Otóż formacja RGRa została przyrównana do formacji POTRÓJNEGO SZCZYTU. Pisze o tym Murphy w swojej książce. I traktuje RGRa jako taki wyjątek w formule w której środkowy szczyt jest wyższy niz dwa pozostałe (prawy i lewy). Ale wie o tym ten co książki o AT czytaninjaproject pisze: ↑29 kwie 2020, 19:27Wiem, profesorku, że próbujesz się odgryźć, ale niestety, tylko pokazujesz, że jesteś niedouczony w wielu dziedzinach!
Podwójny szczyt, czy dołek jest składową każdego RGR.
RGR jest tylko bardziej rozszerzona formacją, w której występuje zarówno podwójny szczyt, jak i podwójny dołek.
Jeżeli tego nie rozumiesz, to się doucz!

Ponownie proszę- wystarczy tego chaosu!
Nie chcę takiego Rejsu. Chcę żeby mój wątek był takim, który daje dobrą rozmowę i uśmiech, z mądrymi ludźmi.
Chcecie dyskutować kto wie lepiej albo czego nie wie - proszę bardzo, ale nie tu.
Nie chcę tracić wartościowych współrejsowiczów, którzy płyną statkiem od samego początku dlatego, że nie umiecie odpuścić i uszanować tego, czym ten Rejs jest!
Nie sądziłam, że będę tak długo na forum, że będę miała tyle wpisów. Ale stało się i się dzieje! Mam ich 1000 - to coś znaczy, bo w necie jestem tylko tu, nigdzie indziej. Czy ktoś z Was zauważył, że gospodyni dziś świętuje? Że ma nowy awatar? Że pisze o swoich porażkach i sukcesikach, wątpliwościach i rozterkach?!
Czym, do cholery, ma być ten wątek zatem?!
Bardzo Was cenię, bardzo lubię Rejs - ale przyrzekam teraz zupełnie głośno, jeśli poziom dyskusji będzie na poziomie działu dt - to Rejs zacumuje z kłódką i tyle temat, panyyy. Nie chcę patrzeć, jak coś mojego, lubianego, zamienia się w bazar.
Nie i już.
Dziękuję za uwagę.
Nie chcę takiego Rejsu. Chcę żeby mój wątek był takim, który daje dobrą rozmowę i uśmiech, z mądrymi ludźmi.
Chcecie dyskutować kto wie lepiej albo czego nie wie - proszę bardzo, ale nie tu.
Nie chcę tracić wartościowych współrejsowiczów, którzy płyną statkiem od samego początku dlatego, że nie umiecie odpuścić i uszanować tego, czym ten Rejs jest!
Nie sądziłam, że będę tak długo na forum, że będę miała tyle wpisów. Ale stało się i się dzieje! Mam ich 1000 - to coś znaczy, bo w necie jestem tylko tu, nigdzie indziej. Czy ktoś z Was zauważył, że gospodyni dziś świętuje? Że ma nowy awatar? Że pisze o swoich porażkach i sukcesikach, wątpliwościach i rozterkach?!
Czym, do cholery, ma być ten wątek zatem?!
Bardzo Was cenię, bardzo lubię Rejs - ale przyrzekam teraz zupełnie głośno, jeśli poziom dyskusji będzie na poziomie działu dt - to Rejs zacumuje z kłódką i tyle temat, panyyy. Nie chcę patrzeć, jak coś mojego, lubianego, zamienia się w bazar.
Nie i już.
Dziękuję za uwagę.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
No to wszystkiego najlepszego i kolejnych 100 000 postow

A jak sie komuś nie podoba to:

A jak sie komuś nie podoba to:

Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
Przyjme btc

- ninjaproject
- Maniak
Ty, mnie kiedyś moderator zbanował za tą emotkę!
PS. Każdy kapitan posiada broń ostrą i ma obowiązek jej użyć w razie konieczności.
Trzeba się bać Pani K.apitan!
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 22:54 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 1 raz.