Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Sytuacja patowa
odpuszczam rgr-y czy orgr
jestem laik nikt nie chce pomóc a nóż widelec cos tam sie tworzy?
ostatni ruch od dołka zaznaczony na wykresie do szczytu
dwoistość trójka abc i 12345
czy możliwe? te głupie FE tak mają
czy podejme decyzje ? :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 16:14 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Tomasz196407 pisze:
29 kwie 2020, 16:01
jestem laik nikt nie chce pomóc a nóż widelec cos tam sie tworzy?
jak nikt ? a my?
Tomasz196407 pisze:
29 kwie 2020, 16:01
ostatni ruch od dołka zaznaczony na wykresie do szczytu
dwoistość trójka abc i 12345
czy możliwe? te głupie FE tak mają
czy podejme decyzje ? :?:
ja do przykładu FE nie ogarniam jeszcze ani trochę, ale nie wykluczone że i na ten element przyjdzie czas
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Chodzi mi bardziej o to dzikson że czasem te błedna decyzje podejmiemy bo nam sie wydaje że sie tam tworzy
po co ? w jakim celu mam coś udowadniac jak tam nie ma ? nie ma rgra czy orgr
to co cblond pisał bedzie czas na to

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

aaaaa no tak, racja.
Ja rozgrywam funta właśnie pod to co podałem, ładnie mi wszedł, tylko za późno, duży błąd popełniłem bo za dlugo za potwierdzeniem czekałem (ucze się). zasięg niby duży ale znając mnie nie przetrzymam tego
Obrazek
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Pokazywałem chyba tu swoje na gbp wcześniej
IMO jestesmy w impulsie 3 duzej i teraz realizuja sie podfale mniejszego rzedu

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

czy da się jakoś łopatologicznie zrozumieć to co piszesz aby za słowami szły obrazki? Masz jakąś prostą literaturę którą mógł bym przeczytać, a która jednocześnie nie zrujnuje mnie psychicznie ?

edit. ale pięknie ropa zareagowała na dane :568:
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 16:40 przez dzikson, łącznie zmieniany 1 raz.
RR Brygada

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

dzikson pisze:
29 kwie 2020, 16:33
czy da się jakoś łopatologicznie zrozumieć to co piszesz aby za słowami szły obrazki? Masz jakąś prostą literaturę którą mógł bym przeczytać, a która jednocześnie nie zrujnuje mnie psychicznie ?
Chodzi o te złoto? sorki może sie wygłupiłem
ale chciałem to podać na wykresie że jest problem
Jeżeli chodzi o gbp to chyba dawałem na ogólnym wykres
to jest związane z wyzszego interwału D i nawet W
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 16:56 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nie o złoto, ale nie rozumiem właśnie samej zasady wyznaczania możliwych zasięgów. W sumie co będę gitarę zawracał ;) na week jak się uda to popatrzę jak to wygląda. Ale zapytam czy i z jaką dokładnością jesteśmy w stanie wyznaczać zasięgi ruchów i ewentualne momenty odwrócenia i/lub kontynuacji?
RR Brygada

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

dzikson pisze:
29 kwie 2020, 16:56
Nie o złoto, ale nie rozumiem właśnie samej zasady wyznaczania możliwych zasięgów. W sumie co będę gitarę zawracał ;) na week jak się uda to popatrzę jak to wygląda. Ale zapytam czy i z jaką dokładnością jesteśmy w stanie wyznaczać zasięgi ruchów i ewentualne momenty odwrócenia i/lub kontynuacji?
Zasięgi korekt prostych abc 5-3-5
12345-abc-12345
to podstawowe zasięgi rozszerzonego fibo czyli 61,8, 100, 138,2 161,8
czyli a=c*61,8
w szczegolnych przypadkach kierujemy sie regułąmi i wskazówkami dt TFE
to samo z korektami płaskimi ABC
i z impulsami
TYLKO fale eliota impulsy oprócz zasiegu musi być wytworzona podfala nizszego rzędu w tej podstawowej
czyli zasieg moze sie nie równać akurat temu co jest bo wykracza po za ramy podstawowych poziomów

Zapisze tu w ten sposób cała strone może to w inny sposób poczytaj sobie Teoria Fal Elliota Prechtera
ja Ci dam dodatkowe materiały też i w tedy porozmawiamy ok
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 17:13 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

dzikson pisze:
29 kwie 2020, 14:24
alinoe pisze:
29 kwie 2020, 12:29
Akurat z tym się nie zgodzę. Niepełna formacja to też formacja tylko inna. Jeden z moich setupów to granie na powstający rgr.
Tu bym przystanął. Jeśli ktoś ma przetestowaną stratęgię na jakis formacjach to logiczne są wejścia w zgodnie ze swoimi założeniami. Ale jeśli ktoś próbuje grać konkretną formacje która się jeszcze nie uformowała to proszenie się o kłopoty, bo przykładowy rgr będzie miał ramię, głowę ale zamiast drugiego ramienia kurs pójdzie dalej go góry bo komuś sie wydawało że coś się tam tworzy, w tej sytuacji zazwyczaj trend będzie dalej trwał a gracz będzie wchodził przeciwko.
Ninja napisał że idealne jest rozegranie rgr'a od głowy.. Idealny świat nie istnieje i nie wiem jak by należało go rozegrać kiedy np. głowa jest po za jakimś oporem lub innym miejscem, więc póki się nie stworzy to takie zagranie można zrobić na czuja? z mierzeń? ale nadal to ggra przeciw trendowi. Po za tym rgr to sygnał do możliwego odwrócenia trendu, i dopiero jego retest jest/może byc faktycznym sygnałem do zmiany kierunku zajmowanych pozycji.
alinoe pisze:
29 kwie 2020, 13:02
Jeszcze dam pewne porównanie z geometrią. Trójkąt może być wpisany w koło, koło może być wpisane w kwadrat itd. W AT tym figurom geometrycznym odpowiadają formacje. Świeczka może być elementem rgr, rgr może być elementem podwójnego szczytu itd. - na tym polega rozgrywanie kontekstu wynikającego z AT. Zawsze coś się uformowało i zawsze coś się tworzy, zależy tylko z jakiej perspektywy patrzymy na wykres.
Tu się zgodzę, i też nie ma przeciwwskazań żeby grać w czasie tworzenia się "czegoś" jeśli gracz wie co robi, bo granie od bandy do bandy przy trójkącie, klinie, kanale też jest możliwe pod warunkiem że wie się co się robi, dlatego różnica jest między tym co napisałem wyżej a tym co teraz..
Tomasz196407 pisze:
29 kwie 2020, 13:11
Ja osobiscie rgr-y nie ma w "specyfikacji" dlaczego bo teoria Fal elliota pokazuje ten rgr na FE.
Skoro mam wyliczone FE to po kiego sie trudzic i sobie rysować te szyje.
To raz
Po drugie skoro zagranie na wczesniejszy moment to ja na FE tez to zlokalizuje tylko problem musi byc potwierdzenie bo dołek na przykłd okazuje sie nie byc 5 falą i leci w dół
Reasumujac bardzo mnie ciekawi to ale spraktykowane na bieżacym wykresie
Czy koledzy pokażaą to?
czy to tylko takie pisu pisu :564:
Pozdrawiam
@Tomasz stosując FE ma rozwiązane dużo rozterek z którymi zmagają się rozgrywający setupy i setupiki na podstawie formacji które nimi nie są i które skoro nimi nie są to jest trudno pokazać :d
Uzasadnienie gry na niepełne formacje jest tylko jedno.
Tak samo, jak tzw. łapanie noży kontrendowe, albo ustawianie zleceń oczekujących typu Limit.
Tym uzasadnieniem jest najlepszy możliwy stosunek RR.
Wymaga taka gra akceptacji każdego SL oraz pozwalania trendowi na generowanie maksymalnego zysku.
Co jest logiczne, ale trudne w praktyce dla ludzkiego mózgu...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

ODPOWIEDZ