odpuszczam rgr-y czy orgr
jestem laik nikt nie chce pomóc a nóż widelec cos tam sie tworzy?
ostatni ruch od dołka zaznaczony na wykresie do szczytu
dwoistość trójka abc i 12345
czy możliwe? te głupie FE tak mają
czy podejme decyzje ?

jak nikt ? a my?Tomasz196407 pisze: ↑29 kwie 2020, 16:01jestem laik nikt nie chce pomóc a nóż widelec cos tam sie tworzy?
ja do przykładu FE nie ogarniam jeszcze ani trochę, ale nie wykluczone że i na ten element przyjdzie czasTomasz196407 pisze: ↑29 kwie 2020, 16:01ostatni ruch od dołka zaznaczony na wykresie do szczytu
dwoistość trójka abc i 12345
czy możliwe? te głupie FE tak mają
czy podejme decyzje ?![]()
Chodzi o te złoto? sorki może sie wygłupiłem
Zasięgi korekt prostych abc 5-3-5dzikson pisze: ↑29 kwie 2020, 16:56Nie o złoto, ale nie rozumiem właśnie samej zasady wyznaczania możliwych zasięgów. W sumie co będę gitarę zawracałna week jak się uda to popatrzę jak to wygląda. Ale zapytam czy i z jaką dokładnością jesteśmy w stanie wyznaczać zasięgi ruchów i ewentualne momenty odwrócenia i/lub kontynuacji?
Uzasadnienie gry na niepełne formacje jest tylko jedno.dzikson pisze: ↑29 kwie 2020, 14:24Tu bym przystanął. Jeśli ktoś ma przetestowaną stratęgię na jakis formacjach to logiczne są wejścia w zgodnie ze swoimi założeniami. Ale jeśli ktoś próbuje grać konkretną formacje która się jeszcze nie uformowała to proszenie się o kłopoty, bo przykładowy rgr będzie miał ramię, głowę ale zamiast drugiego ramienia kurs pójdzie dalej go góry bo komuś sie wydawało że coś się tam tworzy, w tej sytuacji zazwyczaj trend będzie dalej trwał a gracz będzie wchodził przeciwko.
Ninja napisał że idealne jest rozegranie rgr'a od głowy.. Idealny świat nie istnieje i nie wiem jak by należało go rozegrać kiedy np. głowa jest po za jakimś oporem lub innym miejscem, więc póki się nie stworzy to takie zagranie można zrobić na czuja? z mierzeń? ale nadal to ggra przeciw trendowi. Po za tym rgr to sygnał do możliwego odwrócenia trendu, i dopiero jego retest jest/może byc faktycznym sygnałem do zmiany kierunku zajmowanych pozycji.Tu się zgodzę, i też nie ma przeciwwskazań żeby grać w czasie tworzenia się "czegoś" jeśli gracz wie co robi, bo granie od bandy do bandy przy trójkącie, klinie, kanale też jest możliwe pod warunkiem że wie się co się robi, dlatego różnica jest między tym co napisałem wyżej a tym co teraz..alinoe pisze: ↑29 kwie 2020, 13:02Jeszcze dam pewne porównanie z geometrią. Trójkąt może być wpisany w koło, koło może być wpisane w kwadrat itd. W AT tym figurom geometrycznym odpowiadają formacje. Świeczka może być elementem rgr, rgr może być elementem podwójnego szczytu itd. - na tym polega rozgrywanie kontekstu wynikającego z AT. Zawsze coś się uformowało i zawsze coś się tworzy, zależy tylko z jakiej perspektywy patrzymy na wykres.@Tomasz stosując FE ma rozwiązane dużo rozterek z którymi zmagają się rozgrywający setupy i setupiki na podstawie formacji które nimi nie są i które skoro nimi nie są to jest trudno pokazaćTomasz196407 pisze: ↑29 kwie 2020, 13:11Ja osobiscie rgr-y nie ma w "specyfikacji" dlaczego bo teoria Fal elliota pokazuje ten rgr na FE.
Skoro mam wyliczone FE to po kiego sie trudzic i sobie rysować te szyje.
To raz
Po drugie skoro zagranie na wczesniejszy moment to ja na FE tez to zlokalizuje tylko problem musi byc potwierdzenie bo dołek na przykłd okazuje sie nie byc 5 falą i leci w dół
Reasumujac bardzo mnie ciekawi to ale spraktykowane na bieżacym wykresie
Czy koledzy pokażaą to?
czy to tylko takie pisu pisu![]()
Pozdrawiam![]()