Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Anomalia pisze:
28 kwie 2020, 23:43
Tomasz196407 pisze:
28 kwie 2020, 23:34
Anomalia pisze:
28 kwie 2020, 23:27
Edit: w jakim znaczeniu "nie tak"?
Nie ma normalnie na świecy tych listków to wskaźnik z platformy customcandle
Nie zrozumiałam pytania, nawet nie zwróciłam uwagi na te dodatkowe elementy a skupiłam się na samym wykresie. I tak arefleksja mnie naszła: jeśli aud.usd spadał przez dwa lata, to dokąd zmierza obecnie? Wyżej, niż 0,68x? Pytanie retoryczne oczywiście. Ale też mnie to zastanawia - jak stosować statystykę (już o af nie wspominam bo moim zdaniem to wciąż zbyt duża niepewność) - mając po drodze tak wielki artefakt jakim jest korona-kryzys?
Bzdury zaczynam pisać :roll:
Dobrej nocy :564:
to malutka korekta IMO dalej dół
Dobranoc

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Tomasz196407 pisze:
zacytuje kogoś znajomego
Z tego co widzę, strasznie dużo jest zadęcia w fx świecie, za dużo. Za dużo akwizytorów, naciągaczy, szarlatanów, szkoleniowców, ludzi budujących sobie ego, roztaczających powiew prestiżu A z drugiej strony, bardzo dużo jest ludzi którzy się na to łapią, którym w jakiś sposób to imponuje, to misterum forexu i dyskretny urok pseudo (najczęściej) - profesjonalizmu. A może urok drogi na skróty... Często bezkrytycznych lub zdesperowanych ludzi
Mogłabym i ja używać trudnych słów np. na d (np. dywergencja, dywersyfikacja) lub regresja, synergia, afirmacja, akceptacja, ermanometria itp. itd. - w niemal każdej mojej
:mrgreen: To chyba moje, chyba moje :mrgreen:
:509: :509: :509:
No, no - nie dość że śliczna to jeszcze taka mądra, fiufiu :twisted: :lol:
(żartuję oczywiście :lol: :564: ).
Tomasz196407 pisze:
28 kwie 2020, 23:46
to malutka korekta IMO dalej dół
Dobranoc
To mnie zafrapowało, czy dojdą do stanu sprzed i wtedy decyzja? Czy w ogóle nie do stanu sprzed tylko jest tu i teraz? Drukarki nie nadążają drukować, czy nie wydaje Ci się że to wprowadza element niepewności spory (abstrahując od a.usd nawet).
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Anomalia pisze:
28 kwie 2020, 23:43
Tomasz196407 pisze:
Anomalia pisze:
Edit: w jakim znaczeniu "nie tak"?
Nie zrozumiałam pytania, nawet nie zwróciłam uwagi na te dodatkowe elementy a skupiłam się na samym wykresie. I tak arefleksja mnie naszła: jeśli aud.usd spadał przez dwa lata, to dokąd zmierza obecnie? Wyżej, niż 0,68x? Pytanie retoryczne oczywiście. Ale też mnie to zastanawia - jak stosować statystykę (już o af nie wspominam bo moim zdaniem to wciąż zbyt duża niepewność) - mając po drodze tak wielki artefakt jakim jest korona-kryzys?
Bzdury zaczynam pisać :roll:
Dobrej nocy :564:
Wszyscy przekomplikowujecie, chcecie coś wiedzieć.
Czy to naprawdę tak trudno jest się przyznać, że nie wiem, nie mogę wiedzieć, a jedyne co mogę, to wykonać swój plan?
Swoją pracę?
Dlaczego jest tak trudno podążać za wykresem, a nie za własną opinią?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nie wiem,
ale wstawiałem aud- cały spadek
i moim zdaniem to nie koniec

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Tomasz196407 pisze:
28 kwie 2020, 23:58
Nie wiem,
ale wstawiałem aud- cały spadek
i moim zdaniem to nie koniec
Ja nie mam zdania.
To się okaże:
AUDUSDW1.jpg
Znając wykresy, to wróci "do bazy", czyli może i będzie spadać, ale bardziej tak jak przed tym wielkim pinem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

US500
IMO na wybicie szczytu 2921
MOO i korekta 2880
możliwy scenariusz

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

BofA widzi podwojenie ceny złota
FED nie może drukować ... złota, podkreśla w swojej analizie :d
Bank of America Corp. podniósł cenę docelową do 18-miesięcznych maksimów złota,
do 3000 USD za uncję, czyli ponad 50% w stosunku do dzisiejszej ceny, raportem zatytułowanym „Fed nie może wydrukować złota".?

Oczekiwanym oczekiwaniem dużego wzrostu ceny metalu jest to, że poprzednia cena docelowa wynosiła 2000 USD.
Wskazuje, że banki centralne i rządy przeznaczyły ogromne kwoty na bodźce fiskalne i monetarne.
„Ponieważ PKB gwałtownie maleje, wydatki fiskalne gwałtownie rosną, a banki centralne podwajają swoje bilanse”.
BofA spodziewa się, że złoto wzrośnie średnio o 1695 USD w tym roku i 2063 USD w 2021 roku. Cel 18 miesięcy to 3000 USD .
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Indeks inwestora miliardera to rewelacja dla rynków kapitałowych.
Istnieje wskaźnik, który ma wpływ na wybór potężnych menedżerów kapitału dla ogromnych akcji giełdowych, gdy wzrosty na kilku rynkach kapitałowych na całym świecie wydają się podnosić morale inwestycyjne.
baffett.PNG
Indeks Buffett pokazuje, że akcje są „drogie”
Globalna kapitalizacja giełdy stanowi 84% światowego PKB , gdy w 2009 r., w szczytowym momencie kryzysu finansowego, który dotknął rynku akcji, wartość rynkowa na arenie międzynarodowej wynosiła poniżej 50% globalnego PKB.

Indeks ten „maluje” przyczynę kapitalizacji rynków giełdowych w skali międzynarodowej do globalnego PKB.
Jest to tak zwany „indeks wartości” inwestora miliardera Warrena Buffetta
Według ostatniego komentarza FT, bankom centralnym udało się zrównoważyć zagrożenia dla samego systemu finansowego. Ale idea, że ​​jest to ożywienie organiczne , że firmy i gospodarki przeszły najgorsze i gładko przechodzą w normalność, wydaje się błędna .
Rzeczywiście, jak podkreślają niektórzy odważni i optymistyczni inwestorzy, spowolnienie rozprzestrzeniania się wirusa w niektórych częściach świata jest zachęcające.
Samo w sobie nie jest jednak wystarczająco zachęcające, aby wesprzeć skok S&P 500 o 26% w ciągu ostatniego miesiąca , „ten wzrost na giełdach będzie prawdopodobnie przesadzony i zbyt szybki, a ryzyko spadnie”.
Spadek cen ropy to jeden z najprostszych i najwyraźniejszych sposobów, rynek mówi, że globalna gospodarka ma poważne kłopoty i że firmy budowlane, linie lotnicze i gospodarstwa domowe nie spodziewają się wkrótce powrotu do biznesu (normalności).
BB AFK
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2020, 08:59 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Anomalia pisze:
Wiesz, Tomku, jak zaczynałam swoją przygodę z fx to właśnie tego typu pytania cisnęły mi się do głowy. Nie umiałam pojąć. Przykładowy rgr - skoro zasięg taki i taki, sl adekwatne i tp - to jakże ma się to sensownie grać, skoro wszyscy wiedzą o tych zależnościach? Takie pytania mnie męczyły, bo jeśli coś wszyscy wiedzą to czemu z tego nie korzystać, nie ustawić zasadzek w tych ściśle określonych miejscach?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale często widze jak ludzie sie uparli na rozgrywanie rgr'a i orgr'a w czasie jego powstawania. Jeśli źle odebrałem myśl to prosze o poprawienie, ale tak w gwoli przypomnienia że te formacje są jednymi z kilku które mówią o możliwym odwróceniu trendu a nie same w sobie formacją w trakcie tworzenia którą się rozgrywa, i dopiero po jego wypełnieniu/narysowaniu można próbować rozgrywać setup. W mojej krótkiej ja dotąd przygodzie zauważyłem że przynajmniej 90% ludzi którzy mówią o tych choćby formacjach źle je interpretują.
A co do tego że skoro wszyscy widzą to są to idelane miejsca dla "zasadzek", to należało by tak myśleć o każdym innym mierzeniu, formacji czy układzie bo każdy ma taki sam wykres, Janusz w domu, Barbara w biurze i wilki z Wall Street, Londynu czy każdego innego miejsca. To samo z strategicznymi wsparciami/oporami itd.
Co do ropy, dziś dane, niby nic poważnego ale rynek od wczoraj już na nie reagował
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

EU szybko wzrósł i szybko reaguje
z checią wymienie swoje .. :D

ODPOWIEDZ