Tomasz196407 pisze: ↑28 kwie 2020, 23:03
Wiem bo sie nie dam wyrzucić,
ogólnie coś ważnego dla Ciebie ta niedobra AT
statystycznie i ogolnie coś przewidującego to super a jak jeszcze i powtarzalność jest to tylko wykorzystywać
Nie daj sobie tu robić "młynu" na oczy dlatego spytałem
bo kiedys jakieś 0,5 roku temu sama pytałaś na dt o dowód na istnienie AT
ale super ze sie zmieniło
O dowód na istnienie at? Raczej nie. Istnienia at raczej nigdy nie kwestionowałam przecież.
I abstrahując od tego sformułowania, czy ja wiem, czy mój stosunek do at uległ zmianie? Tyle, że pół roku temu przedkładałam zdecydowanie przesłanki ekonomiczne nad statystykę. Teraz tak się nie da, bo sytuacja jest daleka od "standard". Chyba nie bardzo się zmieniło, ale z braku laku... Wiesz, są dla mnie w AT
dziwactwa, które bardzo daleko są od mojej natury bo nie umiem sobie odpowiedzieć na pytanie DLACZEGO. Dlaczego ma "działać". Jak widzę zwierzaki malowane przez np. Merlina - to nigdy dla mnie nie będzie naturalne i intuicyjne. Proste i fajne rozwiązania to wsparcia/opory, RSI i wykres. Tyle wystarczy? Nie wiem.
AT jest spoko ale nie jest nadrzędne w stosunku do wykresu i przyczyn ruchu ceny, jest pochodną. Nie wiem, czy zrozumiale piszę, w sumie przecież powtarzam swoje "mądrości" z poprzedniego postu.
Chciałabym wiedzieć, bez jakich elementów at nie można żyć w fx świecie.