na filmie ,mowisz ze rynek Cie irytuje , powtarza schematy , ze nie chcialbys takiego czegos

Najbardziej przerażające jest to, że koleś setupy widzi dopiero nastepnego dnia a nie w grze na "live". To jest SZOK. Jesli ktos nie ma dokładnie zdefiniowanych setupów i sam nie bardzo wie kiedy co ma grac to jest ....... nawet nie wiem jak to nazwaćWolfgang Beltracchi pisze: ↑23 kwie 2020, 12:52To chyba oczywistekompulsywnie otwierasz i zamykasz pozycje , w Twoim glosie jest mnostwo wahania , brakuje Ci jasnej strategii co grasz
na filmie ,mowisz ze rynek Cie irytuje , powtarza schematy , ze nie chcialbys takiego czegosdziekuje za ten film z dziennym "rozegraniem" DAX i wejsciami za 3 "loty" z palca , dal mi do myslenia czym dla niektorych graczy jest ta zabawa.
Zgadza się. Raczej irytuje mnie to, co czasem robię.Wolfgang Beltracchi pisze: ↑23 kwie 2020, 12:52To chyba oczywistekompulsywnie otwierasz i zamykasz pozycje , w Twoim glosie jest mnostwo wahania , brakuje Ci jasnej strategii co grasz
na filmie ,mowisz ze rynek Cie irytuje , powtarza schematy , ze nie chcialbys takiego czegosdziekuje za ten film z dziennym "rozegraniem" DAX i wejsciami za 3 "loty" z palca , dal mi do myslenia czym dla niektorych graczy jest ta zabawa.
ja też tak uważam "że m5 to forexowa ruletka "ninjaproject pisze: ↑23 kwie 2020, 12:41............
Nie istnieje coś takiego jak lepszy czy gorszy interwał.
M5 jest tak samo dobrym interwałem jak każdy inny.
Wszystko zależy od umiejętności tradera, ilości czasu który może poświęcić tradingowi, oraz czy wie co i kiedy ma robić.
Reszta, to trening, trening, jeszcze raz trening, i walka ze swoimi słabościami!
Ten cały webinar to jeden wielki bełkot kolesia co za bardzo nie wie czego ma szukac ani co robić. W dodatku sam pokazał że tak naprawde to sam nie wie jak setup ma wyglądać. Oczywiście dojrzał go nastepnego dnia i klasyczne lanie wody w sytuacji gdy widzi prawą strone wykresuTolmon_Nika pisze: ↑23 kwie 2020, 12:59ja też tak uważam "że m5 to forexowa ruletka "ninjaproject pisze: ↑23 kwie 2020, 12:41............
Nie istnieje coś takiego jak lepszy czy gorszy interwał.
M5 jest tak samo dobrym interwałem jak każdy inny.
Wszystko zależy od umiejętności tradera, ilości czasu który może poświęcić tradingowi, oraz czy wie co i kiedy ma robić.
Reszta, to trening, trening, jeszcze raz trening, i walka ze swoimi słabościami!![]()
![]()
3 loty dla skalpera to nie jest jakoś strasznie dużo. Jest to ilość z której da się wyżyć ale skalper obraca większymi pozycjami w zamian za mniejszy profit w pipsach, co sumarycznie może dawać wieksze wyniki niż trzymanie jednej pozycji na 100 pipsów. Sam mam założenie że chce dojść do 10 lotów na trejd, ale im dłużej gram tym poważniej myślę nad podniesieniem tej poprzeczki, co nie zmienia faktu że nadal nie przekroczyłem jeszcze nawet 1 lota w walutach, i 2 lotów w daxie (ale na ICM nie można grać mniej jak 1 lotem od razu), i może dzięki temu stać mnie na tą naukę na rynku który wykańcza nowych inwestorów średnio w pół roku..Wolfgang Beltracchi pisze: ↑23 kwie 2020, 12:42Wchodzisz za 3 pelne z loty , z palca bo Ci sie wydawalo...ja nie wiem jaka wartosc u Ciebie przedstawia lot
ale rozumioem , ze Ty grasz na DEMO ?
Szczególnie, że SL kosztuje 1% Equity, niezależnie od wartości lota.dzikson pisze: ↑23 kwie 2020, 13:05@cajto dziękuję, ale wyczucie to jedno, a praktyczne zastosowanie to inna sprawa. Jeden dzień do tej pory miałem taki że na m1 wyłapałem na złocie każdy możliwy ruch i korekty (normalnie staram się grać tylko z trendem) , trwało to około 3 h i do tej pory nie wiem co mi było ale miałem wyjątkowo dużo odwagi? pewności siebie w tym dniu? nie wiem. Teraz im więcej analizuje tym więcej się waham.. Wykorzystuje 1/3 z tego co widze.
3 loty dla skalpera to nie jest jakoś strasznie dużo. Jest to ilość z której da się wyżyć ale skalper obraca większymi pozycjami w zamian za mniejszy profit w pipsach, co sumarycznie może dawać wieksze wyniki niż trzymanie jednej pozycji na 100 pipsów. Sam mam założenie że chce dojść do 10 lotów na trejd, ale im dłużej gram tym poważniej myślę nad podniesieniem tej poprzeczki, co nie zmienia faktu że nadal nie przekroczyłem jeszcze nawet 1 lota w walutach, i 2 lotów w daxie (ale na ICM nie można grać mniej jak 1 lotem od razu), i może dzięki temu stać mnie na tą naukę na rynku który wykańcza nowych inwestorów średnio w pół roku..Wolfgang Beltracchi pisze: ↑23 kwie 2020, 12:42Wchodzisz za 3 pelne z loty , z palca bo Ci sie wydawalo...ja nie wiem jaka wartosc u Ciebie przedstawia lot
ale rozumioem , ze Ty grasz na DEMO ?