Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wolfgang Beltracchi
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Wolfgang Beltracchi »

To chyba oczywiste :) kompulsywnie otwierasz i zamykasz pozycje , w Twoim glosie jest mnostwo wahania , brakuje Ci jasnej strategii co grasz
na filmie ,mowisz ze rynek Cie irytuje , powtarza schematy , ze nie chcialbys takiego czegos :) dziekuje za ten film z dziennym "rozegraniem" DAX i wejsciami za 3 "loty" z palca , dal mi do myslenia czym dla niektorych graczy jest ta zabawa.

Wolfgang Beltracchi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wolfgang Beltracchi »

Nic mi do tego , po prostu lot lotowi nierowny , zastanawia bardziej po co to robisz . EOT

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Wolfgang Beltracchi pisze:
23 kwie 2020, 12:52
To chyba oczywiste :) kompulsywnie otwierasz i zamykasz pozycje , w Twoim glosie jest mnostwo wahania , brakuje Ci jasnej strategii co grasz
na filmie ,mowisz ze rynek Cie irytuje , powtarza schematy , ze nie chcialbys takiego czegos :) dziekuje za ten film z dziennym "rozegraniem" DAX i wejsciami za 3 "loty" z palca , dal mi do myslenia czym dla niektorych graczy jest ta zabawa.
Najbardziej przerażające jest to, że koleś setupy widzi dopiero nastepnego dnia a nie w grze na "live". To jest SZOK. Jesli ktos nie ma dokładnie zdefiniowanych setupów i sam nie bardzo wie kiedy co ma grac to jest ....... nawet nie wiem jak to nazwać :)
Co do ogladania to jak mam ochote na ubaw to oglądam te webinary :)
A to było najlepsze. Denerwuja go "powtarzające się schematy" czyli coś co jest kwintesencją AT :d :d :d

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

23 kwie 2020, 12:52
Zgadza się. Raczej irytuje mnie to, co czasem robię.
Jasną strategię mam i możesz ją poznać.
Jeżeli jej nie znasz, to wolałbym, żebyś nie wypowiadał bezpodstawnych opinii, tak jak ten kretyn, profesorek, z którym nigdy osobiście nie rozmawiałem, i który nie ma bladego pojęcia o moim systemie, a rzuca pewnikami na prawo i lewo.
Dla takich to tylko sąd i sprawa o oszczerstwo.
Natomiast, czy się trzymam strategii, to inna kwestia.
Jak widać, nie trzymam się, ale to tylko i wyłącznie moja osobista sprawa.

PS. Gdyby tylko ponowało pradawne prawo, to bym na swego rumaka skoczył, miecza wyciągnął i skrócił takiego o łeb!
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2020, 13:02 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 3 razy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

ninjaproject pisze:
23 kwie 2020, 12:41
............
Nie istnieje coś takiego jak lepszy czy gorszy interwał.
M5 jest tak samo dobrym interwałem jak każdy inny.
Wszystko zależy od umiejętności tradera, ilości czasu który może poświęcić tradingowi, oraz czy wie co i kiedy ma robić.
Reszta, to trening, trening, jeszcze raz trening, i walka ze swoimi słabościami!
ja też tak uważam "że m5 to forexowa ruletka " :pomysl: :):
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Tolmon_Nika pisze:
23 kwie 2020, 12:59
ninjaproject pisze:
23 kwie 2020, 12:41
............
Nie istnieje coś takiego jak lepszy czy gorszy interwał.
M5 jest tak samo dobrym interwałem jak każdy inny.
Wszystko zależy od umiejętności tradera, ilości czasu który może poświęcić tradingowi, oraz czy wie co i kiedy ma robić.
Reszta, to trening, trening, jeszcze raz trening, i walka ze swoimi słabościami!
ja też tak uważam "że m5 to forexowa ruletka " :pomysl: :):
Ten cały webinar to jeden wielki bełkot kolesia co za bardzo nie wie czego ma szukac ani co robić. W dodatku sam pokazał że tak naprawde to sam nie wie jak setup ma wyglądać. Oczywiście dojrzał go nastepnego dnia i klasyczne lanie wody w sytuacji gdy widzi prawą strone wykresu :)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Cblondyn,
Czy ty naprawdę jesteś takim idiotą, czy tylko takiego udajesz?

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

@cajto dziękuję, ale wyczucie to jedno, a praktyczne zastosowanie to inna sprawa. Jeden dzień do tej pory miałem taki że na m1 wyłapałem na złocie każdy możliwy ruch i korekty (normalnie staram się grać tylko z trendem) , trwało to około 3 h i do tej pory nie wiem co mi było ale miałem wyjątkowo dużo odwagi? pewności siebie w tym dniu? nie wiem. Teraz im więcej analizuje tym więcej się waham.. Wykorzystuje 1/3 z tego co widze.
23 kwie 2020, 12:42
Wchodzisz za 3 pelne z loty , z palca bo Ci sie wydawalo...:) ja nie wiem jaka wartosc u Ciebie przedstawia lot
ale rozumioem , ze Ty grasz na DEMO ?
3 loty dla skalpera to nie jest jakoś strasznie dużo. Jest to ilość z której da się wyżyć ale skalper obraca większymi pozycjami w zamian za mniejszy profit w pipsach, co sumarycznie może dawać wieksze wyniki niż trzymanie jednej pozycji na 100 pipsów. Sam mam założenie że chce dojść do 10 lotów na trejd, ale im dłużej gram tym poważniej myślę nad podniesieniem tej poprzeczki, co nie zmienia faktu że nadal nie przekroczyłem jeszcze nawet 1 lota w walutach, i 2 lotów w daxie (ale na ICM nie można grać mniej jak 1 lotem od razu), i może dzięki temu stać mnie na tą naukę na rynku który wykańcza nowych inwestorów średnio w pół roku..
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

ninjaproject pisze:
23 kwie 2020, 13:05
Cblondyn,
Czy ty naprawdę jesteś takim idiotą, czy tylko takiego udajesz?
Kto tu jest idiota to pokazuje webinra który nakręcasz. I wielu jak widać o tym wie w dodatku od dawna :)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

dzikson pisze:
23 kwie 2020, 13:05
@cajto dziękuję, ale wyczucie to jedno, a praktyczne zastosowanie to inna sprawa. Jeden dzień do tej pory miałem taki że na m1 wyłapałem na złocie każdy możliwy ruch i korekty (normalnie staram się grać tylko z trendem) , trwało to około 3 h i do tej pory nie wiem co mi było ale miałem wyjątkowo dużo odwagi? pewności siebie w tym dniu? nie wiem. Teraz im więcej analizuje tym więcej się waham.. Wykorzystuje 1/3 z tego co widze.
23 kwie 2020, 12:42
Wchodzisz za 3 pelne z loty , z palca bo Ci sie wydawalo...:) ja nie wiem jaka wartosc u Ciebie przedstawia lot
ale rozumioem , ze Ty grasz na DEMO ?
3 loty dla skalpera to nie jest jakoś strasznie dużo. Jest to ilość z której da się wyżyć ale skalper obraca większymi pozycjami w zamian za mniejszy profit w pipsach, co sumarycznie może dawać wieksze wyniki niż trzymanie jednej pozycji na 100 pipsów. Sam mam założenie że chce dojść do 10 lotów na trejd, ale im dłużej gram tym poważniej myślę nad podniesieniem tej poprzeczki, co nie zmienia faktu że nadal nie przekroczyłem jeszcze nawet 1 lota w walutach, i 2 lotów w daxie (ale na ICM nie można grać mniej jak 1 lotem od razu), i może dzięki temu stać mnie na tą naukę na rynku który wykańcza nowych inwestorów średnio w pół roku..
Szczególnie, że SL kosztuje 1% Equity, niezależnie od wartości lota.
No i, zawsze mam prawo mieć SL = SO, i nikomu nic to tego!
Ale, tłumacz takiemu jednemu idiocie, który sam nie wie co robi, nigdy nikomu ani jednego tradu nie pokazał, ani wykresu, i mądry jest, jak nie wiem co?
Taki powinien pierwszy mieć bana stąd!

ODPOWIEDZ