DayTrading: Wtorek 21.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
szuler
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 21.04.2020

Nieprzeczytany post autor: szuler »

MarioDM pisze:
21 kwie 2020, 15:43
szuler pisze:
21 kwie 2020, 15:39
MarioDM pisze:
21 kwie 2020, 15:23
Na WTI fajna ta cena. Po te 6-7 baksów , nic tylko kupić i trzymać. Teoretycznie pewny zysk, ale tylko teoretycznie bo kasowy będzie rolowany. Ktoś wie kiedy rolowanie w Tickmillu ? Seria czerwcowa jest po 14$, a lipcowa po 22$, więc rolowanie może zajumać cały potencjalny zysk.
rolowanie nic nie juma
w jednym okienku dodaje w drugim tyle samo zabiera, lub odwrotnie
rolowanie jedynie pieprzy kreski na wykresie
Juma, juma. Gdybyś wziął longa po 6$ i nastąpiło by rolowanie na kolejną serie po 14$, to nic nie zarobisz, gdy wzrośnie do 14$.
Pomyśl trochę.
nie z widzi misie a z autopsji
miałem pozycję L 0,1l ,wziętą przed rolowaniem
po rolowaniu w kolumnie zysk było około 2,5K na plus
a w pozycji swap 2,5K na minus
i tyle temat bez czarów
mój broker nic mi nie zajumał

Awatar użytkownika
Czuguri
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Czuguri »

[/quote]
NIE ZARTUJ DAX ROBI SZYBKA ROBOTE I TYLKO SIE NIE ZAGAP BO JAK ZAKRECI MOZE TO ZROBIC BARDZO SZYBKO
teraz juz lepiuej to wyglada lka moze byc :p
[/quote]

sorry za laickie pytanie, ale nie powiniśmy dojechać do końca ramy ? drugi próg fibo ?
uczę się

Frankie Joe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Frankie Joe »

Ludzie i jak tu zyc.Najpierw Dax stal pare godzin,a teraz wy...bal Rope straznikami z beczki. Cuda na kiju. :shock:
Panie Augan walnij pan straznika ,bedzie dobrze. :564:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Zejście poniżej śreniej 200 na H1 i wybicie OB wzrostowego.. Ciekawe warunki do dalszych spadków. Jeśli szybko nie zawrócą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Frankie Joe pisze:
21 kwie 2020, 16:10
Ludzie i jak tu zyc.Najpierw Dax stal pare godzin,a teraz wy...bal Rope straznikami z beczki. Cuda na kiju. :shock:
Panie Augan walnij pan straznika ,bedzie dobrze. :564:
To juz sie gubie. Lepszy strażnik czy strażak? ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

MarioDM pisze:
21 kwie 2020, 15:41
Napisałem do supportu i odpisali mi w ciągu kilku minut.

:roll:

Wow !

"Ropa WTI i BRENT wyceniana jest w Tickmill jako średnia dwóch kontraktów, wobec czego nie ma na tych instrumentach rolowań. Wykres jest ciągły."

Czyli teoretycznie, long wzięty po 6 baksów powinien zarobić, o ile nie zjadą zysku swapy.
To ze srednia z dwoch kontraktow by sie zgadzalo jesli minimalna wartosc wczesniejszego kontraktu maja 0 (nie uwzgledniaja ujemnych wartosci). Wtedy srednia z 0 (kontrakt wygasajacy) i 22$ (natepny kontrakt) daje 11$ (tak było wczoraj).
Dzis nastepny kontrakt jest w okolicach 15$ wiec srednia miedzy nim a wygasajacym moze byc w okolicach 7-8$. Ale to takze oznacza ze cena moze zejsc do 0 tylko w przypadku gdyby oba kontrakty osiagnely 0 lub wartosci ujemne... Takie luzne przemyslenia choc wczoraj wspominalem ze to beda kwotowania średnie kilku kontraktow (a nie z dooopy jak uwazaja co niektorzy)
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

szuler pisze:
21 kwie 2020, 16:02

i tyle temat bez czarów
Widzę, że nic nie kumasz. Bez obrazy. Już Ci wyjaśniam. Poprzez rolowanie straciłeś potencjalny zysk. Przy dużych różnicach na poszczególnych seriach nie warto grać na pewnych instrumentach, bo w życiu tam nie zarobisz. Uwierz mi, bo mam w tym spore doświadczenie. Kiedyś tak mnie zrobili na rzepaku. Kolejna seria była prawie 2 razy wyżej, a poprzednia seria, przez 2 miechy stała w miejscu. Tylko straciłem czas oraz kasę na dwumiesięcznym swapie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Kermit pisze:
21 kwie 2020, 16:19

To ze srednia z dwoch kontraktow by sie zgadzalo jesli minimalna wartosc wczesniejszego kontraktu maja 0 (nie uwzgledniaja ujemnych wartosci). Wtedy srednia z 0 (kontrakt wygasajacy) i 22$ (natepny kontrakt) daje 11$ (tak było wczoraj).
Dzis nastepny kontrakt jest w okolicach 15$ wiec srednia miedzy nim a wygasajacym moze byc w okolicach 7-8$. Ale to takze oznacza ze cena moze zejsc do 0 tylko w przypadku gdyby oba kontrakty osiagnely 0 lub wartosci ujemne... Takie luzne przemyslenia choc wczoraj wspominalem ze to beda kwotowania średnie kilku kontraktow (a nie z dooopy jak uwazaja co niektorzy)
Wiadomo, że kasowy to jakaś średnia kontraktów. Wczoraj w CMC seria majowa wynosiła 10 centów, a czerwcowa 22$, więc kasowy wynosił 11$.
Przy czym nigdy nie wiadomo jak cenę kasowego ustala każdy broker z osobna, dlatego zadałem pytanie do supportu.

Jak to było wczoraj z tą ujemną ceną ? Nie widziałem nic takiego w CMC.
Abstrahując od wszystkiego, to na kasowym cena chyba nie zejdzie na minus 40$ ? :D
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MarioDM pisze:
szuler pisze:

i tyle temat bez czarów
Widzę, że nic nie kumasz. Bez obrazy. Już Ci wyjaśniam. Poprzez rolowanie straciłeś potencjalny zysk. Przy dużych różnicach na poszczególnych seriach nie warto grać na pewnych instrumentach, bo w życiu tam nie zarobisz. Uwierz mi, bo mam w tym spore doświadczenie. Kiedyś tak mnie zrobili na rzepaku. Kolejna seria była prawie 2 razy wyżej, a poprzednia seria, przez 2 miechy stała w miejscu. Tylko straciłem czas oraz kasę na dwumiesięcznym swapie.
Potwierdzam. Szerokim łukiem omijac instrumenty z duzym swapem za rolowanie. No chyba, że nie częściej niz raz na kwartał. Albo jeszcze rzadziej. ;)

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

MarioDM pisze:
szuler pisze:

i tyle temat bez czarów
okej
kapuje o co Tobie chodzi
juma okrężną drogą, ograniczając przyszły zysk
sam w niedzielę pokazywałem to na wykresie
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 16:29 przez szuler, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany