DayTrading: Wtorek 21.04.2020
Re: DayTrading: Wtorek 21.04.2020
Na WTI fajna ta cena. Po te 6-7 baksów , nic tylko kupić i trzymać. Teoretycznie pewny zysk, ale tylko teoretycznie bo kasowy będzie rolowany. Ktoś wie kiedy rolowanie w Tickmillu ? Seria czerwcowa jest po 14$, a lipcowa po 22$, więc rolowanie może zajumać cały potencjalny zysk.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Edek to jakaś porażka z ruchem
rolowanie nic nie jumaMarioDM pisze: ↑21 kwie 2020, 15:23Na WTI fajna ta cena. Po te 6-7 baksów , nic tylko kupić i trzymać. Teoretycznie pewny zysk, ale tylko teoretycznie bo kasowy będzie rolowany. Ktoś wie kiedy rolowanie w Tickmillu ? Seria czerwcowa jest po 14$, a lipcowa po 22$, więc rolowanie może zajumać cały potencjalny zysk.
w jednym okienku dodaje w drugim tyle samo zabiera, lub odwrotnie
rolowanie jedynie pieprzy kreski na wykresie
Napisałem do supportu i odpisali mi w ciągu kilku minut.
Wow !
"Ropa WTI i BRENT wyceniana jest w Tickmill jako średnia dwóch kontraktów, wobec czego nie ma na tych instrumentach rolowań. Wykres jest ciągły."
Czyli teoretycznie, long wzięty po 6 baksów powinien zarobić, o ile nie zjadą zysku swapy.

Wow !
"Ropa WTI i BRENT wyceniana jest w Tickmill jako średnia dwóch kontraktów, wobec czego nie ma na tych instrumentach rolowań. Wykres jest ciągły."
Czyli teoretycznie, long wzięty po 6 baksów powinien zarobić, o ile nie zjadą zysku swapy.
Trust no bit**es.
Juma, juma. Gdybyś wziął longa po 6$ i nastąpiło by rolowanie na kolejną serie po 14$, to nic nie zarobisz, gdy wzrośnie do 14$.szuler pisze: ↑21 kwie 2020, 15:39rolowanie nic nie jumaMarioDM pisze: ↑21 kwie 2020, 15:23Na WTI fajna ta cena. Po te 6-7 baksów , nic tylko kupić i trzymać. Teoretycznie pewny zysk, ale tylko teoretycznie bo kasowy będzie rolowany. Ktoś wie kiedy rolowanie w Tickmillu ? Seria czerwcowa jest po 14$, a lipcowa po 22$, więc rolowanie może zajumać cały potencjalny zysk.
w jednym okienku dodaje w drugim tyle samo zabiera, lub odwrotnie
rolowanie jedynie pieprzy kreski na wykresie
Pomyśl trochę.
Trust no bit**es.
Skoro nie ma rolowania to kalkulacja jest prosta. Biorąc longa po 7$ o wielkości 10 lotów, to spadek do ZERA da stratę 294 PLN. Czyli na każde 600 PLN kapitału można wziąć 10 lotów i zadekować je na jakiś czas. Ponieważ dzienny swap za 10 lotów wynosi 4,39 PLN, to lepiej założyć większy margines i kupić 10 lotów na 1000 PLN kapitału.
To oczywiście kalkulacja tylko dla konta w Tickmill.
To oczywiście kalkulacja tylko dla konta w Tickmill.
Trust no bit**es.
NIE ZARTUJ DAX ROBI SZYBKA ROBOTE I TYLKO SIE NIE ZAGAP BO JAK ZAKRECI MOZE TO ZROBIC BARDZO SZYBKOAugan pisze: ↑21 kwie 2020, 15:13No właśnie, tak czytelny to on nie był jak ten obecnie rozciągnięty. Spoko. Zamykam tą pozycję z zyskiem 8,50 zł. i ustawiam TP na 10470.XAB pisze: ↑21 kwie 2020, 14:51AUGAN pisze: ↑
Pozycja otwarta 10317,5
TP 10160,1
no to ladnie sprawdzasz a przyjrzales sie choc troche temu mojemu wykresowi ?
bo po A TO RYNEK ROBI BIALE B a na koncu dopiero C
https://iv.pl/image/GtHYMCB
MAM PLAKAC CZY USMIECH WYSTARCZY
PRZECA TU RYNEK BEZ PROBLEMU WZLECI NAD 400![]()
Czy niżej ?
Otwarcie 10320.
SL 10324
Brakuje mi tutaj przedziału czasowego, ale do końca tygodnia potrzymam tą falę B.
teraz juz lepiuej to wyglada lka moze byc

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
I po co ta ironia? Po co ten atak nazwykle zwrócenie uwagi na coś?
Nie wszyscy tutaj są po to zeby sie przypier..lac wiec nie musisz wszystkich tak odbierać..
De facto nie neguje twoich kresek tylko papier na ktorym je rysujesz..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
nie chodzi o to co piszesz tylko kiedy to piszesz...wiesz..po fakcie to sa majty do prania jak nie zareagujesz odpowiednio wczesniej