Skalp oscylatorem na m5
- mysje_hood
- Gaduła
- prawdziwe_fufu
- Stały bywalec
Według mnie parametry 7 3 3 w cale nie są dobre, dają zbyt duzo fałszywych sygnałów.
Natomiast parametry 11 5 6 są dużo trafniejsze, od strony statystycznej tak to wygląda.
I z większymi parametrami można uzywać mniejszych stopp loss.
Przetestujcie i podzielcie się opiniami.
Siema
Natomiast parametry 11 5 6 są dużo trafniejsze, od strony statystycznej tak to wygląda.
I z większymi parametrami można uzywać mniejszych stopp loss.
Przetestujcie i podzielcie się opiniami.
Siema
3 osoby z 1000 zostają na rynku .... przykra sprawa ;-(
Faktycznie wygląda lepiej: ustawiłem 11 4 3 (ostatnia wartość i tak jest najmniej istotna) i dużo fałszywek wyleciało z wykresu. Dzięki i pozdrówka.leszek77 pisze:Według mnie parametry 7 3 3 w cale nie są dobre, dają zbyt duzo fałszywych sygnałów.
Gdy zacząłem testować sysa, to ustawiałem SL a potem przesuwałem je zgodnie z regułą (ekstremum 4-5 poprzednich świec). Efekt: 75% trejdów wylatywało na SL ze stratą. Jak przestałem wogóle ustawiać SL, to odkułem stratę (ok. 4% depo) i jeszcze zarobiłem następne 8%; wszystko 1-go dnia nie przemęczając się specjalnieincubus7 pisze:jak pisałem, z reguły nie ustawiam SL (tymbardziej, gdy gram w trendzie h1, h4),siedze przed kompem i obserwuje.

Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Póki co nie: jeżdżę w obie strony... Ale możliwe, że byłoby to wskazane. Trzeba będzie sprawdzić.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.