@Andreasgp - trafiłeś w sedno w pierwszej części. Odpowiem ci tak: Lepszy prawy prawiczek, niż lewy lewiczek. Potraktuj to moje pisanie z przymrużeniem oka, jako taki wesoły folklor.
Co do tych statów. Ogólnie mi to nie jest do szczęścia potrzebne, no i nie rozumiem tych nacisków że ktoś "musi" je pokazać. Zamiast tego wolę krótkie info: wchodzę w pozycję np. L na czymś a czymś. Od tego momentu nie udowodnię wam, że wczoraj byłem na S na ropie. Wrzucicie mi posta jak pisałem, że biorę L. Nie wszedłem "wczoraj", tylko tu i "teraz". Z historii to i pewnie mogę wam udowodnić, że z 1000 od początku roku można było zostać milionerem czy miliarderem.
Bo taki rysunek z kwadracikami czy trójkątami to Kong pokazał jak można w paincie domalować. Zresztą nie widzę problemu, żeby taki statement też zrobić. Najprostsze jest to co pisze Cblondyn - otwieram pozycje co chwilę. W końcu jest dołek. Zostawiam to co chce i mam i obrazek i stata też z tego mogę zrobić. Przecież wybiera się pozycje ze statów które mają być wydrukowane. Wszystko takie po fakcie jest miałkie i słabe.
@Dzikson - przeczytaj do końca fragment mojego posta który cytujesz. Chodziło mi o DT. Jak znam życie to tam dzisiaj jest sieczka z tych na L na ropie.
Ogólnie mam taką taktykę, że jak komuś pójdzie to pogratuluję, jak wiem, że wtopił to pocieszę. Nie jestem najbogatszym człowiekiem na świecie. Poza tym, nie znajdziecie mojego posta, w którym chwalę się, że wczoraj miałem celną wizję a ci z przeciwnej strony są ...
Pozdrawiam
PS. Kandyduję do szkoły na rolnika - obdzwoniłem 3 koło mnie. 3 semestry. Jest jeszcze wersja szkoły online w parę miesięcy. Zna ktoś temat, czy warto wejść w neta:
https://cdz.edu.pl/kursy/184/kurs-rolni ... odowy-rl03
https://kursr3.pl/
Znam stronę agrofaktu gdzie jest to opisane. Jakieś własne doświadczenia, ktoś ma znajomego?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!