Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

krab29 pisze:
20 kwie 2020, 16:22
@Anomalio - nie mam dzisiaj siły, bo dostałem w kuper od lewackiej ropy. Bywa i w życiu tak. Nie ma co roztrząsać, bo po fakcie to każdy jest miszczem. Na bieżąco na DT nie było postów o S na ropie.
Krabiku, pisałem że flaga się wyrysowała i szykuje się pod szorta zanim było wyjście po za dolną część formacji, cofniesz stronę to sprawdzisz. W mojej ocenie zasięg nadal jest konkretny o jakieś 2,5 usd niżej (u mnie brent teraz kosztuje 26usd), co nie zmienia faktu że jak zrobią kolejny retest to zamykam na BE

edit;
Nawiązując do łapania dołków i szczytów w ogólnym znaczeniu tego pojęcia to źle że próbuje się takie łapać?
Ja mam manię na tym punkcie i walczę cały czas ze sobą bo to już zakrawa o taką mikro paranoję. Łatwiej mi na m5 ale gdy siedzę na m1 i odbiją się od wyznaczonego punktu nawet o 1 pips to już setup mam w głowie stracony i czekam za następnym zamiast wchodzić i zrobić 1 pips większy SL
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Andreasgp - trafiłeś w sedno w pierwszej części. Odpowiem ci tak: Lepszy prawy prawiczek, niż lewy lewiczek. Potraktuj to moje pisanie z przymrużeniem oka, jako taki wesoły folklor.
Co do tych statów. Ogólnie mi to nie jest do szczęścia potrzebne, no i nie rozumiem tych nacisków że ktoś "musi" je pokazać. Zamiast tego wolę krótkie info: wchodzę w pozycję np. L na czymś a czymś. Od tego momentu nie udowodnię wam, że wczoraj byłem na S na ropie. Wrzucicie mi posta jak pisałem, że biorę L. Nie wszedłem "wczoraj", tylko tu i "teraz". Z historii to i pewnie mogę wam udowodnić, że z 1000 od początku roku można było zostać milionerem czy miliarderem.
Bo taki rysunek z kwadracikami czy trójkątami to Kong pokazał jak można w paincie domalować. Zresztą nie widzę problemu, żeby taki statement też zrobić. Najprostsze jest to co pisze Cblondyn - otwieram pozycje co chwilę. W końcu jest dołek. Zostawiam to co chce i mam i obrazek i stata też z tego mogę zrobić. Przecież wybiera się pozycje ze statów które mają być wydrukowane. Wszystko takie po fakcie jest miałkie i słabe.
@Dzikson - przeczytaj do końca fragment mojego posta który cytujesz. Chodziło mi o DT. Jak znam życie to tam dzisiaj jest sieczka z tych na L na ropie.

Ogólnie mam taką taktykę, że jak komuś pójdzie to pogratuluję, jak wiem, że wtopił to pocieszę. Nie jestem najbogatszym człowiekiem na świecie. Poza tym, nie znajdziecie mojego posta, w którym chwalę się, że wczoraj miałem celną wizję a ci z przeciwnej strony są ...
Pozdrawiam
PS. Kandyduję do szkoły na rolnika - obdzwoniłem 3 koło mnie. 3 semestry. Jest jeszcze wersja szkoły online w parę miesięcy. Zna ktoś temat, czy warto wejść w neta:
https://cdz.edu.pl/kursy/184/kurs-rolni ... odowy-rl03
https://kursr3.pl/
Znam stronę agrofaktu gdzie jest to opisane. Jakieś własne doświadczenia, ktoś ma znajomego?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Maniak
Maniak

Kontrakt K20 na ropie mam poniżej 2,00 dolców.
Darku gdybym nie grał, za najniższą kwotę bym był zatopiony.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

I tak by nie posłuchał, jakby nawet ktoś mówił.
Ja już dawno zadałem pytanie, czemu nie $15 np.?
A w Bloomberg mówili już kilka dni temu, że Kanadyjczycy sprzedają swoją ropę po $4.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Masz rację, zapewne da się wszystko namalować. Jak chcesz to masz, dokładam pozycję na sell ;) piszę tu i teraz.. Szkoda że nie wcześniej to zrobiłem ale nie wiedziałem czy mnie nie wytnie na tej pierwszej.

A skąd pomysł kierunku rolniczego?
Ja pierwszy week spędziłem zupełnie, ale to zupełnie i ani trochę nie myśląc przez dwa dni o giełdzie.. Aż miło.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

krab29
Maniak
Maniak

Kontrakt wygasa dzisiaj o 21,30. Ostatnio super było na srebrze +15% i niestety dzisiaj to oddałem. Bywa.
Dzikson - to moje marzenie. Przerzucanie gnoju. Tak serio to marzy mi się na wsi. Zawsze chciałem tak żyć, a nie w mieście.
W niedzielę o 20 byli "Rolnicy z Podlasia" i przegapiłem. Uwielbiam Gienka i mu zazdroszę. Nigdy nigdzie się nie spieszy i nikt go nie goni. Stać go na takie życie.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

krab29, jak kupowałeś Long na ropie, to jakie miałeś ku temu przesłanki?
I jaki miałeś plan/strategię na ten zakup?

Pytam, ponieważ piszecie, że po fakcie to każdy mądry.
Dlatego pytam, jaki miałeś plan przed faktem.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
20 kwie 2020, 19:51

A brał rope fizycznie czy kontrakt cfd?
sorry ze pytam za dużo czytania tego kolegi
bo jak kontrakt cfd który jest skonstruowany na roznice cenową to nie widze problemu w sell czy buy zalezy od warunków

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
20 kwie 2020, 19:56
ninjaproject pisze:

bo jak kontrakt cfd który jest skonstruowany na roznice cenową to nie widze problemu w sell czy buy zalezy od warunków
Tak, nie o to pytam.
Skoro stracił, i ta strata ogólnie go zabolała (nawet jeżeli nie była poważna finansowo), to oznacza, że raczej nie miał planu i nie był pogodzony z stratą już w momencie kiedy transakcję zawierał.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
20 kwie 2020, 20:00
Tomasz196407 pisze:
20 kwie 2020, 19:56
ninjaproject pisze:

Tak, nie o to pytam.
Skoro stracił, i ta strata ogólnie go zabolała (nawet jeżeli nie była poważna finansowo), to oznacza, że raczej nie miał planu i nie był pogodzony z stratą już w momencie kiedy transakcję zawierał.
Dla mnie to obłęd z tą ropą tu na forum
rzucili sie wszyscy jak na maseczki dosłownie
to taki sam instrument w grupie towarów jak inne dobra
i chyba grac nalezało by tylko w okresie miesiecznym i myśle ze dało by sie to zrealizować

ODPOWIEDZ