Xab - facet. Mało avatarów
DayTrading: Piątek 17.04.2020
Re: DayTrading: Piątek 17.04.2020
hej, nowy jestem, ale od siebie
. Nie widzę problemu, aby stawiać eLki na obecnym poziomie (nawet zostawiwszy je na weekend), ponieważ jest to bezpieczniejsze od eSek, a zawsze można coś ugrać
. Nawet w przypadku pudła z eLką, to czy to indeks, czy ropa w końcu odbiją. W takiej sytuacji ryzykujemy więc chwilowe zamrożenie depo (zakładam, że wejście na eLkę jest rozsądne i skorelowane z zasobem depo oczywiście). Technicznie wszystko przemawia za eSkami, mimo iż "wielcy" tego świata podkręcają euforię wychodzenia z opresji. Ja osobiście myślę już o drugiej fali zjazdu, jeżeli to otwarcie rządzących się nie sprawdzi
, np. w pierwszej połowie maja.. ale wpierw idziemy jeszcze trochę w górę. ps. ropę szacuje najniżej do 15.50 usd. +/- 2 usd nie robia różnicy, jeżeli masz depo na te -2usd. Większe zagrożenie widzę w braku wyraźnego ruchu góra dół na tym instrumencie, przez dłuższy czas.
uczę się
Pokaże Ci coś masz tu zestawienie trzech wskaźników DTOSC STOCH i RSI dla okresu 13 w TF W1 D1 H1 i M15Tomasz196407 pisze: 18 kwie 2020, 12:46 Zostawmy to adminowi
Raczej historycznie i statystycznie tu na DT nigdy tak nie było żeby obrazować systemy gridowe albo gre w rolowanych instrumentach i też informowanie o ewentualnych konsekwencjach takiej gry
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan
Ten ruch od 1.15 w dół imo jest 5 tką potem korekta i znów w dół impuls po czym to samo na kolejnej mniejszej
alternatywnie można dopatrzec sie budujacego trójkąta ale tak jak mówie są impulsy w dół
Dlaczego tak uważam?
jedna abc od 1,25 do dołka -co tez dawałem tu wczesniej rozliczenie jak znajde to podam
jednak to co sie stało poźniej czyli znowu wybicie tego dołka nastepna w dół świadczy o nie zakonczonej strukterze tej c w nawiasie
oraz dodatkowo te same wskaźniki dla okresu 8 dla TF H1 i M15 .Obstawiam ze będa wzrosty ale potem gwałtowne spadki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:22 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

xab to do Ciebie ale troche podobne do wczesniejszego
to taki jeden az sie rwie odpostowania ze racja
ps ten post pina zielonego
to taki jeden az sie rwie odpostowania ze racja
ps ten post pina zielonego
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:21 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
tomasz
wszystko gra jesli chodzi o at wiemy ze sa spadki i prawdopodobnie dalej ropa spadnie
ale trzeba isc czasem za spekula zachowujac odrobine swojego zdania w pozycjonowaniu
na ten temat masz grac lki i tyle temat ha ha ha
co z tego ze ja np uwazam /pisze o polsce /wiecej wg mnie umrze ludzi starszych
od noszenia tych masek po kilka godz dziennie od roznych powiklan oddechowych
jak zakladam maske bo wszyscy tak robia i tak kaza by robic
jestem np ja alergik i godz noszenia tej maski sraski starczy mi bym musiał
oddychac mocniej niz zwykle teraz caly dzien w domku
doktorek psa nie wystraszylem zastosował typową olewke i nie zwrocił na mnie uwagi
wszystko gra jesli chodzi o at wiemy ze sa spadki i prawdopodobnie dalej ropa spadnie
ale trzeba isc czasem za spekula zachowujac odrobine swojego zdania w pozycjonowaniu
na ten temat masz grac lki i tyle temat ha ha ha
co z tego ze ja np uwazam /pisze o polsce /wiecej wg mnie umrze ludzi starszych
od noszenia tych masek po kilka godz dziennie od roznych powiklan oddechowych
jak zakladam maske bo wszyscy tak robia i tak kaza by robic
jestem np ja alergik i godz noszenia tej maski sraski starczy mi bym musiał
oddychac mocniej niz zwykle teraz caly dzien w domku
doktorek psa nie wystraszylem zastosował typową olewke i nie zwrocił na mnie uwagi
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
podobna sytuacja jest przeciez z daxem i nie tylko z daxem
to przeciez nie ja ustalilem kontrakt na czerwiec na zalozmy 8k
ten kontrakt byl juz zakladany w lutym wstepnie jaki bedzie w marcu poziom
nie bylo tego co mamy teraz na swiecie to czemu nie bylo kontraktu na 15 a az na 8
a rynek ma teraz to w glebokiej i wali w gore
to przeciez nie ja ustalilem kontrakt na czerwiec na zalozmy 8k
ten kontrakt byl juz zakladany w lutym wstepnie jaki bedzie w marcu poziom
nie bylo tego co mamy teraz na swiecie to czemu nie bylo kontraktu na 15 a az na 8
a rynek ma teraz to w glebokiej i wali w gore
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Jeśli tak uważasz to możemy być nadal w fali C do pierwszych dni następnego tygodniaTomasz196407 pisze: 18 kwie 2020, 12:46 Zostawmy to adminowi
Raczej historycznie i statystycznie tu na DT nigdy tak nie było żeby obrazować systemy gridowe albo gre w rolowanych instrumentach i też informowanie o ewentualnych konsekwencjach takiej gry
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan
Ten ruch od 1.15 w dół imo jest 5 tką potem korekta i znów w dół impuls po czym to samo na kolejnej mniejszej
alternatywnie można dopatrzec sie budujacego trójkąta ale tak jak mówie są impulsy w dół
Dlaczego tak uważam?
jedna abc od 1,25 do dołka -co tez dawałem tu wczesniej rozliczenie jak znajde to podam
jednak to co sie stało poźniej czyli znowu wybicie tego dołka nastepna w dół świadczy o nie zakonczonej strukterze tej c w nawiasie
Tylko ze ja widzę ze jak skończy się fala C to będziemy mieli 2 spadkową .Nie widzę kuźwa wzrostów
poza korektami
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Cugan to były analizy
teraz przejscie do pozycji -wejscia
sl dla buy ile byś postawił ?
(nawet ten wirtualny jezeli nie stawiasz bo tu na forum to normalka że depo wytrzyma to walic po same... jak wyzej kolega napisał)
(nawet ten wirtualny jezeli nie stawiasz bo tu na forum to normalka że depo wytrzyma to walic po same... jak wyzej kolega napisał)
-
Tomasz196407
- Fanatyk

To lepiej na spadki sie czaićcugan pisze: 18 kwie 2020, 13:33Jeśli tak uważasz to możemy być nadal w fali C do pierwszych dni następnego tygodniaTomasz196407 pisze: 18 kwie 2020, 12:46 Zostawmy to adminowi
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan
Dlaczego tak uważam?
Tylko ze ja widzę ze jak skończy się fala C to będziemy mieli 2 spadkową .Nie widzę kuźwa wzrostów
poza korektami
SL bym stawiał miedzy 1,0840- 1,0850Tomasz196407 pisze: 18 kwie 2020, 13:34 Cugan to były analizy
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Przy dołku 812x z wejsciem 8870 to przypadek najwiecej sprzyjający rr masz 1d1
nie wiem czy warto tak mi sie wydaje
ok konczymy bo nas pogonia ze za duzo
nie wiem czy warto tak mi sie wydaje
ok konczymy bo nas pogonia ze za duzo