DayTrading: Piątek 17.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
Czuguri
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 17.04.2020

Nieprzeczytany post autor: Czuguri »

hej, nowy jestem, ale od siebie :). Nie widzę problemu, aby stawiać eLki na obecnym poziomie (nawet zostawiwszy je na weekend), ponieważ jest to bezpieczniejsze od eSek, a zawsze można coś ugrać ;). Nawet w przypadku pudła z eLką, to czy to indeks, czy ropa w końcu odbiją. W takiej sytuacji ryzykujemy więc chwilowe zamrożenie depo (zakładam, że wejście na eLkę jest rozsądne i skorelowane z zasobem depo oczywiście). Technicznie wszystko przemawia za eSkami, mimo iż "wielcy" tego świata podkręcają euforię wychodzenia z opresji. Ja osobiście myślę już o drugiej fali zjazdu, jeżeli to otwarcie rządzących się nie sprawdzi ;), np. w pierwszej połowie maja.. ale wpierw idziemy jeszcze trochę w górę. ps. ropę szacuje najniżej do 15.50 usd. +/- 2 usd nie robia różnicy, jeżeli masz depo na te -2usd. Większe zagrożenie widzę w braku wyraźnego ruchu góra dół na tym instrumencie, przez dłuższy czas.

Xab - facet. Mało avatarów :)
uczę się

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Tomasz196407 pisze:
18 kwie 2020, 12:46
Zostawmy to adminowi
Raczej historycznie i statystycznie tu na DT nigdy tak nie było żeby obrazować systemy gridowe albo gre w rolowanych instrumentach i też informowanie o ewentualnych konsekwencjach takiej gry
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan

Ten ruch od 1.15 w dół imo jest 5 tką potem korekta i znów w dół impuls po czym to samo na kolejnej mniejszej
alternatywnie można dopatrzec sie budujacego trójkąta ale tak jak mówie są impulsy w dół
Dlaczego tak uważam?
jedna abc od 1,25 do dołka -co tez dawałem tu wczesniej rozliczenie jak znajde to podam
jednak to co sie stało poźniej czyli znowu wybicie tego dołka nastepna w dół świadczy o nie zakonczonej strukterze tej c w nawiasie
Pokaże Ci coś masz tu zestawienie trzech wskaźników DTOSC STOCH i RSI dla okresu 13 w TF W1 D1 H1 i M15
oraz dodatkowo te same wskaźniki dla okresu 8 dla TF H1 i M15 .Obstawiam ze będa wzrosty ale potem gwałtowne spadki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:22 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

xab to do Ciebie ale troche podobne do wczesniejszego
to taki jeden az sie rwie odpostowania ze racja

ps ten post pina zielonego
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:21 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

tomasz
wszystko gra jesli chodzi o at wiemy ze sa spadki i prawdopodobnie dalej ropa spadnie
ale trzeba isc czasem za spekula zachowujac odrobine swojego zdania w pozycjonowaniu
na ten temat masz grac lki i tyle temat ha ha ha
co z tego ze ja np uwazam /pisze o polsce /wiecej wg mnie umrze ludzi starszych
od noszenia tych masek po kilka godz dziennie od roznych powiklan oddechowych
jak zakladam maske bo wszyscy tak robia i tak kaza by robic
jestem np ja alergik i godz noszenia tej maski sraski starczy mi bym musiał
oddychac mocniej niz zwykle teraz caly dzien w domku
doktorek psa nie wystraszylem zastosował typową olewke i nie zwrocił na mnie uwagi
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

podobna sytuacja jest przeciez z daxem i nie tylko z daxem
to przeciez nie ja ustalilem kontrakt na czerwiec na zalozmy 8k
ten kontrakt byl juz zakladany w lutym wstepnie jaki bedzie w marcu poziom
nie bylo tego co mamy teraz na swiecie to czemu nie bylo kontraktu na 15 a az na 8
a rynek ma teraz to w glebokiej i wali w gore
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
Zostawmy to adminowi
Raczej historycznie i statystycznie tu na DT nigdy tak nie było żeby obrazować systemy gridowe albo gre w rolowanych instrumentach i też informowanie o ewentualnych konsekwencjach takiej gry
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan

Ten ruch od 1.15 w dół imo jest 5 tką potem korekta i znów w dół impuls po czym to samo na kolejnej mniejszej
alternatywnie można dopatrzec sie budujacego trójkąta ale tak jak mówie są impulsy w dół
Dlaczego tak uważam?
jedna abc od 1,25 do dołka -co tez dawałem tu wczesniej rozliczenie jak znajde to podam
jednak to co sie stało poźniej czyli znowu wybicie tego dołka nastepna w dół świadczy o nie zakonczonej strukterze tej c w nawiasie
Jeśli tak uważasz to możemy być nadal w fali C do pierwszych dni następnego tygodnia
Tylko ze ja widzę ze jak skończy się fala C to będziemy mieli 2 spadkową .Nie widzę kuźwa wzrostów
poza korektami
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 13:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cugan to były analizy
teraz przejscie do pozycji -wejscia
sl dla buy ile byś postawił ?
(nawet ten wirtualny jezeli nie stawiasz bo tu na forum to normalka że depo wytrzyma to walic po same... jak wyzej kolega napisał)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

cugan pisze:
18 kwie 2020, 13:33
Tomasz196407 pisze:
Zostawmy to adminowi
poprostu bałagan
Co do analizy Eu Cugan

Dlaczego tak uważam?
Jeśli tak uważasz to możemy być nadal w fali C do pierwszych dni następnego tygodnia
Tylko ze ja widzę ze jak skończy się fala C to będziemy mieli 2 spadkową .Nie widzę kuźwa wzrostów
poza korektami
To lepiej na spadki sie czaić

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
18 kwie 2020, 13:34
Cugan to były analizy
teraz przejscie do pozycji -wejscia
sl dla buy ile byś postawił ?
(nawet ten wirtualny jezeli nie stawiasz bo tu na forum to normalka że depo wytrzyma to walic po same... jak wyzej kolega napisał)
SL bym stawiał miedzy 1,0840- 1,0850

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Przy dołku 812x z wejsciem 8870 to przypadek najwiecej sprzyjający rr masz 1d1
nie wiem czy warto tak mi sie wydaje
ok konczymy bo nas pogonia ze za duzo

Zablokowany