DayTrading: Wtorek 14.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Blacktorious
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2020

Nieprzeczytany post autor: Blacktorious »

valkiria pisze:
14 kwie 2020, 22:11
Nie zamykam bo jest na minus. Czekam na wmiare rozsądną cene i postawie S. Zapłacę za L w góre ale oddadza za S i zarobek na S bo na pewno ropa spadnie.
Pewna jest tylko śmierć, reszta jest mniej lub bardziej prawdopodobna. Pamiętaj, że po rolowaniu równie dobrze może kontynuować w górę.

Mnie bardziej zastanawia to co się teraz wydarzy niż to co będzie po rolowaniu. Do czwartku jeszcze daleko.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są co najmniej abstrakcyjne. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych, jest czystym szaleństwem, żeby nie napisać zwykłą głupotą.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

XAB pisze:
14 kwie 2020, 22:37
doktorek pisze:
14 kwie 2020, 21:54
baxik SSSSS na usd -pln pozamykales moze juz myszlisz o LLLLL czy jeszcze nie
na glownym mam gorzej bo tam mi wczesniej rynek gasnie czyli srednia mam wyzej 4,12 na pewno ale tam to normalka
no moze :) juz troche mysle a zreszta sam zobacz esek nie mam nigdzie juz
to jeszcze nie za mocne wejscia ale polowki juz sa 2dwie
https://iv.pl/image/GtGUeW3

edek 2ski razem pol lota
https://iv.pl/image/GtGU4ir
lki ropa a ski dax i sp500 przynajmniej po 2 teraz
robota dt na 4 pozycjach czyli beznadzieja dzis brrr dobrnoccc
imo gieldy wzrosty czyli w nocy pewnie dax pod 800 wskoczy takze jutro rozstrzygniecie choc mialo byc wg mnie dzis ale lekko niet
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 22:57 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Blacktorious pisze:
14 kwie 2020, 22:40

Mnie bardziej zastanawia to co się teraz wydarzy niż to co będzie po rolowaniu. Do czwartku jeszcze daleko.
konsolidacja w przedziale 20-23
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cugan wstyd sie przyznać ale nie chce mi sie już uczyć nowych strategii,
moge Ci dać swoje na EU jak chcesz -tylko postaraj sie zrozumieć
Na usdpln zauważyłem coś pieknego co nie miałem sposobnosci zobaczyć na innych parach
i chciałem to zgrać z innymi parami ale nie dało sie
Na trzech najwiekszych interwałach jest dywergencja macd co mniej ni wiecej oznacza że "proca" jest tam własnie skierowana w dół
ale czy to odpowiada procy na eu ? chyba nie
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 22:54 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Jak mi elke dopieprza 7$ w górę to swap jest kosmos. Albo zamknę ze strata (wole nie) Albo postawie S dla skompensowania bo up nie widzę na ropie po rolowaniu.
Kolegów zdanie bym poznać chciał bardzo.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

valkiria nie drzaznij ludzi
przeczytaj jak wyglada rolka u twojego broka to raz
a dwa to zrozum nic nie stracisz kasowo najwyzej pare zeta
co innego gdybys mial pozycje miesiac czasu a nie 2dni zdejmij tylko sl na rolce
a 3 to napisz po rolowaniu jak to wygladalo bo ja szczerze nigdy na takie bzdety nie zwracalem uwagi czyli to znaczy ze nigdy nie bylo tak bym stracil na ropie wiecej niz 1-2 proc bobym to zauwazyl a jakos tego nie zauwazylem nawet by zapamietac
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 23:06 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Tomasz196407 pisze:
14 kwie 2020, 22:52
Cugan wstyd sie przyznać ale nie chce mi sie już uczyć nowych strategii,
moge Ci dać swoje na EU jak chcesz -tylko postaraj sie zrozumieć
Na usdpln zauważyłem coś pieknego co nie miałem sposobnosci zobaczyć na innych parach
Nie nakłaniam do nauki po prostu pokazałem Ci to czego inne systemy raczej nie pokazują
Zobaczymy czy się sprawdzi,Rozpatrywałem przyczynę tego stanu rzeczy po której
stronie indexu pojawia się ta zapowiedz i bardziej ja widzę po stronie EUR .
Dla USD/PLN widzę jeszcze spadek do 4,07. Większe spadki widać na EUR/P:N .
Zerknąłem na PLN INDEX i na MN1 widać podwójne dno to byłoby logiczne dla umocnienia PLN.
To tylko moje sugestie obserwacyjne i tyle
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Blacktorious
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Blacktorious »

Kermit pisze:
14 kwie 2020, 22:49
Blacktorious pisze:
14 kwie 2020, 22:40

konsolidacja w przedziale 20-23
Myślisz że to koniec spadków na ten moment ?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są co najmniej abstrakcyjne. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych, jest czystym szaleństwem, żeby nie napisać zwykłą głupotą.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

XAB pisze:
14 kwie 2020, 23:01
valkiria nie drzaznij ludzi
przeczytaj jak wyglada rolka u twojego broka to raz
a dwa to zrozum nic nie stracisz kasowo najwyzej pare zeta
co innego gdybys mial pozycje miesiac czasu a nie 2dni zdejmij tylko sl na rolce
a 3 to napisz po rolowaniu jak to wygladalo bo ja szczerze nigdy na takie bzdety nie zwracalem uwagi czyli to znaczy ze nigdy nie bylo tak bym stracil na ropie wiecej niz 1-2 proc bobym to zauwazyl a jakos tego nie zauwazylem nawet by zapamietac
Na samej rolce nie strace ale jak mi rolkę zrobią z 20$ na 27$ to zarobie na L i potrącą swap. I gitara tylko że Ta elka na 27$ nie ma racji bytu i spadek do 20 i strata w h.....

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Tomasz196407 pisze:
14 kwie 2020, 22:52
Na trzech najwiekszych interwałach jest dywergencja macd co mniej ni wiecej oznacza że "proca" jest tam własnie skierowana w dół
ale czy to odpowiada procy na eu ? chyba nie
Skorzystałem z Twoje sugestii na interwałach H1 ,H4 i D1 pary EUR/PLN i USD /PLN
ustawione są niemal identyczne . Może tu chodzi o to ze się rozjadą skoro
widzisz wzrostowy ruch na USD/PLN
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 23:10 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany