Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
22
41%
Poza paroma minusami są ok
17
31%
Przeciętny
6
11%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
8
15%
 
Liczba głosów: 54

jaras
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2008, 16:40

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: jaras »

Niesamowity lewar, dzięki raposo.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9489
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ale jest też news sprzed 5 dni.
REDUCTION OF MAXIMUM EXPOSURE ON SELECTED INSTRUMENTS

Due to considerable market turbulence and the resulting probability of high volatility, periods of low liquidity and risk of price gaps, Dukascopy is decreasing the maximum exposure limit on 11 instruments. The updated limit values (in contracts) are:
• XAU/USD - 3000
• USA500.IDX/USD - 1000
• USATECH.IDX/USD - 300
• USA30.IDX/USD - 100
• USSC2000.IDX/USD - 2000
• FRA.IDX/EUR - 500
• CHI.IDX/USD - 200
• DOLLAR.IDX/USD - 25000
• BUND.TR/EUR - 10000
• USTBOND.TR/USD - 10000
• UKGILT.TR/GBP - 10000
The limitation will enter into force as of this weekend, 14-15 March 2020 and remain in force until further notice. Dukascopy reserves the right to reconsider special trading conditions for other instruments if found necessary.
Mogą też obniżać lewar w obecnych okolicznościach. Część brokerów już podjęła takie kroki.

Z dobrych wieści. Przy ostatniej GIGA luce na ropie i nie tylko, na debet weszło ok. 80 kont. Dukascopy ten debet im wyzerowało (mimo, że nie musiało).

Wspominam o tym tutaj: https://forexclub.pl/wysoka-zmiennosc-p ... e-kryzysu/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1812
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
18 mar 2020, 15:29


Z dobrych wieści. Przy ostatniej GIGA luce na ropie i nie tylko, na debet weszło ok. 80 kont. Dukascopy ten debet im wyzerowało (mimo, że nie musiało).
Nieźle. Umorzyli w zaokrągleniu ponad milion złotych. (1,3 mln)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Belfast254
Bywalec
Bywalec
Posty: 5
Rejestracja: 30 mar 2020, 18:16

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Belfast254 »

Orientuje się ktoś jak wyglądają spready w DB? W sensie czy spread może w się rozszerzyć np. do 30-40 pipsow gdy rynek jest dynamiczny?

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 423
Rejestracja: 20 gru 2012, 21:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Belfast254 pisze:
11 kwie 2020, 20:09
Orientuje się ktoś jak wyglądają spready w DB? W sensie czy spread może w się rozszerzyć np. do 30-40 pipsow gdy rynek jest dynamiczny?
Nawet gdy rynek jest anemiczny.Przeważnie taki spread możliwy na głównych parach w wyjątkowych sytuacjach typu np Wielka Brytania znalazła się pod wodą to wtedy możliwy taki spread na parach Gbp.

Belfast254
Bywalec
Bywalec
Posty: 5
Rejestracja: 30 mar 2020, 18:16

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Belfast254 »

Ok.Ale rozumiem, że to w "awaryjnych" sytuacjach a nie stała praktyka?

Pytam bo broker u którego gram obecnie notorycznie rozszerza spread nawet do 50 pipsow na parach typu audnzd, uniemożliwiając jakiekolwiek wykorzystanie gwałtownych spadków lub wzrostów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9489
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zależy od instrumentu, płynności i sytuacji. Nie jest to jednak nigdy zła wola brokera, a tylko konsekwencja/reakcja na to, co się dzieje. Już nawet lichy Market Maker nie gwarantuje stałych lub nierozszerzalnych spreadów ;).

Oczywiście, jak u większości brokerów, wrażliwa jest też godzina rokowań, czyli 23:00.

Na głównej stronie Dukascopy z prawej strony masz widget, gdzie podawane są na bieżąco średnie spready z wybranych okresów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 1740
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

raposo pisze:
12 kwie 2020, 10:22
Zależy od instrumentu, płynności i sytuacji. Nie jest to jednak nigdy zła wola brokera, a tylko konsekwencja/reakcja na to, co się dzieje. Już nawet lichy Market Maker nie gwarantuje stałych lub nierozszerzalnych spreadów ;).

Oczywiście, jak u większości brokerów, wrażliwa jest też godzina rokowań, czyli 23:00.

Na głównej stronie Dukascopy z prawej strony masz widget, gdzie podawane są na bieżąco średnie spready z wybranych okresów.
Rozszerzenie spreadu to reakcja na brak zleceń przeciwstawnych.
Inaczej rzecz ujmując, gdy np. kolejny wolumen np. Ask pokrywający ten obecny Bid będzie dopiero o 100 pips, a po drodze będzie nic, to spread się rozszerzy do 100 pips. Tak działa ECN. Z Market Makerem o stałych spreadach dostaniemy "Bad Price", lub "Requote", albo "dziwną" szpilę.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Jacek2009
Bywalec
Bywalec
Posty: 14
Rejestracja: 21 wrz 2009, 22:56

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Jacek2009 »

Może trochę poza tematami głównymi ale mam pytanie o VPS platformy JForex Dukascopy, a konkretnie o jego lokalizację "blisko serwerowni" tak by pingi były możliwie najlepsze (o innych parametrach nie piszę). W tym dziale temat ostatnio poruszono w 2010/2011. Pytałem w temacie VPSy ale bez konkluzji. Może tutaj, gdzie mam prawo sądzić, że jest najwięcej użytkowników platformy JForex ktoś ma jakieś doświadczenia z lokalizacją VPSa albo wiedzę w temacie. Nie wiem czy ma to być London, Geneva, Zurich a może jeszcze jakaś inna?

ODPOWIEDZ