Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
22
41%
Poza paroma minusami są ok
17
31%
Przeciętny
6
11%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
8
15%
 
Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9423
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Możesz trzymać depozyt w banku kustoszowym (custodian bank) -> https://pl.wikipedia.org/wiki/Bank_depozytariusz
Opcja dostępna bodajże przy depozycie od 50k USD w górę.

Ale to nie zwiększa poziomu gwarancyjnego, bo te wynikają z regulacji, tylko pozwala Ci nie wpłacać kasy do brokera (środki trzymane są w innym, wybranym przez Ciebie banku, z którym współpracuje Dukascopy).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 6594
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

no trudno ;/
mam nadzieję że to nie upadnie bo się pochlastam .... :|
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 423
Rejestracja: 20 gru 2012, 21:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Na dzisiaj to gwarancja 100 tys CHF = 390 tys PLN.W porównaniu z innymi brokerami o gwarancjach ok 20 tys Euro to jeden z nielicznych brokerów gdzie można trzymać w miarę spokojnie kilkaset tysięcy złotych.

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 41
Rejestracja: 04 lut 2008, 14:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: natraj »

jak włączyć CFD w MT4?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1247
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

natraj pisze:
12 gru 2019, 16:50
jak włączyć CFD w MT4?
Jeżeli są dostępne, to prawym myszy na okienku z instrumentami i Pokaż wszystkie.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9423
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dobra wiadomość - Dukascopy wprowadziło możliwość wpłaty poprzez Skrill i Neteller :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 41
Rejestracja: 04 lut 2008, 14:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: natraj »

ninjaproject pisze:
12 gru 2019, 18:33
natraj pisze:
12 gru 2019, 16:50
jak włączyć CFD w MT4?
Jeżeli są dostępne, to prawym myszy na okienku z instrumentami i Pokaż wszystkie.
No własnie nie są dostępne i pytam czy można je dodać

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1247
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

natraj pisze:
13 gru 2019, 15:51
ninjaproject pisze:
12 gru 2019, 18:33
natraj pisze:
12 gru 2019, 16:50
jak włączyć CFD w MT4?
Jeżeli są dostępne, to prawym myszy na okienku z instrumentami i Pokaż wszystkie.
No własnie nie są dostępne i pytam czy można je dodać
Nie, jeżeli broker nie oferuje, to nie można.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 41
Rejestracja: 04 lut 2008, 14:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: natraj »

ninjaproject pisze:
14 gru 2019, 17:24
natraj pisze:
13 gru 2019, 15:51
ninjaproject pisze:
12 gru 2019, 18:33

Jeżeli są dostępne, to prawym myszy na okienku z instrumentami i Pokaż wszystkie.
No własnie nie są dostępne i pytam czy można je dodać
Nie, jeżeli broker nie oferuje, to nie można.
oferuje CFD na platformie JForex a mnie bardziej odpowiada MT4. Myslalem ze to jest problem techniczny i ze mozna dodac do MT4

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1247
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

natraj pisze:
14 gru 2019, 22:04
ninjaproject pisze:
14 gru 2019, 17:24
natraj pisze:
13 gru 2019, 15:51


No własnie nie są dostępne i pytam czy można je dodać
Nie, jeżeli broker nie oferuje, to nie można.
oferuje CFD na platformie JForex a mnie bardziej odpowiada MT4. Myslalem ze to jest problem techniczny i ze mozna dodac do MT4
Jeżeli broker nie oferuje danych instrumentów dla danej platformy transakcyjnej, to nie można ich dodać, ponieważ ten broker nie posiada mechanizmu pozwalającego na handel tymi instrumentami na tej platformie transakcyjnej.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

ODPOWIEDZ