Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Faktycznie! Nawet nie wiedziałem, a ostatnio znowu korzystam trochę z XTB... ;) No to wtedy zagadką jest jak realizują takie zlecenia - jutro postaram się tego dowiedzieć i dam znać. Chyba, że wcześniej luka cenowa sama da Ci odpowiedź o 23:00... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Krist
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Krist »

duża pozycja sell w złocie trzymać? czy zamykać ze stratą?

potrzebuję kilka porad bo kompletnie nie wiem jak działa rynek

wsadziłem 50 k i jestem w d....

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Jeżeli w Afryce kopalnie złota nie pracują, a jest popyt na złoto, to co cena robi?
Niczego nie radzę, i nikt nie może ci tu niczego radzić.
A ty nie powinieneś słuchać niczyich rad w temacie inwestycji.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Krist pisze:
10 kwie 2020, 19:05
duża pozycja sell w złocie trzymać? czy zamykać ze stratą?
potrzebuję kilka porad bo kompletnie nie wiem jak działa rynek
Nie powinieneś otwierać dużych pozycji nie wiedząc jak działa rynek. Do nauki najlepszy jest rachunek demo, a jak na rachunku demonstracyjnym będziesz zarabiał, to wtedy możesz zacząć na rachunku realnym i to też zacząć od małych pozycji.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Przy rejestracji na forum mogliby pytać o powód rejestracji, i było by do wyboru m.in. nie znam się na rynku, otworzyłem pozycję, trzymam stratę i nie wiem co teraz zrobić. I od razu powinno lecieć przy rejestracji jakieś umpomnienie no bo jak można coś zrobić teraz bez pomocy kogoś doświadczonego, kto by spróbował z tego jakoś  wybrnąć. Poza tym to jest trolling, ciekawe na jakich poziomach niby ma te pozycje. Pewnie ma szyderę z tych odpowiedzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

-rookie- pisze:
11 kwie 2020, 00:20
Poza tym to jest trolling, ciekawe na jakich poziomach niby ma te pozycje. Pewnie ma szyderę z tych odpowiedzi.
Niekoniecznie trolling. W końcu trudne decyzje (np. ucięcia dużej straty i przyznania się do błędu) ciężko się samemu podejmuje, co traderzy powinni wiedzieć najlepiej... ;)

W długim terminie powiedzenie "jeśli masz wątpliwości to nie masz wątpliwości" spisuje się najlepiej. No ale nadzieja umiera ostatnia, wraz z całym depozytem. Krist, mimo, że niektórzy tu na forum uważają czasem inaczej, to nikt nie zna przyszłości ;) Więc jeśli jest jeszcze co ratować na koncie, a Ty nie wiesz co robić, to najlepiej pogodzić się z porażką, wyciągnąć wnioski i ruszać dalej.

Takie posty dają mocno do myślenia czy cokolwiek cała ta chryja z wprowadzeniem regulacji dot. badania doświadczeń i preferencji klientów, test wiedzy przy rejestracji, czy obowiązkowe i jednolite ostrzeżenia o ryzyku cokolwiek dały w praktyce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

W praktyce nic nie dały, bo nawet dyrektor ekonomiczny w jednej firmie też umoczył, i to nie kilka tysięcy, a kilka milionów.
PS. @raposo - ja bym takich rad też nie dawał, no bo co będzie, jeżeli zamknie ze stratą, a cena za chwilę spadnie i by dała zysk?
Do kogo będzie miał pretensje?
Rzecz w tym, że nikt tu nie chce się otwarcie przyznać, że nic nie wie, bo wiedzieć nie może.
I w tym cały kłopot, że taki nowicjusz przychodzi tu po wiedzę, a jedynie dostaje hipotezy, tylko że zanim się nie przekona, to
uważa, że tu jacyś wiedzący więcej mu pomogą...

Krist
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Krist »

Sie ma
Nie jestem trollem , chciałem na szybko zadać kilka pytań bo święta mnie zaskoczyły a w czwartek grałem na sprzedaż i pozycje zostawiłem myśląc że w piątek będzie złoto hulać niestety nie hulało.
Mam obawy o tzw. lukę .
mam kilka pozycji sell na poziomie 1665-1680
jeżeli w poniedziałek cena ruszy w górę będzie kiszka
Nie rozumiem czemu się tu co niektórzy napinają - wątek dla początkujących i jakiś problem?
Nie potrzebuję porady tylko technicznych informacji które ciężko wygooglować.
Zadaje konkretne pytanie:

Jakie jest ryzyko wystąpienia luki na XAU/USD w poniedziałek rano? ( tak w ogóle to nawet nie wiem o której jest ten start ? :)
Chętnie podyskutuje jak ktoś ma ochotę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ninjaproject pisze:
11 kwie 2020, 09:42
W praktyce nic nie dały, bo nawet dyrektor ekonomiczny w jednej firmie też umoczył, i to nie kilka tysięcy, a kilka milionów.
PS. @raposo - ja bym takich rad też nie dawał, no bo co będzie, jeżeli zamknie ze stratą, a cena za chwilę spadnie i by dała zysk?
Do kogo będzie miał pretensje?
...
I w tym cały kłopot, że taki nowicjusz przychodzi tu po wiedzę, a jedynie dostaje hipotezy, tylko że zanim się nie przekona, to
uważa, że tu jacyś wiedzący więcej mu pomogą...
To nie żadna rekomendacja tylko ocena sytuacji na rozsądek. Inaczej praktykujemy hazard, a na tym się nie znam więc już nie będę oceniał... ;)
Jakie jest ryzyko wystąpienia luki na XAU/USD w poniedziałek rano? ( tak w ogóle to nawet nie wiem o której jest ten start ? :)
Chętnie podyskutuje jak ktoś ma ochotę.
Całkowicie niezależnie i obiektywnie? 0% - notowania startują już w niedzielę o 23:00 (u niektórych brokerów złoto o 00:00).

Jeśli natomiast chodzi o otwarcie w niedzielę, to szanse rosną i wynoszą 50% - albo luka wystąpi, albo nie. Bodajże na XE.com można podglądać kwotowania przez weekend ale to zmienia tylko tyle, że wiesz na co się przygotować w sytuacji, gdy już nic ze swoimi pozycjami nie możesz zrobić. A i tak ostatnie 5 minut przed otwarciem może wszystko zmienić.

Zaakceptuj prosty fakt - nawet jeśli ktoś powie, że wie co nastąpi na rynku, to i tak tego nie wie. Jeśli user X powie, że luka będzie, a user Y, że nie, to znaczy, że statystycznie szanse wynoszą 50%? A jeśli wypowie się trzeci i powie, że luka będzie, to znaczy, że będzie na 75%...?

Możemy wymieniać się analizami, wykresami, linkami itd. ale żaden z nas nie ma takiego depo, aby zdecydować o tym, co będzie ;) Adopt or die.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Dokładnie, jeżeli nie mamy dostępu do transakcji oczekujących, a w szczególności Black Pools, to nic nie wiemy na temat tego, czy będzie luka, czy nie. Natomiast, z tego co piszesz, Krist, to jeżeli strata będzie cię boleć, to znaczy że uprawiasz hazard.

ODPOWIEDZ