Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Faktycznie! Nawet nie wiedziałem, a ostatnio znowu korzystam trochę z XTB...
No to wtedy zagadką jest jak realizują takie zlecenia - jutro postaram się tego dowiedzieć i dam znać. Chyba, że wcześniej luka cenowa sama da Ci odpowiedź o 23:00... 
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
duża pozycja sell w złocie trzymać? czy zamykać ze stratą?
potrzebuję kilka porad bo kompletnie nie wiem jak działa rynek
wsadziłem 50 k i jestem w d....
wsadziłem 50 k i jestem w d....
- ninjaproject
- Maniak

Jeżeli w Afryce kopalnie złota nie pracują, a jest popyt na złoto, to co cena robi?
Niczego nie radzę, i nikt nie może ci tu niczego radzić.
A ty nie powinieneś słuchać niczyich rad w temacie inwestycji.
Niczego nie radzę, i nikt nie może ci tu niczego radzić.
A ty nie powinieneś słuchać niczyich rad w temacie inwestycji.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Nie powinieneś otwierać dużych pozycji nie wiedząc jak działa rynek. Do nauki najlepszy jest rachunek demo, a jak na rachunku demonstracyjnym będziesz zarabiał, to wtedy możesz zacząć na rachunku realnym i to też zacząć od małych pozycji.Krist pisze: 10 kwie 2020, 19:05 duża pozycja sell w złocie trzymać? czy zamykać ze stratą?
Przy rejestracji na forum mogliby pytać o powód rejestracji, i było by do wyboru m.in. nie znam się na rynku, otworzyłem pozycję, trzymam stratę i nie wiem co teraz zrobić. I od razu powinno lecieć przy rejestracji jakieś umpomnienie no bo jak można coś zrobić teraz bez pomocy kogoś doświadczonego, kto by spróbował z tego jakoś wybrnąć. Poza tym to jest trolling, ciekawe na jakich poziomach niby ma te pozycje. Pewnie ma szyderę z tych odpowiedzi.
Niekoniecznie trolling. W końcu trudne decyzje (np. ucięcia dużej straty i przyznania się do błędu) ciężko się samemu podejmuje, co traderzy powinni wiedzieć najlepiej...-rookie- pisze: 11 kwie 2020, 00:20 Poza tym to jest trolling, ciekawe na jakich poziomach niby ma te pozycje. Pewnie ma szyderę z tych odpowiedzi.
W długim terminie powiedzenie "jeśli masz wątpliwości to nie masz wątpliwości" spisuje się najlepiej. No ale nadzieja umiera ostatnia, wraz z całym depozytem. Krist, mimo, że niektórzy tu na forum uważają czasem inaczej, to nikt nie zna przyszłości
Takie posty dają mocno do myślenia czy cokolwiek cała ta chryja z wprowadzeniem regulacji dot. badania doświadczeń i preferencji klientów, test wiedzy przy rejestracji, czy obowiązkowe i jednolite ostrzeżenia o ryzyku cokolwiek dały w praktyce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ninjaproject
- Maniak

W praktyce nic nie dały, bo nawet dyrektor ekonomiczny w jednej firmie też umoczył, i to nie kilka tysięcy, a kilka milionów.
PS. @raposo - ja bym takich rad też nie dawał, no bo co będzie, jeżeli zamknie ze stratą, a cena za chwilę spadnie i by dała zysk?
Do kogo będzie miał pretensje?
Rzecz w tym, że nikt tu nie chce się otwarcie przyznać, że nic nie wie, bo wiedzieć nie może.
I w tym cały kłopot, że taki nowicjusz przychodzi tu po wiedzę, a jedynie dostaje hipotezy, tylko że zanim się nie przekona, to
uważa, że tu jacyś wiedzący więcej mu pomogą...
PS. @raposo - ja bym takich rad też nie dawał, no bo co będzie, jeżeli zamknie ze stratą, a cena za chwilę spadnie i by dała zysk?
Rzecz w tym, że nikt tu nie chce się otwarcie przyznać, że nic nie wie, bo wiedzieć nie może.
I w tym cały kłopot, że taki nowicjusz przychodzi tu po wiedzę, a jedynie dostaje hipotezy, tylko że zanim się nie przekona, to
Sie ma
Nie jestem trollem , chciałem na szybko zadać kilka pytań bo święta mnie zaskoczyły a w czwartek grałem na sprzedaż i pozycje zostawiłem myśląc że w piątek będzie złoto hulać niestety nie hulało.
Mam obawy o tzw. lukę .
mam kilka pozycji sell na poziomie 1665-1680
jeżeli w poniedziałek cena ruszy w górę będzie kiszka
Nie rozumiem czemu się tu co niektórzy napinają - wątek dla początkujących i jakiś problem?
Nie potrzebuję porady tylko technicznych informacji które ciężko wygooglować.
Zadaje konkretne pytanie:
Jakie jest ryzyko wystąpienia luki na XAU/USD w poniedziałek rano? ( tak w ogóle to nawet nie wiem o której jest ten start ?
Chętnie podyskutuje jak ktoś ma ochotę.
Nie jestem trollem , chciałem na szybko zadać kilka pytań bo święta mnie zaskoczyły a w czwartek grałem na sprzedaż i pozycje zostawiłem myśląc że w piątek będzie złoto hulać niestety nie hulało.
Mam obawy o tzw. lukę .
mam kilka pozycji sell na poziomie 1665-1680
jeżeli w poniedziałek cena ruszy w górę będzie kiszka
Nie rozumiem czemu się tu co niektórzy napinają - wątek dla początkujących i jakiś problem?
Nie potrzebuję porady tylko technicznych informacji które ciężko wygooglować.
Zadaje konkretne pytanie:
Jakie jest ryzyko wystąpienia luki na XAU/USD w poniedziałek rano? ( tak w ogóle to nawet nie wiem o której jest ten start ?
To nie żadna rekomendacja tylko ocena sytuacji na rozsądek. Inaczej praktykujemy hazard, a na tym się nie znam więc już nie będę oceniał...ninjaproject pisze: 11 kwie 2020, 09:42 W praktyce nic nie dały, bo nawet dyrektor ekonomiczny w jednej firmie też umoczył, i to nie kilka tysięcy, a kilka milionów.
...
Całkowicie niezależnie i obiektywnie? 0% - notowania startują już w niedzielę o 23:00 (u niektórych brokerów złoto o 00:00).Jakie jest ryzyko wystąpienia luki na XAU/USD w poniedziałek rano? ( tak w ogóle to nawet nie wiem o której jest ten start ?
Jeśli natomiast chodzi o otwarcie w niedzielę, to szanse rosną i wynoszą 50% - albo luka wystąpi, albo nie. Bodajże na XE.com można podglądać kwotowania przez weekend ale to zmienia tylko tyle, że wiesz na co się przygotować w sytuacji, gdy już nic ze swoimi pozycjami nie możesz zrobić. A i tak ostatnie 5 minut przed otwarciem może wszystko zmienić.
Zaakceptuj prosty fakt - nawet jeśli ktoś powie, że wie co nastąpi na rynku, to i tak tego nie wie. Jeśli user X powie, że luka będzie, a user Y, że nie, to znaczy, że statystycznie szanse wynoszą 50%? A jeśli wypowie się trzeci i powie, że luka będzie, to znaczy, że będzie na 75%...?
Możemy wymieniać się analizami, wykresami, linkami itd. ale żaden z nas nie ma takiego depo, aby zdecydować o tym, co będzie
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ninjaproject
- Maniak

Dokładnie, jeżeli nie mamy dostępu do transakcji oczekujących, a w szczególności Black Pools, to nic nie wiemy na temat tego, czy będzie luka, czy nie. Natomiast, z tego co piszesz, Krist, to jeżeli strata będzie cię boleć, to znaczy że uprawiasz hazard.