E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
- marcin.lisiecki
- Stały bywalec
Ale chodzi o to, ze malo kto korzysta z pojedynczych poziomow Fibo do wyznaczania miejsca zakonczenia korekty trendu, bo byloby to zabojstwo kapitalu. Jest to bardziej zlozony proces, ktory pozwala o wiele precyzyjniej wejsc na rynek niz przy uzyciu okrojonej listy wspolczynnikow, co zwieksza stosunek Reward/Risk.
Marcin Lisiecki
http://www.harmonictrading.net
http://www.harmonictrading.net
Witam poszukuje dwóch e-bookow, mianowicie : Forex dla początkujących. Pierwsze kroki na rynku walutowym ( James Dicks ) , oraz FOREX – podstawy, czyli jak zacząć zarabiać na giełdzie walutowej ( Jerzy Kozak ) , czy jest ktos kto posiada te ksiazki? mozemy sie czyms wymienic, czy warto wogole kupic ewentualnie te ksiazki, jesli jest sie poczatkujacym na rynku forex??, pozdrawiam i prosze pisac na PW.
Witam serdecznieMadam pisze:Wlasnie przeczytalam "Trading in the zone" Marka Duglasa, jest tu sporo nt. naszych przekonan i o wlasciwej postawie tradera, ktora ulatwi mu droge do odniesienia sukcesu. Jednak nie wyczerpuje to do konca tego waznego tematu jakim jest min. nasze nastawienie psychiczne czy nasz stosunek do pieniedzy.
Chce polecic moim zdaniem pozycje, ktora w bardzo prosty sposob przedstawia droge do sukcesu, bogactwa itd, czesc rzeczy pokrywa sie z tym co pisze Duglas, jednak pozycja ta zostala napisana chyba ze 100 lat temu a wiedza w niej zawarta jest ciagle aktualna.
Tu jest darmowy (zgodnie z wola autora W.Wattles'a) link do jego ebooka pt. Nauka jak zostac bogatym.
http://www.rzb.pl/source/bogactwo.pdf
Nawiązując do tej ksiązki " Nauka jak zostać bogatym" to jest dość ciezka do czytania. Proponuje zamiast niej film nakrecony na jej postawie "The Secret"
pozdr.
przeczytalem pol dalej szkoda mi bylo czasu bo mam co innego do czytaniaLeeMoonka pisze:Witam serdecznie
Nawiązując do tej ksiązki " Nauka jak zostać bogatym" to jest dość ciezka do czytania. Proponuje zamiast niej film nakrecony na jej postawie "The Secret"
pozdr.
nie polecam uczestnikom tego forum bo glowna zasada polega na tworzeniu a nie zabieraniu czyli gra na FX odpada

przeczytalem pol dalej szkoda mi bylo czasu bo mam co innego do czytania
nie polecam uczestnikom tego forum bo glowna zasada polega na tworzeniu a nie zabieraniu czyli gra na FX odpada
[/quote]
to zalezy jakie masz podejscie, ja uwazam ze gra na forexie tak samo dziala jak prowadzenie swojego wlasnego biznesu. Nikt nikomu nie daje i nie zabiera, a wszystko zalezy od tej osoby. Wazny jest nie tylko kapital ale takze wklad pracy i nastawienie (psychika,emocje) itd....
Kazdy kto gra na forexie dobrowolnie wplaca kapital i albo zarabia albo ...... z biznesem jest tak samo albo przetrwa albo konkurencja wygra. Kto tu komu zabiera i daje?
Jesli myslalabym, ze zarabiajac na forexie krzywdze innych bo zabieram ich kase, to raczej dlugo nie pogralabym - za duzo destrukcyjnych emocji...
To jest jak z dostepem do czystego powietrza, czy ktos z nas oddychajac zabiera komus innemu tlen?

to zalezy jakie masz podejscie, ja uwazam ze gra na forexie tak samo dziala jak prowadzenie swojego wlasnego biznesu. Nikt nikomu nie daje i nie zabiera, a wszystko zalezy od tej osoby. Wazny jest nie tylko kapital ale takze wklad pracy i nastawienie (psychika,emocje) itd....
Kazdy kto gra na forexie dobrowolnie wplaca kapital i albo zarabia albo ...... z biznesem jest tak samo albo przetrwa albo konkurencja wygra. Kto tu komu zabiera i daje?
Jesli myslalabym, ze zarabiajac na forexie krzywdze innych bo zabieram ich kase, to raczej dlugo nie pogralabym - za duzo destrukcyjnych emocji...
To jest jak z dostepem do czystego powietrza, czy ktos z nas oddychajac zabiera komus innemu tlen?

"Swiat jest taki, jaki myslisz ze jest"
"Energia idzie za uwaga"
"Energia idzie za uwaga"
Witam. Chcialbym prosic o polecenie jakiejs dobrej ksiazki o wskaznikach srednich kroczacych oscylatorach itp. Mam znikoma wiedze na ich temat(moze dlatego, ze im nie ufam) ale chce znalesc jakis w miare porzadny do mojego arsenalu spekulowania. Njalepiej jakby byla to ksiazka po polsku
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."
Tu chyba J. Murphy - "Analiza techniczna rynków finansowych" się nada...Grzegosz pisze:Chcialbym prosic o polecenie jakiejs dobrej ksiazki o wskaznikach srednich kroczacych oscylatorach itp.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- salvatore33
- Bywalec
Witaj, jeśli chodzi o książkę Dicksa, to tak się składa, że dość dawno temu ją zakupiłem i odradzam czytanie tej książki, nic ciekawego się z niej nie dowiesz. Po za tym Dicks napisał tą książkę głównie po to by zareklamować swoje płatne systemy, które możesz kupić z jego strony. Jeśli szukasz czegoś o podstawach to nawet Kochana możesz przeczytać, potem ew Murphego. Fishera. a na końcu o psychologi, Douglasa i Eldera. w takeij kolejnościshaut pisze:Witam poszukuje dwóch e-bookow, mianowicie : Forex dla początkujących. Pierwsze kroki na rynku walutowym ( James Dicks ) , oraz FOREX – podstawy, czyli jak zacząć zarabiać na giełdzie walutowej ( Jerzy Kozak ) , czy jest ktos kto posiada te ksiazki? mozemy sie czyms wymienic, czy warto wogole kupic ewentualnie te ksiazki, jesli jest sie poczatkujacym na rynku forex??, pozdrawiam i prosze pisac na PW.
pozdrawiam
dwie zlote zasady:
1. najwazniejsza jest psychologia .
2. naucz sie dobrze zasady pierwszej.
1. najwazniejsza jest psychologia .
2. naucz sie dobrze zasady pierwszej.
- hamilton11
- Stały bywalec