E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

abramacabra pisze:Czy "Psychologia inwestowania" Pringa, to pozycja warta uwagi? Zastanawiam się nad zakupem.

moim zdaniem niewarta, nic ciekawego sie z niej nie dowiesz
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

ogóły raczej, takie czytadło, nic o fx raczej, na pewno nic o skalperach i intraday`owcach :)pod koniec wielki zbiór zasad różnych słynnych traderów. jedyny plus dla mnie to, ze pierwszy raz z tej książki dowiedziałem się o Edzie Seykocie.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Czy ma ktoś moze jakąś literaturę ebook o swiecach z wyjątkiem "świece i inne..." Nisona ?Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tantric pisze:Witam.Czy ma ktoś moze jakąś literaturę ebook o swiecach z wyjątkiem "świece i inne..." Nisona ?Pozdrawiam
niewiele jest ksiazek o swiecach wiekszosc to powielanie tego co napisal nisson, jesli chcesz to mam jego piersza ksiazke po angielsku, ale nie jest tak dobra jak ta ktora wymieniles po jej przeczytaniu widac ze mial mniejsze doswiadczenie w korzystaniu ze swiec, jednak opisal w niej wiecej formacji

Pozwole sobie wrzucic linka:

http://braydensgrail.files.wordpress.co ... -nison.pdf

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

xpep pisze:
tantric pisze:Witam.Czy ma ktoś moze jakąś literaturę ebook o swiecach z wyjątkiem "świece i inne..." Nisona ?Pozdrawiam
niewiele jest ksiazek o swiecach wiekszosc to powielanie tego co napisal nisson, jesli chcesz to mam jego piersza ksiazke po angielsku, ale nie jest tak dobra jak ta ktora wymieniles po jej przeczytaniu widac ze mial mniejsze doswiadczenie w korzystaniu ze swiec, jednak opisal w niej wiecej formacji

Pozwole sobie wrzucic linka:

http://braydensgrail.files.wordpress.co ... -nison.pdf
Witam.Dzieki za link.Nison w swoich książkach ma tę małą wadę ,że opisuje i przedstawia przykłady swieczek dziennych i nie z forexu,gdzie w forexie takie sytuacje i układy świeczek nie mogą mieć generalnie miejsca, że np.swieczki maja ceny otwarcia gdzie indziej , niz poprzednie swieczki cenę zamknięcia.To przynajmniej dla mnie jest nieco dezorientujące.Wole coś co mozna całkowicie ,bez kombinacji odnieść do forexu.
Jezeli ktoś ma jeszcze jakąś literaturę o świeczkach to proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

dla mnie najciekawsza byla:

Candlestick Charting Explained - Greg Morris

polecam,

CoVal

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

CoVal pisze:dla mnie najciekawsza byla:

Candlestick Charting Explained - Greg Morris

polecam,

CoVal
Dzieki,pewnie bardzo dobra , ale.... :oops: jak ktoś czyta po angielsku. :?

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Szukam jakieś lektury o świecach , moze coś polecicie ?

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

7087822 pisze:Szukam jakieś lektury o świecach , moze coś polecicie ?
czytanie postow NIE BOLI - gdyby chcialo ci sie rzucic okiem chocby tylko na tych pare ostatnich postow ktore przeciez sa wlasnie na ten temat.

temat swiec wraz z komentarzami i opiniami na ich temat przewijal sie juz tyle razy w tym watku, ze az nie chce mi sie nic pisac...
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 13:50 przez CoVal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ubiegles mnie Coval :D

ODPOWIEDZ