abramacabra pisze:Czy "Psychologia inwestowania" Pringa, to pozycja warta uwagi? Zastanawiam się nad zakupem.
moim zdaniem niewarta, nic ciekawego sie z niej nie dowiesz
niewiele jest ksiazek o swiecach wiekszosc to powielanie tego co napisal nisson, jesli chcesz to mam jego piersza ksiazke po angielsku, ale nie jest tak dobra jak ta ktora wymieniles po jej przeczytaniu widac ze mial mniejsze doswiadczenie w korzystaniu ze swiec, jednak opisal w niej wiecej formacjitantric pisze:Witam.Czy ma ktoś moze jakąś literaturę ebook o swiecach z wyjątkiem "świece i inne..." Nisona ?Pozdrawiam
Witam.Dzieki za link.Nison w swoich książkach ma tę małą wadę ,że opisuje i przedstawia przykłady swieczek dziennych i nie z forexu,gdzie w forexie takie sytuacje i układy świeczek nie mogą mieć generalnie miejsca, że np.swieczki maja ceny otwarcia gdzie indziej , niz poprzednie swieczki cenę zamknięcia.To przynajmniej dla mnie jest nieco dezorientujące.Wole coś co mozna całkowicie ,bez kombinacji odnieść do forexu.xpep pisze:niewiele jest ksiazek o swiecach wiekszosc to powielanie tego co napisal nisson, jesli chcesz to mam jego piersza ksiazke po angielsku, ale nie jest tak dobra jak ta ktora wymieniles po jej przeczytaniu widac ze mial mniejsze doswiadczenie w korzystaniu ze swiec, jednak opisal w niej wiecej formacjitantric pisze:Witam.Czy ma ktoś moze jakąś literaturę ebook o swiecach z wyjątkiem "świece i inne..." Nisona ?Pozdrawiam
Pozwole sobie wrzucic linka:
http://braydensgrail.files.wordpress.co ... -nison.pdf
Dzieki,pewnie bardzo dobra , ale....CoVal pisze:dla mnie najciekawsza byla:
Candlestick Charting Explained - Greg Morris
polecam,
CoVal
czytanie postow NIE BOLI - gdyby chcialo ci sie rzucic okiem chocby tylko na tych pare ostatnich postow ktore przeciez sa wlasnie na ten temat.7087822 pisze:Szukam jakieś lektury o świecach , moze coś polecicie ?