cajto pisze: ↑27 mar 2020, 16:04
Co do wcześniejszego pytania - kto ile wytrzyma?
Dla mnie to pytanie z gatunku bardzo osobistych (finanse), dlatego nie odpowiadam na nie. Myślę, że nie jestem wyjątkiem, dlatego taki nikły odzew.
Własnie nie rozumiem dlaczego Polacy nie potrafią, nie nie lubią ale nie potrafią rozmawiać o pieniądzach

Taka Norwegia lub Szwecja (nie pamiętam) ma pełną transparentność jeśli chodzi o finanse. I jesli ktoś nie ma środków z nielegali to każdy sąsiad wie ile i kto zarabia w jego okolicy, a Polacy... hmmm to Polacy, jak nas widzą tak nas piszą, i ostatnio ktoś mi mówił że był za granica i głupio mu było sie przyznawać że jest polakiem (co mnie nie dziwi) bo mają nas za zabobonnych i bardzo wierzących... w cuda, a nie umiejętność rozmowy o pieniądzach jest kolejną rzeczą którą powszechnie widzę u naszych rodaków.
Osobiście nigdy nie miałem problemu aby powiedzieć że jest mi ciężko w życiu (wiadomo że narzeka się najłatwiej

), ale też i nie było problemu aby powiedzieć że mam lepszy okres w życiu i w dzień zarabiam tyle co przeciętny Polak w miesiąc, i abym nie został źle odebrany, nie chwaląc, nie wywyższając, a ewentualnie odpowiadając na pytanie komuś kto był zainteresowany. Jeśli forex mnie nie "zeżre" to nic się w moim życiu nie zmieni, a jak moim przeznaczeniem nie sa inwestycje to trudno, zacznę wszystko od początku kolejny raz.
Co do wiary taki mały kawał;
Jasiu modlił się długo o nowy rowerek, ale rodzice biedni to i wymodlić się nie dało, ale Jasiu modlił się dalej. Aż po długim czasie, głęboka wiara Jasia doprowadziła go do pewnej konkluzji. Skoro Bóg jest miłosierny to Jasiu rowerek ukradnie, a Bóg mu i tak wybaczy.
Co do samych ruchów

jak dla mnie bomba, gra mi się łatwiej, pipsy szybciej wpadają, nie mam problemów natury wcześniejszej (lub jest ich zauważalnie mniej), a dax to już w ogóle bajka, wyczekane ruchy płacą lepiej i co najważniejsze, jest więcej okazji (a przynajmniej tak mi się wydaje)
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada