Oczywiście pomijam te w których SL=100 pips a TP =5 pips

Ale wynik bardzo dobry. Głównie wypracowany zysk na szortach indeksów które w ostatnim czasie dały okazje do nadzwyczajnych zysków

Gratulacje za wynik

A nie sądzisz że taki system w dłuższym terminie się wyłoży? Zmiana o 100 pipsów to nic nadzwyczajnego, nawet w okresach względnej konsolidacji.
Jasne, bo teraz gram większymi kwotami (i są większe ruchy). Wcześniej też starałem się grać z trendem.
A uważasz, że istnieje inna mozliwośc uzyskania tych 99% skuteczności? Dlatego podałem taki przykład gdyż taka skutecznośc jest mozliwa tylko w przypadku gdy SL>>TP.
A jak zacznie spadać w dół to co mam dalej "napieprzać"?ninjaproject pisze: ↑22 mar 2020, 20:37@Cblondyn,
Przepis na 100% skuteczność:
1. Otwórz konto z np. $50K.
2. Jak będzie cena leciała w górę, napieprzaj Buy po 0.01 lota i zamykaj jak tylko jest zysk.
Tak przynajmniej 100 transakcji.
W dłuższym terminie nie.
Udostępniłem wszystko co można - nie mój przypadek.
Tylko i wyłącznie!
Jak zacznie spadać, to masz przestać.Cblondyn pisze: ↑22 mar 2020, 20:39A jak zacznie spadać w dół to co mam dalej "napieprzać"?ninjaproject pisze: ↑22 mar 2020, 20:37@Cblondyn,
Przepis na 100% skuteczność:
1. Otwórz konto z np. $50K.
2. Jak będzie cena leciała w górę, napieprzaj Buy po 0.01 lota i zamykaj jak tylko jest zysk.
Tak przynajmniej 100 transakcji.
I co dalej gdy w pewnym momencie zaczną się pojawiać straty?
Bo w koncu kiedys sie pojawią
Wracając do tematu konta autora wątku jeszcze przezd południem staty wyglądały zupełnie inaczej niz teraz. Kocą sie te konta?
Fatycznie jest ich kilka![]()
ps. Dopiero teraz doczytałem. To jest do mnie?
Naprawde myślisz, że bez presji jak sugerujesz wszystkie pozycje będą zyskowne? Jest to tak absurdalne, że nie wiem jak to komentować
Cblondyn