Oczywiście pomijam te w których SL=100 pips a TP =5 pips

Ale wynik bardzo dobry. Głównie wypracowany zysk na szortach indeksów które w ostatnim czasie dały okazje do nadzwyczajnych zysków

Gratulacje za wynik

A nie sądzisz że taki system w dłuższym terminie się wyłoży? Zmiana o 100 pipsów to nic nadzwyczajnego, nawet w okresach względnej konsolidacji.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 15:36 O systemach ze skutecznością 99% w dłuższym terminie to można między bajki włożyć

Jasne, bo teraz gram większymi kwotami (i są większe ruchy). Wcześniej też starałem się grać z trendem.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 15:36 Ale wynik bardzo dobry. Głównie wypracowany zysk na szortach indeksów które w ostatnim czasie dały okazje do nadzwyczajnych zysków

A uważasz, że istnieje inna mozliwośc uzyskania tych 99% skuteczności? Dlatego podałem taki przykład gdyż taka skutecznośc jest mozliwa tylko w przypadku gdy SL>>TP.xlusiv pisze: 22 mar 2020, 19:57A nie sądzisz że taki system w dłuższym terminie się wyłoży? Zmiana o 100 pipsów to nic nadzwyczajnego, nawet w okresach względnej konsolidacji.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 15:36 O systemach ze skutecznością 99% w dłuższym terminie to można między bajki włożyć
Oczywiście jest to dużo lepsze niż TP=100 pips SL=5 pipsów

A jak zacznie spadać w dół to co mam dalej "napieprzać"?ninjaproject pisze: 22 mar 2020, 20:37 @Cblondyn,
Przepis na 100% skuteczność:
1. Otwórz konto z np. $50K.
2. Jak będzie cena leciała w górę, napieprzaj Buy po 0.01 lota i zamykaj jak tylko jest zysk.
Tak przynajmniej 100 transakcji.

W dłuższym terminie nie.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:27 A uważasz, że istnieje inna mozliwośc uzyskania tych 99% skuteczności?
Udostępniłem wszystko co można - nie mój przypadek.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:27 Juz widziałem konto gdzie skuteczność wynosiła ok. 97%. Ale strategia polegała na zamykaniu tylko zyskownych a stratne sobie miesiącami wisiały na wykresieOczywiście depo pewnego razu zaliczyło "0" co akurat nikogo nie zdziwilo.

).
). Tylko i wyłącznie!Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:27 Chyba mi nie powiesz, ze mała ilość stratnych to wynika głownie z założenia "nie akceptuje straty"

Jak zacznie spadać, to masz przestać.Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:39A jak zacznie spadać w dół to co mam dalej "napieprzać"?ninjaproject pisze: 22 mar 2020, 20:37 @Cblondyn,
Przepis na 100% skuteczność:
1. Otwórz konto z np. $50K.
2. Jak będzie cena leciała w górę, napieprzaj Buy po 0.01 lota i zamykaj jak tylko jest zysk.
Tak przynajmniej 100 transakcji.
I co dalej gdy w pewnym momencie zaczną się pojawiać straty?
Bo w koncu kiedys sie pojawią
Wracając do tematu konta autora wątku jeszcze przezd południem staty wyglądały zupełnie inaczej niz teraz. Kocą sie te konta?
Fatycznie jest ich kilka
ps. Dopiero teraz doczytałem. To jest do mnie?Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:39Wracając do tematu konta autora wątku jeszcze przezd południem staty wyglądały zupełnie inaczej niz teraz. Kocą sie te konta?Fatycznie jest ich kilka

(być może tylko Danbo86, dłużej niż ja był transparentny w tym wątku) dlatego proszę o przeproszenie.
  (być może tylko Danbo86, dłużej niż ja był transparentny w tym wątku) dlatego proszę o przeproszenie.  

Naprawde myślisz, że bez presji jak sugerujesz wszystkie pozycje będą zyskowne? Jest to tak absurdalne, że nie wiem jak to komentowaćxlusiv pisze: 22 mar 2020, 21:01Tylko i wyłącznie!Cblondyn pisze: 22 mar 2020, 20:27 Chyba mi nie powiesz, ze mała ilość stratnych to wynika głownie z założenia "nie akceptuje straty"
Naprawdę myślisz, żeby udało się komuś bez dodatkowej presji nie zamykać pozycji, co do której ma chwilowe wątpliwości?

Cblondyn