NA CFD mam kupić ropę? A SWAP-y mnie nie zjedza przez rok???Kermit pisze: ↑21 mar 2020, 18:47Swiezak. Porównywanie przez Ciebie potencjału Niemiec i Polski w jakiejkolwiek dziedzinie można tylko jako słaby dowcip odebrac. Odstaw już ten dorabiany spirytus chłopie. A jak kupisz akcje i spółka padnie przez kryzys to się położę ze smiechu. Obecnie długoterminowo nie ma lepszej i pewniejszej inwestycji niż ropa. Chyba że ktoś liczy że spadnie do -10dolarow i szejkowie będą dopłacać po 10 baksow za baryłkę żeby tylko odebrać![]()
DayTrading: Piątek 20.03.2020
Re: DayTrading: Piątek 20.03.2020
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Oby nie poszła zmiana paradygmatu ze ropa ma virusa bo wtedy bedziecie bankrutami. Po tym cyrku nic mnie juz nie zdziwi. Pocztajcie sobie co robia fale 5G z rezonansem Schumana. Na jesien dogrywka i beda nie tysiace a milony trupów takz na razie odbicie na wakacje.
Na miękocugan pisze: ↑21 mar 2020, 18:59Obstawiam ze spadnie do 10 USD. Bez żartów.Kermit pisze: ↑21 mar 2020, 18:47Swiezak. Porównywanie przez Ciebie potencjału Niemiec i Polski w jakiejkolwiek dziedzinie można tylko jako słaby dowcip odebrac. Odstaw już ten dorabiany spirytus chłopie. A jak kupisz akcje i spółka padnie przez kryzys to się położę ze smiechu. Obecnie długoterminowo nie ma lepszej i pewniejszej inwestycji niż ropa. Chyba że ktoś liczy że spadnie do -10dolarow i szejkowie będą dopłacać po 10 baksow za baryłkę żeby tylko odebrać![]()
Poniżej możliwości

Ropa będzie za darmo. Będą rozlewac za darmo.. nie no, nie moge z wami. Pytam jeszcze raz o SWAP na ropie w długim terminie. Ile SWAP zeżre przez rok przy jednym locie w ICMarkts??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
---
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 20:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
cugan pisze: ↑21 mar 2020, 18:59Obstawiam ze spadnie do 10 USD. Bez żartów.Kermit pisze: ↑21 mar 2020, 18:47Swiezak. Porównywanie przez Ciebie potencjału Niemiec i Polski w jakiejkolwiek dziedzinie można tylko jako słaby dowcip odebrac. Odstaw już ten dorabiany spirytus chłopie. A jak kupisz akcje i spółka padnie przez kryzys to się położę ze smiechu. Obecnie długoterminowo nie ma lepszej i pewniejszej inwestycji niż ropa. Chyba że ktoś liczy że spadnie do -10dolarow i szejkowie będą dopłacać po 10 baksow za baryłkę żeby tylko odebrać![]()
Poniżej możliwości
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Moja rada będzie inna. Żadne AF, żadne AT - nic ci to nie pomoże. Poczytaj raczej o psychologii w treidingu i ogólnie o psychologii i byciu szczęśliwym. Na początek zastanów się nad twoim samopoczuciem, odczuciami z jakimi podchodzisz do gry. I nie chodzi tutaj o samo fx, ale o życie prywatne czy zawodowe, twoją sytuację rodzinną czy finansową. Cele zawsze stawiaj nisko. Jak je osiągniesz to będziesz szczęśliwy i będziesz miał czysty umysł z endorfinkami. Dam ci przykład: Zakładasz zarobienie na miesiąc 30k, wychodzi 15k, a zakładasz 5k, a wychodzi 10k. W którym przypadku jesteś szczęśliwy, a w którym zarobiłeś więcej? I jak czytasz o zarobkach 500% konta w miesiąc czy tydzień to pomyśl nad tym na wesoło.Tony S. pisze: ↑21 mar 2020, 12:34Chodziło mi o trochę inną mentalność i nawyki niż Zaorski, szwajcar czy ten trzeci co bańkę z Aliora wypłacał. Jazda na pograniczu Margin Call mnie nie interesuje. Porady Zaorskiego typu "nie czekaj, tylko po 3 - 5 wzrostowych świeczkach zamykaj i kasuj zysk" to nie do końca to czego poszukuję. Bo wolałbym mieć te 3-5 świec wzrostu, przeczekać korektę i zabrać rynkowi kolejne 3 - 5 . Bo słuchając go to będzie jak ostatnio na DAX - zamknę w 1/3 długości ruchu i będe stał z boku jak frajer i czytał, że Wam już się kasa do kombi nie mieści...
Właśnie... Mućka.. ten trzeci spec co wypłacał bańkę z Aliora. Nie wiadomo z ilu startował i ile dopłacał w trakcie całego procesu, bo w materiale jest mowa o tym , że zasilał rachunek co chwila. Więc sama kwestia wypłaty wiele nie wyjaśnia.
Dla jasności chodzi mi o to żeby otworzyć 0,2 lota np na DAX i zabrać z rynku 5 - 8 tys a nie 1 lota i przytulić 1,5 tys.
Pozdrawiam i uciekam do klasyki - Predator 2
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!