Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Wiecie co?

W życiu bym nie pomyślał ze sie będę cieszył ze udalo mi sie zgrzewkę mleka kupic.. paranoja... dodam tylko, ze udalo sie to po znajomości z kierowniczka sklepu.. kurła cyrk normalnie..

Jedz do jukej mowili.. tam cywilizacja mowili.. :mrgreen:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Co ty gadasz? Wczoraj byłem na zakupach. Se kupiłem 1 mleko 3,2% bo zgrzewka by mi się popsuła. Promocja byla na grapefruity to kupiłem parę kilo.
Wiesz, kiedyś nam mówili, że na zachodzie jest cywilizacja. Jaka to cywilizacja jak nie można zmieszać wody w kranie w umywalce! I nie jest to problem baterii tylko różnych ciśnień w instalacjach. Nie obraź się, ale do yntelygentnego narodu trafiłeś.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
18 mar 2020, 18:39

Jak będziesz/będziecie mieli czas to bardzo chętnie o tym porozmawiam i zweryfikuję swoje myślenie.
Surowce mam na myśłi.
https://invst.ly/q6bqs - takie porównanie. Złoto - świece- cena nie drgnęłą od początku roku. Przecież to inwestycja na trudne czasy. Teraz widziałbym up. Srebro - czerwona - rypnęło - to już nie tak jak złoto, tylko metal przemysłowy. Cena na minimach historycznych. Czy może w dół? Może. Ale wróżę up. Pallad - fiolet - miał ostatnio największy przelot. Katalizatory w przemyśle i samochodach. Ostatnio stosują platynę, gorsza ale tańsza. Producenci Rosja i RPA. Dla mnie down.
Siedzę w edim na S, złoto i srebro L. Pallad mnie kiedyś oszukał, Darek mnie wtedy próbował ratować. Częściowo go posłuchalem. Dziękuję Darku :568: :564:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

krab29 pisze:
19 mar 2020, 18:14
Co ty gadasz? Wczoraj byłem na zakupach. Se kupiłem 1 mleko 3,2% bo zgrzewka by mi się popsuła. Promocja byla na grapefruity to kupiłem parę kilo.
Wiesz, kiedyś nam mówili, że na zachodzie jest cywilizacja. Jaka to cywilizacja jak nie można zmieszać wody w kranie w umywalce! I nie jest to problem baterii tylko różnych ciśnień w instalacjach. Nie obraź się, ale do yntelygentnego narodu trafiłeś.
Kartonowe mleko ma ważność 12mcy? Jak by ci sie popsuła zgrzewka? :shock:
A swoja droga to limit w sklepach jest na max 3 produkty..
Btw rozumiem ze nie znasz historii 2 kranow? :568:
Wbrew pozorom jest nieglupia:
Zimna woda w angielskim kranie zgodnie z rozporządzeniem królowej MA BYC ZDATNA DO PICIA BEZ GOTOWANIA - a dawniej ciepła woda w kranie pochodziła z bojlera (takiego np. 100litrow co ma caly czas w srodku ciepła wode).. taka ciepła woda rzadko spełniała normy zdatności do picia w związku z czym zdecydowano na rozdzielenie instalacji.

Nowe domy maja juz normalne 1kranowe instalacje a w starych domach po prostu nie oplaca sie przerabiać instalacji.. ja mam 1 kran 8)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

krab29
Maniak
Maniak

Kartonowe mleko - zobacz czy jak coś w temperaturze pokojowej nie psuje się przez pół roku czy rok to to jest mleko. Nigdy nie piję tych chemikaliów, ale rozumiem bieżącą sytuację.
Siostra cioteczna w Szkocji ma/miała na mieszkaniu 2 krany. Ostatnio się przeprowadzała. Co do jakości wody to w moim mieście jest jedna z najczystszych w pl. Nigdy nie piję wody z plastikowych butelek bo jest trująca. Piję kranówkę. Natomiast kiedyś pracowałem przez jakiś czas w Płocku. Tam wszyscy mają filtry bo jak pijesz tę wodę to na wieczór masz gazy i rozsadza ci jelita. Na weekend wracałem do siebie i było ok. I wiem, że mleko jest w plastikowych, ale. Jest chłodzone i nie jest wystawiane na uv słońca.
3maj się i kombinuj z normalnym mlikiem

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

krab, chętnie poczytam o toksyczności wody w plastikowych butelkach 8)

Z okazji imienin Józefa - śpiewamy dziś chóralnie: Józef :564:

Postaram się jutro streścić to, co mi chodzi po głowie z tym palladem i CO2. krab, to zupełnie inne surowce niż złoto!
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Anomalia pisze:
19 mar 2020, 19:20
krab, chętnie poczytam o toksyczności wody w plastikowych butelkach 8)
Ja też :)

Ale jak masz zamiar mówić o butelkowanej wodzie wystawionej na słońce to nie musisz.. to wie każdy..
Przyjme btc ;)

krab29
Maniak
Maniak

Hmmm - https://www.google.com/search?client=fi ... +butelkach - ktoś kto miał/ma małe dziecko zadawał chyba sobie pytanie: Dlaczego na butelkach dla małych dzieci jest napisane bisfenol free

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Anomalia pisze:
19 mar 2020, 19:20

Postaram się jutro streścić to, co mi chodzi po głowie z tym palladem i CO2. krab, to zupełnie inne surowce niż złoto!
E tam, inne! Tylko pozornie. Popyt i podaż się tak samo rysują na wykresach świecowych, więc nie ma "innych" instrumentów, tylko jest kwestia czy trader rozumie co pokazuje wykres, czy nie rozumie.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

krab29
Maniak
Maniak

Tolmon pytanie do ciebie. Ostatnio u nas w pl brak informacji co z armią barbarzyńców na granicy turecko-greckiej. Teraz już żaden lewak się nie odzywa żeby ich wpuścić bo by go ludzie rozszarpali. Żarty się skończyły, we Włoszech i Hiszpanii apokalipsa. A to dopiero początek.
Co z armią ciapatych i murzynów? Strzelacie czy nie?

ODPOWIEDZ