DayTrading: Czwartek 19.03.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 19.03.2020

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

zamkneli "Parkiet" Nyski.. tylko online transakcje.. bo ktoś na "parkiecie" chory..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cichy44 pisze:
19 mar 2020, 09:30
Przeczytałem, że:
"Kluby piłkarskie też chcą pomocy od rządu. Piłkarze też mają swoje zobowiązania kredytowe, leasingowe, rodziny na utrzymaniach. Jest trudno."

Zapytałbym jednego z drugim: "A ile wydałeś na tatuaże i inne bzdury"
Pamietaj że piłkarze to nie tylko gwiazdy jak CR7, to równiez młodzi piłkarze na poczatku swojej kariery wchodzacy dopiero do dużej piłki z pensjami niekiedy w okolicach średniej krajowej. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tsunam co tam widzisz na spx?
daj znać na te lki :)

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Ale o kasę najbardziej będą wołać właśnie te "gwiazdy" polskiej Ekstraklasy, które dostawały miesięcznie kilka razy średnią krajową.
Odnośnie środowiska artystów to Skiba dobrze to podsumował: „Zaledwie 4 dni kwarantanny, a już polskie gwiazdy cierpią i skarżą się”.

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

Kermit pisze:
19 mar 2020, 12:11
Cichy44 pisze:
19 mar 2020, 09:30
Przeczytałem, że:
"Kluby piłkarskie też chcą pomocy od rządu. Piłkarze też mają swoje zobowiązania kredytowe, leasingowe, rodziny na utrzymaniach. Jest trudno."

Zapytałbym jednego z drugim: "A ile wydałeś na tatuaże i inne bzdury"
Pamietaj że piłkarze to nie tylko gwiazdy jak CR7, to równiez młodzi piłkarze na poczatku swojej kariery wchodzacy dopiero do dużej piłki z pensjami niekiedy w okolicach średniej krajowej. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka...
i kogo to obchodzi? w biedronce ciągle nawołują przez głosniki, że są wolne miejsca - niech na czas sztucznego kryzysu idą do biedry
ten socjalizm jest żenujący a wszystko dla dudy aby kampanię przykryć (wybory nie będą przesunięte już zapowiedzieli)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

dziś będzie troche wysokich TF bo po tych ruchach jak np na kablu czy usdpln naprawde sie pootwierały ciekawe poziomy do odklepania.

usdpln tygodniowy - patrzac technicznie i biorąc pod uwage otoczenie makro myślę, że są spore szanse że w tym roku już dolara poniżej 4zł nie zobaczymy. Jak miałbym celowac w target dla L to górna banda klina i 127,2 fibo, potem korekta i ponowny powrot w tamte okolice na jakiś podwójny szczyt. Dopiero wtedy szukałbym długoterminowych S. Oczywiście na mniejszych TF moze bujac w miedzyczasie, ale raczej poza wskazany zakres nie wyjdziemy trwale IMO.

https://www.tradingview.com/x/tytJeboU/
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 12:29 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

do kraba 29
pytanie piszesz ze stawiasz pozycje po 0.1 lot
to przy jakiej cenie ropy depo by ci polecialo ?
masz kurs 22 i stawiasz lke
bo jak to wiesz to musialbys spytac bemowa jakie pozycje stawia i wtedy bys policzyl znajac depo kiedy peknie

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

kabel tygodniowy - wybita formacja odwróconej filiżanki. Możliwa rzeź na kablu jeśli w tym tygodniu nie wróca ( nie mysle zeby to zrobili), a znajac ta pare to pojda strzaly na setki pipsow w najmniej oczekiwanych momentach

https://www.tradingview.com/x/3y2vIiL3/

Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

Kermit pisze:
19 mar 2020, 12:27
dziś będzie troche wysokich TF bo po tych ruchach jak np na kablu czy usdpln naprawde sie pootwierały ciekawe poziomy do odklepania.

usdpln tygodniowy - patrzac technicznie i biorąc pod uwage otoczenie makro myślę, że są spore szanse że w tym roku już dolara poniżej 4zł nie zobaczymy. Jak miałbym celowac w target dla L to górna banda klina i 127,2 fibo, potem korekta i ponowny powrot w tamte okolice na jakiś podwójny szczyt. Dopiero wtedy szukałbym długoterminowych S. Oczywiście na mniejszych TF moze bujac w miedzyczasie, ale raczej poza wskazany zakres nie wyjdziemy trwale IMO.

https://www.tradingview.com/x/tytJeboU/
Kermit a jak kabel?? Bo Commerzbank prognozuje zjazd na 1,0463 :shock:

Ooo nie zauwazylem zes napisal :564:

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

XAB pisze:
19 mar 2020, 12:29
do kraba 29
pytanie piszesz ze stawiasz pozycje po 0.1 lot
to przy jakiej cenie ropy depo by ci polecialo ?
masz kurs 22 i stawiasz lke
bo jak to wiesz to musialbys spytac bemowa jakie pozycje stawia i wtedy bys policzyl znajac depo kiedy peknie
XAB - ja normalnie stawiam pozycje po 0,02 lota lub 0,05 lota bo na niektórych to najniższa możliwa wartość. Ale. Biżuterie zagrałem ostatnio grubo. Treid roku bo było 15% konta - tak jak w tamtym roku co pytałem o potwierdzenie Kermita. Było 400% do depozytu. Teraz mam grubiej na edim - na tę chwilę jest 100% depozytu. Pisałem kiedy wchodzę. Ale nie tak grubo jak Doktorek. Mam wtopy na złocie i srebrze, ale już nie tak grubo.
Czaję się na ropę, peso i lirę turecką. Ale nie teraz - za wcześnie. Marzę o swapach na rok czy dwa ...Także moja pozycja na ropie to 0,00 lotów. Teraz ruch na 2 dolary to 10% ceny. Dla mnie za nerwowo. A i czaję się na daxa na L na rok czy dwa czy trzy lata do trzymanki. Ale nie wiem kiedy wejść bo kompletnie nie rozumiem indeksów. :evil: :twisted:
Ja na fx jestem słaby. Wcześniej umiałem grać od h1, bo na minutówkach się nie znam. Nie wychodzi mi to. Teraz zaczynam oglądać od D1, a na edim gram na kanał spadkowy na W1. Na ropie na pewno nie zrobiłbym teraz grida. NOŁ.
Podziwiam was jak gracie w ciągu dnia. W tym tygodniu w poniedziałek przestawiłem biżuterię (błąd) i nic nie otwieram i nic nie zamykam. SPOKÓJ I OPANOWANIE.
Pozdrawiam i 3maj się. :564: :564: :564:
Ediego przestawiłem tp na 1,0000, a i swapy dodatnie więc mogę długo wstrzymywać :D
edit: Bemowa nie znam pozycji i wartości konta. Po prostu ma tego napaćkane i ruchy mogą być szalone. Może być pik na 10 a może na 40. Więc pytanie czy nie popuści. Jak to chyba ty napisałeś: "Żyjemy w ciekawych czasach" :568:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 12:49 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Zablokowany