DayTrading: Czwartek 19.03.2020
Re: DayTrading: Czwartek 19.03.2020
zamkneli "Parkiet" Nyski.. tylko online transakcje.. bo ktoś na "parkiecie" chory..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Pamietaj że piłkarze to nie tylko gwiazdy jak CR7, to równiez młodzi piłkarze na poczatku swojej kariery wchodzacy dopiero do dużej piłki z pensjami niekiedy w okolicach średniej krajowej. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
Tsunam co tam widzisz na spx?
daj znać na te lki
daj znać na te lki

Ale o kasę najbardziej będą wołać właśnie te "gwiazdy" polskiej Ekstraklasy, które dostawały miesięcznie kilka razy średnią krajową.
Odnośnie środowiska artystów to Skiba dobrze to podsumował: „Zaledwie 4 dni kwarantanny, a już polskie gwiazdy cierpią i skarżą się”.
Odnośnie środowiska artystów to Skiba dobrze to podsumował: „Zaledwie 4 dni kwarantanny, a już polskie gwiazdy cierpią i skarżą się”.
i kogo to obchodzi? w biedronce ciągle nawołują przez głosniki, że są wolne miejsca - niech na czas sztucznego kryzysu idą do biedry
ten socjalizm jest żenujący a wszystko dla dudy aby kampanię przykryć (wybory nie będą przesunięte już zapowiedzieli)
dziś będzie troche wysokich TF bo po tych ruchach jak np na kablu czy usdpln naprawde sie pootwierały ciekawe poziomy do odklepania.
usdpln tygodniowy - patrzac technicznie i biorąc pod uwage otoczenie makro myślę, że są spore szanse że w tym roku już dolara poniżej 4zł nie zobaczymy. Jak miałbym celowac w target dla L to górna banda klina i 127,2 fibo, potem korekta i ponowny powrot w tamte okolice na jakiś podwójny szczyt. Dopiero wtedy szukałbym długoterminowych S. Oczywiście na mniejszych TF moze bujac w miedzyczasie, ale raczej poza wskazany zakres nie wyjdziemy trwale IMO.
https://www.tradingview.com/x/tytJeboU/
usdpln tygodniowy - patrzac technicznie i biorąc pod uwage otoczenie makro myślę, że są spore szanse że w tym roku już dolara poniżej 4zł nie zobaczymy. Jak miałbym celowac w target dla L to górna banda klina i 127,2 fibo, potem korekta i ponowny powrot w tamte okolice na jakiś podwójny szczyt. Dopiero wtedy szukałbym długoterminowych S. Oczywiście na mniejszych TF moze bujac w miedzyczasie, ale raczej poza wskazany zakres nie wyjdziemy trwale IMO.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 12:29 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
do kraba 29
pytanie piszesz ze stawiasz pozycje po 0.1 lot
to przy jakiej cenie ropy depo by ci polecialo ?
masz kurs 22 i stawiasz lke
bo jak to wiesz to musialbys spytac bemowa jakie pozycje stawia i wtedy bys policzyl znajac depo kiedy peknie
pytanie piszesz ze stawiasz pozycje po 0.1 lot
to przy jakiej cenie ropy depo by ci polecialo ?
masz kurs 22 i stawiasz lke
bo jak to wiesz to musialbys spytac bemowa jakie pozycje stawia i wtedy bys policzyl znajac depo kiedy peknie
kabel tygodniowy - wybita formacja odwróconej filiżanki. Możliwa rzeź na kablu jeśli w tym tygodniu nie wróca ( nie mysle zeby to zrobili), a znajac ta pare to pojda strzaly na setki pipsow w najmniej oczekiwanych momentach
https://www.tradingview.com/x/3y2vIiL3/
https://www.tradingview.com/x/3y2vIiL3/
Kermit a jak kabel?? Bo Commerzbank prognozuje zjazd na 1,0463Kermit pisze: ↑19 mar 2020, 12:27dziś będzie troche wysokich TF bo po tych ruchach jak np na kablu czy usdpln naprawde sie pootwierały ciekawe poziomy do odklepania.

Ooo nie zauwazylem zes napisal

XAB - ja normalnie stawiam pozycje po 0,02 lota lub 0,05 lota bo na niektórych to najniższa możliwa wartość. Ale. Biżuterie zagrałem ostatnio grubo. Treid roku bo było 15% konta - tak jak w tamtym roku co pytałem o potwierdzenie Kermita. Było 400% do depozytu. Teraz mam grubiej na edim - na tę chwilę jest 100% depozytu. Pisałem kiedy wchodzę. Ale nie tak grubo jak Doktorek. Mam wtopy na złocie i srebrze, ale już nie tak grubo.
Czaję się na ropę, peso i lirę turecką. Ale nie teraz - za wcześnie. Marzę o swapach na rok czy dwa ...Także moja pozycja na ropie to 0,00 lotów. Teraz ruch na 2 dolary to 10% ceny. Dla mnie za nerwowo. A i czaję się na daxa na L na rok czy dwa czy trzy lata do trzymanki. Ale nie wiem kiedy wejść bo kompletnie nie rozumiem indeksów.

Ja na fx jestem słaby. Wcześniej umiałem grać od h1, bo na minutówkach się nie znam. Nie wychodzi mi to. Teraz zaczynam oglądać od D1, a na edim gram na kanał spadkowy na W1. Na ropie na pewno nie zrobiłbym teraz grida. NOŁ.
Podziwiam was jak gracie w ciągu dnia. W tym tygodniu w poniedziałek przestawiłem biżuterię (błąd) i nic nie otwieram i nic nie zamykam. SPOKÓJ I OPANOWANIE.
Pozdrawiam i 3maj się.

Ediego przestawiłem tp na 1,0000, a i swapy dodatnie więc mogę długo wstrzymywać

edit: Bemowa nie znam pozycji i wartości konta. Po prostu ma tego napaćkane i ruchy mogą być szalone. Może być pik na 10 a może na 40. Więc pytanie czy nie popuści. Jak to chyba ty napisałeś: "Żyjemy w ciekawych czasach"

Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 12:49 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!