G A N N

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

mirobe pisze:

Cały mój post miał na myśli pokazać to, że zamiast konkretnie rozmawiać o metodach, prezentując screeny, mówić na podstawie czego robi się wejścia, wyjścia, na jakich interwałach, metody wyliczeń, podpowiedzi - robi się otoczkę tajemniczości, gdzie brakuje tylko jeszcze kapelusza czarownika.

Nie chodzi o zdradzenie swojego systemu, ale o konkretne informacje,

i!

mirobe my nie rozmawiamy konkretnie o metodach -bo te ogólnie przez nas juz są znane - co innego o sposobie wykorzxystywania tych metod - ale tego tak do końca nawet sam Gann nie zdradził

screenów tu masz naprawde duzo i kazdy coś od siebie wrzucił-to nie forum plastyczne -tutaj uzywa sie obliczeń a wykres słuzy tylko do podglądu i sprawdzania :wink: jak z jednego punktu do drugiego coś przemieszcza sie w okreslonym czasie zachowując okreslone kąty

wejscia i wyjscia robi sie na podstawie wyliczeń-ale nikt ci nie da gotowego wzoru - jak byś siedział 5 lat (a nie rok) to byś udostępnił wszystkim swój sposób do którego tak ciężko doszedłeś ? :?: nawet jezeli bedzie miał 85 % skuteczności ?
kiedyś sam sobie na to pytanie odpowiesz

interwały - moze być 5 minut , moze byc 1h lub dzien czy tydzien - cena i czas bedą wszedzie jednakowe (przynajmniej dla mnie )

Templar ,Królewski i Pop dał mi duzo podpowiedzi -za co dziekuję - a TY piszesz ze niby ich nie ma -tez tak myslałem jak byłem początkujacym i nadal jestem -tylko ze umiem juz czytac '' pomiedzy wierszami ''

dobranoc

Dodano po 6 minutach:

nikt Ci nie zdradzi swojego systemu bo to jest własnie konkretna informacja

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

Wrzucam zalcznik dla "poszukiwaczy siatek".

Z gory mowie ze nie bede sie wdawal w polemike dlaczego tak a nie inaczej i skad to wzialem. Masz "lepsza" siatke? Wrzuc. Wszyscy obejrzymy. Kazdy sobie wyciagnie wnioski indywidualnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

nabita2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabita2 »

panowie, czytaliscie przynajmniej Cowana ?:>

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Witam
Ja rozmawiałem na temat Ganna w trakcie czatu na skype z ATFOREX.
Lekko przeglądając kilka e-booków i ten teamt doszedłem do wniosku, że to będzie najtrudniejsze i okazało się, że jednak nie! :lol: Są trudniejsze .. dochodząc do teorii chaosu.
Nie mniej jednak osoba z którą rozmawiałem poinformowała mnie, że potrzeba będzie co najmniej rok by się z tym zapoznać,a gdzie praktyka, gdzie własna analiza - to takie moje wnioski.
Pytanie do osób, które poświęciły się badaniom - ile czasu to zajęło, czy była to samodzielna praca ? :? I czy było warto? :wink:

Więc jak już opanuje podstawy forexowe, które są łatwe i trzeba moim zdaniem znać to się tutaj odezwę. :p

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

wrzucam swoje kontynuując Królewskiego w temacie ''poszukiwacze siatek "
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

slaw2005
no dobra fajnie fajnie ale nie ma tu ani miejsca "Startu" ani "srodka ciezkosci".
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

czy ktos ma jakies materialy dotyczace Ganna? wyglada to ciekawie ale jest mi ta technika zupelnie obca

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

krolewsky pisze:slaw2005
no dobra fajnie fajnie ale nie ma tu ani miejsca "Startu" ani "srodka ciezkosci".
A czym jest środek ciężkości? :? Bo start to pewnie szczyt lub dołek.
xpep w necie roi sie od materiałów ale chyba nie wiele traderów wie jak z nich korzystać, więc są to materiały raczej mało wartościowe dla początkujących :(
Ja nie wiem jak się za to zabrać :lol:

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

reptile pisze:xpep w necie roi sie od materiałów ale chyba nie wiele traderów wie jak z nich korzystać, więc są to materiały raczej mało wartościowe dla początkujących
Ja nie wiem jak się za to zabrać
w necie roi sie od wszystkiego :D z tego co wiem to Gann sam sie nie podzielil swoja metoda i nie napisal ksiazki

chodzilo mi o to ktore konkretnie pozycje sa warte przeczytania :?:

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

krolewsky pisze:slaw2005
WITAJ KRÓLEWSKI
start jest taki sam jak twój tylko skalę zastosowałem inną (nie jestem jeszcze w 100 %pewny czy idealną ale to juz teraz szczegół -teraz pracuję w osamotnieniu nad zgraniem ceny z czasem bo jak zauwazyłes nie wszystkie kąty działają )
jezeli chodzi o srodek ciezkosci to POP kiedys pokazał mi wykres edka z nałozoną spiralą i to mnie POPchneło do dalszych badań
oczywistą sprawą jest ze wszystkiego nie pokazałem :wink:
myślę ze te nasze zrzuty i tak duzo dają do myslenia

ODPOWIEDZ