DayTrading: Środa 19.02.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 19.02.2020

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

Kermit pisze:
19 lut 2020, 13:05
Arturm21. Jesli czytasz uwaznie to napisalem w tamtym tygodniu ze na edku griduje od 1.0930 do 1.06 co 100 pipsow. Akurat Ty powinienes to zrozumiec bo sam 200 pipsow gridowales kabla jeszcze calkiem niedawno. Mam swoj wykres ktory pokazujesz caly czas i projekcja tam jest bez zmian ale jestem tez pewien ze nie zejdziemy tam jednym ruchem. Impulsy maja 5 fal nie 1. Ty masz swoj styl gry ja mam swoj i nie samym edkiem zyje. Edek jesc nie wola, pozycje sa rozstawione, zabezpieczenia ustawione i niech sobie leci - krzywdy nie zrobi. Co mam z niego wyjac to i tak wyjme. Ja nie wchodze 40 lotami na m5 zebym mial plakac na kazdy 30 pipsowy ruch jaki sie wykona. Obecne poziomy uwazam za bardzo dobre do korekty. Po korekcie domkniecie luki jak najbardziej mozliwe. Tyle osob czeka juz na ta luke ze na bank jej teraz nie domkniemy tylko wtedy jak juz wszyscy beda 1.16 widzieli znowu albo nawet wcale - czas pokaze jak sie wykres rozwinie. Narazie oczekuje zniesienia 38,2% całego ruchu w dol i tam bede analizował jak bedzie wygladał wtedy wykres i wskazniki. Ale to moja opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac. Pozycji tez nikomu otwierac nie sugeruje, pisoletu do glowy nie przystawiam. Wielu pipsów
Masz racje Zaba, gridowalem i nadal griduje kabloslawa :564: a w pendolino tez siedze, bilet mam za 1.084 :564: od 40l to jest tylko jeden wariat Swiezak :roll: :564: no nic Waryjaty kazdy ma swoj plan i styl gry, czymam kciuki za wsystkich Waryjatuff :564: czas leciec na silke :564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

najciekawsze w tym wszystkim jest to???????
ze ten ktory czyjes zalozenia neguje sam nie napisze
ze jestem na pozycji z xxxx otwartej dnia o godz i zakladam ze rynek spadnie do xxxxx
dlatego ze xxxxxx i o mocy moze nie pisac bo to akurat to nikogo nie obchodzi
a tylko wskakuja jak ciudrach by podziamotac jakie to z nich spece sorki bo spec to spec
srajki nie grajki ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaa
to akurat nie dotyczy tego co wyzej pisze :564: a -cos tam artumbetum :D
Ostatnio zmieniony 19 lut 2020, 13:25 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

ale mącą sk.......
myślałem, że jak wrócę coś się więcej rozkręci a tu ....j
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

bemowo
pisalem ze kabel niby skacze a w sumie kreci sie jak zlodziejka przy dawcu w kolo macieju
jak pojda z grubej rury to i edek i kabel a tak to szkoda pozycji miesiac to tylko wspolczuc
to w sumie smieszne ale jak siegne pamiecia to jak WAWKA KONCZYLA ferie to bardzo czesto byly spore ruchy na gieldach :)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2020, 13:31 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

XAB pisze:
19 lut 2020, 13:23
ze jestem na pozycji z xxxx otwartej dnia o godz i zakladam ze rynek spadnie do xxxxx
a tylko wskakuja jak ciudrach by podziamotac jakie to z nich spece sorki bo spec to spec
Łatwiej jest pieDrolic że ktoś się nie zna ;)

Btw ropa sie zachowuje jakby na 53 sie wsparcie zrobiło mocne
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

XAB pisze:
19 lut 2020, 13:27
bemowo
pisalem ze kabel niby skacze a w sumie kreci sie jak zlodziejka przy dawcu w kolo macieju
jak pojda z grubej rury to i edek i kabel a tak to szkoda pozycji miesiac to tylko wspolczuc
Czekam na większy ruch trendowy, gdybym łapałał dołki/górki to w ostatnim miesiącu zgarnąłbym sporo kasy......

XAB
Fanatyk
Fanatyk

wszystkie w sumie wejscia w pozycje pracuja na plusie wiec zmykam bo ja sie nie znam ale robie na elce na edku tez jakby co czyli zakladam ze urosnie
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bemowo to to samo co ja na dolcach czyli usd/pl
od jak zauwazyl doktorek chyba 3,92 skubie usredniam i czekam krwa na zwale i pewnie jak mi sie znudzi to zwała pojdzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a ja moze zalapie sie z 1dna ska :evil:
teraz mam 3 czyli zwaly nie bedzie :)
mykam nara

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

qduaty pisze:
19 lut 2020, 12:11
Świeżak44 pisze:
19 lut 2020, 11:39
Opracowałem fajny setup na wzrosty na złocie. Prosty i bezpieczny. Wystarczą dwie świece. Zobaczymy czy zadziała..

PS. Brawo ja! :mrgreen:
Grasz na m5?

Nie za wysoki tf?

:shock:
Nie. Ponieważ nie jestem w stanie przewidzieć w którą strone pójdzie wykres (inni pewnie też maja ten problem) to stwierdziłem, ze należy szukać setupów "technicznych" i skalpować. Najlepiej do tego naje się chyba M5. Wczoraj zgredowałem złoto na spadki i skończyło się -15%. Jakbym grał technicznie na M5 to powienienem wtedy brać L, a ja brałem S bo myśłałem o oporze przy szczytach. Kreski mogą nie zadziałać i co wtedy? Dlatego do wykresu trzeba podchodzic technicznie, po świeczkach, jak debil. Wyłapywać oczywiste setupy i nie grać na intuicje. Bez oczywistego sygnału na swiecy nie wchodzić.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2020, 13:44 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

qduaty pisze:
19 lut 2020, 13:31
XAB pisze:
19 lut 2020, 13:23
Łatwiej jest pieDrolic że ktoś się nie zna ;)

Btw ropa sie zachowuje jakby na 53 sie wsparcie zrobiło mocne
Mi wychodziły zasięgi korekty do 54,30. W piątek o tym pisałem.
Ale oczywiście dzis jest juz środa a ja nie mam czasu tego pilnować i uciekły pipsy . :563:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Bemowo1 pisze:
19 lut 2020, 13:25
ale mącą sk.......
myślałem, że jak wrócę coś się więcej rozkręci a tu ....j
na kablu na h4 pokrecili koncertowo. Z jednej strony technicznie jest wybity dołem trójkąt i obecnie testowany od dołu (dopoki nie przebija polowy wysokosci trojkata to jest aktualny)
https://www.tradingview.com/x/2zflpnCg/

ale z drugiej strony uklepuja potencjalna formację odwrócenia i jeśli wypali to sufit peknie
https://www.tradingview.com/x/befIwVws/

wiec albo trzeba poczekac az sie cos wiecej wyklaruje albo jesli grac to S i SL powyzej polowy wysokości trojkata lub L po wybiciu orgra i SL poniżej prawego ramienia. Innych opcji na obecna chwile brak IMO

Zablokowany