VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Nie jestem jakims super expertem od Vegas, owszem udaje mi sie ukrecic kilka :wink: pipsiaków na kazdym kontrakcie, choc nie zawsze, ale do rzeczy.
Twoja sugestia na temat kabla (GBP-USD) wydaje mi sie nietrafiona jesli chodzi o sama idee tej strategii.

1. Spoko srednia zmienila kolor.
2. Slupki zmienily kolor
3. RSI przecielo srednia - OK

ale zauwaz ze wykres jest raczej w górnej czesci tunelu wiec jak dlugi trend urwiesz? 40 moze z 80 pipsów przy dobrych wiatrach. Daj Boze jak najwiecej :lol:
Chociaz kto wie. Lecz chyba nie o to chodzilo twórcom.
Wykres tygodniowy jest w tredzie poludniowym ale kto wie???

Pozdrawiam
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

wejscie nie jest złe (chociaz nie wszedłem, gram narazie tylko na eurusd, inne pary obserwuje, bo przejechalem sie na nich duzo razy, a edek wydaje sie najbardziej przejrzysty) to prawda, ze wykres dniowy troche przeczy temu, ale w takich sytuacjach lubie obstawić. jak tutaj gdzies przeczytalem sztuka jest nie wejscie w rynek, ale wyjscie. z 80 pipsów mozna w takich sytuacjach nagrać i konczyc transakcje. zawsze cos ( tylk oskad wiadomo ze wlasnei mamy skonczyc, bo za 5 minut cena poleci 40 pipsow w dół :evil: )
ja i tak mam zwyczaj (nie wiem czy sluszny) ze gdy mam transakcje 80 pips + to przestawiam stop loss w okolice zera, tak zeby w najgorszym wypadku wyjsc na zero.

Nomercy pisze:Nie jestem jakims super expertem od Vegas
ja tez nie :) dopieor sie wciągam powoli w to wszystko.
Yes, I can

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

widze ze offtop sie robi, ale przynajmniej temat odzyl :twisted: :twisted: :twisted:

Ja mam konto w Saxo Banku wiec korzystam z par które mam tam. :roll:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

grasz na realu czy na demie? i ogolnie jak wyniki?
Yes, I can

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

odrabiam straty :D z bledów mlodosci :d

morfeusz181
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: morfeusz181 »

Hej. Widze, ze temat troszkę podupada. Postanowiłem wrzócić screen z dzisiejszego dnia. Wydaje mi się, że powstaje tutaj sygnał wejścia na long. Chciaż wykres tygodniowy wskazuje "down", ale wydaje mi się że coś z tego może byc. Poczekam na nastepną świecę, która pojawi się za 20 min. Zachęcam do skomentowania tego zjawiska:)
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

trudno mi powiedziec czy trend na dniowym wykresie sie zalamie. w kazdym razie pozycje mozna otworzyc z rozsadnym sl i obserwowac w miare mozliwosci sytuacje.
Yes, I can

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

No ogólnie masakra,
Grajac od 8 tygodni TYLKO ta strategia na demo (5000usd), kontrakty po 0,5 lota, wychodzi srednio jakies 20% konta in plus tygodniowo.
Nie robie jakich rewelacyjnych i szalonych ruchów (max. 4 pozycje otwarte). Nie wiem jak psycha to wytrzyma na realu, ale ogólnie mi sie sprawdza. :lol: :lol: :lol:

PS. Jak zamkne dzisiejsze pozycje przedstawie raport z tego tygodnia.

Niestety demo mt4 mam miesieczne wiec ze styczniowego nici... :( :( :(

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

wiesz, zycze Ci powodzenia, ale ja mialem tak ze przez 2 tyg. mialem kol o30 transkacji na plus a pozniej 11 pod rzad na minus( a ze eksperymentalnei gralem majac 1000 usd obstawiajac 0,25 lota to mi zjechało do początku). to byla taka próba strategii, ale tygdniowo robilem kolo 500 pips. teraz dalej gram tym systemem ale juz nie jest tak różowo, ale nadal na plus. wierze ze on ma cos w sobie i to z niego wyciagne :D a ile transkacji w tyg. zawierasz? i na jakich parach, bo ostatnio obserwuje ze niektóre są zbyt szalone na ta strategie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Spragniony pisze: a ile transkacji w tyg. zawierasz?

na jakich parach, bo ostatnio obserwuje ze niektóre są zbyt szalone na ta strategie.

Pozdrawiam
liczba transakcji zalezy od zmiennosci rynku od 4 do 10 jednak jednorazowo nie wiecej niz 4

Co do par, gram tylko na tych które oferuje mi moje konto real w Saxo Banku:
edek, kabel, usdchf, gbpchf, eurgbp, eurchf, usdjpy, eurjpy, gbpjpy, usdcad, nzdusd, audusd.

Co do gry to nigdy nie bedzie tak ze wszystkie transakcje beda trafione :shock:

gdyby moje byly to na pewno wynik bylby lepszy niz te 20% - w tym przypadku ok 1000$, ale strategia jest w miare klarowna i prosta jak dla mnie, wiec zobaczymy jak sie dalej potoczy.
Powodzenia

ODPOWIEDZ