VEGAS
- Spragniony
- Gaduła
sa dwa wyjscia albo ten sys jest tak dobry ze juz ten ktos tu nie siedzi tylko jest gdzies na bachamach albo drugie wyjscie jest tak gowniany ze nie warto o nim pisacNomercy pisze:bo widze ze nikt sie nie chwali jak mu idzie zabawa z vegasem

ja narazie nadal go testuje. probuje wyeliminowac falyszwe sygnaly do zawarcia transakcji, ktorych jest dosc sporo. troche musze sie podszkolic tez w analizie technicznej to bardzo pomaga w tej strategii.
na dzien dzisiejszy widze mozliwe wejscie na buy na parze usdcad. co Wy na to?
Yes, I can
Od jakiegoś czasu stosuje w tradingu średnie z vegas 1h, dołożyłem linie trendu z 2 perspektyw czasowych i w ten sposób szukam punktów zwrotnych rynku. Zlikwidowałem też risk model bo według mnie ogranicza tylko największe ruchy. NIe stosuje podejścia ze wskaźnikami na 4h, za dużo lagów. Wspomagam się oceną sytuacji pod względem makro. Stosuje to podejście na realu ale ostatnio ze zmiennym szczęściem. Głowną przyczyną jest oczywiście konsolidacja i niezdecydowanie rynku. W trendzie jak zresztą w przypadku wielu systemów daje to zarobić.Myślę teraz nad jakąś dodatkową formą filtracji tych sygnałów w podejściu jednogodzinnym. Moze po prostu powstrzymać sie od handlu w okresach konsolidacji ale z podręcznikowymi przykładami raczej nie mamy tu do czynienia. Ciekawi mnie jakie stosujecie podejście do filtracji sygnałów. Właściwie nie tylko przy vegasie ale w ogóle przy grze z pomocą średnich. Może uda sie razem coś wymodzić
Pozdrawiam

Pozdrawiam
tunel vegas
Witam wszystkich,
powoli wczytuje się w forum i przerabiam rożne strategie na sucho i trafiłem na vegas
wydaje mi się ze dobrze zaimportowałem wskaźniki z 1 posta ale ten tunel jakiś taki za wąski - coś pokręciłem ?
pozdrawiam
powoli wczytuje się w forum i przerabiam rożne strategie na sucho i trafiłem na vegas
wydaje mi się ze dobrze zaimportowałem wskaźniki z 1 posta ale ten tunel jakiś taki za wąski - coś pokręciłem ?
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ten tunel z tego co pamiętam to powinien być stosowany na wykresach o interwale 1h a nie 4h. Jeśli chcesz zwiększyć zakres to zwiększ w ustawieniach "risk model" było o tym już pisane w tym wątku. Pamiętaj ze jeśli zwiększysz go np. do 5 to te średnie znikną bo co również było wspominane wcześniej. Prawdopodobnie wynika to z bardzo dużej zmienności jaką mamy do czynienia obecnie. Ja natomiast bym sie tym nie przejmował, bo targety ograniczają.wiejak pisze:wydaje mi się ze dobrze zaimportowałem wskaźniki z 1 posta ale ten tunel jakiś taki za wąski - coś pokręciłem ?
pozdr