VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Lipster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lipster »

Troszke ciezki ten system, nie zalapalem chyba, moze piszcie kiedy wg tego systemu jest sygnal - wtedy po paru wskazaniach powinienem zalapac :)

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

Nomercy pisze:bo widze ze nikt sie nie chwali jak mu idzie zabawa z vegasem
sa dwa wyjscia albo ten sys jest tak dobry ze juz ten ktos tu nie siedzi tylko jest gdzies na bachamach albo drugie wyjscie jest tak gowniany ze nie warto o nim pisac :D

ja narazie nadal go testuje. probuje wyeliminowac falyszwe sygnaly do zawarcia transakcji, ktorych jest dosc sporo. troche musze sie podszkolic tez w analizie technicznej to bardzo pomaga w tej strategii.

na dzien dzisiejszy widze mozliwe wejscie na buy na parze usdcad. co Wy na to?
Yes, I can

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

szczerze powiedziawszy usdcad otworzylem shorta kilka dni temu i liczylem na to ze ten sygnal longa to tylko chwilowe odwrócenie, no i mialem nosa :twisted: 8) :twisted: 8) ,
zjechalo az pieknie :!: :!: :!:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

Od jakiegoś czasu stosuje w tradingu średnie z vegas 1h, dołożyłem linie trendu z 2 perspektyw czasowych i w ten sposób szukam punktów zwrotnych rynku. Zlikwidowałem też risk model bo według mnie ogranicza tylko największe ruchy. NIe stosuje podejścia ze wskaźnikami na 4h, za dużo lagów. Wspomagam się oceną sytuacji pod względem makro. Stosuje to podejście na realu ale ostatnio ze zmiennym szczęściem. Głowną przyczyną jest oczywiście konsolidacja i niezdecydowanie rynku. W trendzie jak zresztą w przypadku wielu systemów daje to zarobić.Myślę teraz nad jakąś dodatkową formą filtracji tych sygnałów w podejściu jednogodzinnym. Moze po prostu powstrzymać sie od handlu w okresach konsolidacji ale z podręcznikowymi przykładami raczej nie mamy tu do czynienia. Ciekawi mnie jakie stosujecie podejście do filtracji sygnałów. Właściwie nie tylko przy vegasie ale w ogóle przy grze z pomocą średnich. Może uda sie razem coś wymodzić :)
Pozdrawiam

wiejak
Uczestnik
Uczestnik

tunel vegas

Nieprzeczytany post autor: wiejak »

Witam wszystkich,

powoli wczytuje się w forum i przerabiam rożne strategie na sucho i trafiłem na vegas

wydaje mi się ze dobrze zaimportowałem wskaźniki z 1 posta ale ten tunel jakiś taki za wąski - coś pokręciłem ?

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Lipster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lipster »

Na AUD USD wg moich wskaznikow byl sygnal na wejscie L, jak wg Was?

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

wiejak pisze:wydaje mi się ze dobrze zaimportowałem wskaźniki z 1 posta ale ten tunel jakiś taki za wąski - coś pokręciłem ?
Ten tunel z tego co pamiętam to powinien być stosowany na wykresach o interwale 1h a nie 4h. Jeśli chcesz zwiększyć zakres to zwiększ w ustawieniach "risk model" było o tym już pisane w tym wątku. Pamiętaj ze jeśli zwiększysz go np. do 5 to te średnie znikną bo co również było wspominane wcześniej. Prawdopodobnie wynika to z bardzo dużej zmienności jaką mamy do czynienia obecnie. Ja natomiast bym sie tym nie przejmował, bo targety ograniczają.
pozdr

wiejak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wiejak »

Dziękuje za odpowiedz - niestety nic nie pomaga aby powiększyć tunel

przy każdym FT jest taki mikro i guzik widać o targetach nie wspomnę

Jak jest :
Obrazek

Jak powinno być :

Obrazek

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok, aby rozszerzyć tunel musisz zwiększyć sobie risk model. Prawy przycisk myszy, wskaźniki, zaznaczasz vegas, edytuj i zmieniasz sobie na jakąś wartość tak do 4-5, przy 6 raczej znikną. Poczytaj jeszcze wątek i z założenia linii Alfa na wykresie 1h tez ma nie być.

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

Witam

Może problem w tym, że tunel jest dla platform gdzie notowania podaje się do czterech miejsc po przecinku a FxPro ma ich pięć. Tak więc spróbuj wrzucić to na demo np od xtb.

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

ODPOWIEDZ