Od dawna już jest!grzegrzyw pisze: ↑04 lut 2020, 10:39Anomalio, mam wrażenie, że to czego potrzebujesz jest w zasięgu ręki. Nie znam gotowego rozwiązania, ale język MQL posiada możliwości zapisu i odczytu plików tekstowych. To tylko kwestia napisania odpowiedniego programiku, który zapisywałby z zadaną częstotliwością potrzebne Ci dane. Mógłby np. zapisywać co minutę saldo rejestru operacyjnego lub zysk/stratę na poszczególnych parach, a Ty później mogłabyś te dane obrabiać. Jedyna niedogodność to, że platforma MT4 musiała by być cały czas włączona. Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, można by w ten sposób napisać rejestrator spreadu.
Rejs.
- ninjaproject
- Maniak
Re: Rejs.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
- ninjaproject
- Maniak
Poza tym, to myślę, Anomalio, że dla twojego konkretnego pomysłu, to raczej powinnaś stworzyć odpowiedni arkusz Excel, który by ci rysował żądane wykresy. Pewnym utrudnieniem jest obliczanie przeliczników kursów walut na dany, historyczny moment, chociaż da się to zrobić, o ile mamy dane historyczne. Ale, dla celów symulacji można przyjąć pewne średnie.
Nie widzę tego. Tzn. formuła byłaby prosta ale dane historyczne, minuta po minucie z trzech lat, można ot tak sobie skądś ściągnąć?ninjaproject pisze: ↑04 lut 2020, 11:58Poza tym, to myślę, Anomalio, że dla twojego konkretnego pomysłu, to raczej powinnaś stworzyć odpowiedni arkusz Excel, który by ci rysował żądane wykresy. Pewnym utrudnieniem jest obliczanie przeliczników kursów walut na dany, historyczny moment, chociaż da się to zrobić, o ile mamy dane historyczne. Ale, dla celów symulacji można przyjąć pewne średnie.
Dziękuję za cierpliwość

edit: ale dzięki Wam wiem już czego potrzebuję, dopracowało mi się w głowie.
Jeszcze raz Wam wszystkim --->
pięknie dziękuję

edit:
Też mam taką nadzieję, dziękuję!
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 12:49 przez Anomalia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
I jeszcze wrócę do tego:
Oczywiście, o to chodzi w fx, żeby "trafić" ale to nie dla mnie, przynajmniej na razie nie. Fajnie w sumie, tak jak pisał gdzieś ninja (pisałeś, prawda?) rozpisać sobie to w xls, bo xls dobry jest na wszystko. Powodzenia, nie daj się kudłaty zmieść jednej złej decyzji 
To nie wynalazek XABa tylko znana rzecz. Dla mnie przypomina strzelanie z cekaemu w las, zawsze coś się trafi

@zakaven - gdybyśmy mieli konkurs na forumowego chama, wygrałbyś w cuglach.
Masz ciśnienie, spuść je gdzie indziej.
Nie rób tutaj pyskówek, nie rzucaj gnojem - jak napisane wyżej, idź stąd.
Chciałeś głosowania, oto i ono, a że ma przebieg dość jednostronny... spróbuj być mężczyzną i przyjąć to na klatę.
Masz ciśnienie, spuść je gdzie indziej.
Nie rób tutaj pyskówek, nie rzucaj gnojem - jak napisane wyżej, idź stąd.
Chciałeś głosowania, oto i ono, a że ma przebieg dość jednostronny... spróbuj być mężczyzną i przyjąć to na klatę.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
- ninjaproject
- Maniak
@Anomalia,
Tak, można ściągnąć.
Tu jest nawet wątek o tym:
potrzebne-historyczne-notowania-intrada ... t9892.html
Tak, można ściągnąć.
Tu jest nawet wątek o tym:
potrzebne-historyczne-notowania-intrada ... t9892.html

Na kogo trafiło na tego bęc - Andreagpp

Rejs bardzo cenię za to, że przyciągnął specyficznych ludzi. Za to, że można tu swobodnie rozmawiać bez całego tego syfu, który nas w realu dotyka. Za to, że mimo różnic w poglądach i niekoniecznie sympatii, rozmowa tu jest fajna i życzliwa.
zakaven, proszę, uszanuj to.
zakaven, proszę, uszanuj to.