Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

grzegrzyw, kudłaty - dziękuję :idea:
Cajto - jeden obrazek i nie trzeba wielu słów :lol: Dzięki za sprowadzenie na ziemię!

Na marginesie, znacie ten kawał stary jak świat?
"Pewien dziennikarz postanowił zrobić wywiad na uczelni technicznej. Jednym z podstawowych pytań było określenie czasu jaki potrzeba na opanowanie języka chińskiego. Podchodzi do prof. dr hab. i pyta:
- Panie profesorze, ile pan potrzebuje czasu, aby nauczyć się chińskiego?
- No tak, aby dość dobrze się nim posługiwać to 7 lat.
Idzie do doktora:
- Panie doktorze, ile pan potrzebuje czasu, aby nauczyć się chińskiego?
- Sądzę, że w ciągu 5 lat to bym się nauczył.
Idzie do doktoranta i zadaje to samo pytanie. Doktorant odpowiada, że 2 lata wystarczą. W końcu podchodzi do studenta:
- Te stary, ile potrzebujesz czasu, aby nauczyć się chińskiego?
Na co student spojrzał ze zdziwieniem i pyta:
- A na kiedy trzeba??"

Natychmiast mi się przypomniał, bo teraz przyjdzie ninja i zapyta jak ten student - "A na kiedy trzeba?" :568: :564:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Nie jestem pewny na 100%, ale coś mi się w oczy rzuciło, że ten produkt posiada taką funkcję:
https://forextester.com/
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Anomalio - w mt4 admiral jest taki dodatek - supreme edition. I chyba możesz sobie puścić wykres i zawierać transakcje na historii i sprawdzić z palca na koniec czy to idzie. Ja mam problem nie do rozwiązania:
symulacje-mt4-reczne-testowanie-systemo ... 20-40.html
Nikt nie umie pomóc. Ale spróbuj u siebie. Demon Admiral Markets i dodatek Supreme edition i sprawdzasz na historii jak to idzie z kopyta. Ma to być darmowe. Nie wiem czy Darka to powyżej jest darmowe - ile czasu ten trial i czy wczytuje wszystkie wykresy z surowacami i time frameami. Obstawiam, że nie. Więc za darmo masz admirala i wczytujesz jakie chcesz interwały.
No chyba, że ktoś znalazł coś innego do testów bez EA (automat) a "roboty ręczne" :D - wtedy jest frajda :D
Inaczej puszczasz wykres z historii i na kartce zawierasz transakcje - ale to łopatologia pola, trzeba mieć tiaktol.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

E tam... na dt same sztywniaki, że też ku...a nie szkoda im kręgosłupów.
A takie cóś pamiętacie :) https://www.youtube.com/watch?v=X1TqeBn_uh4

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

krab29 pisze:
03 lut 2020, 17:31
@Anomalio - w mt4 admiral jest taki dodatek - supreme edition. I chyba możesz sobie puścić wykres i zawierać transakcje na historii i sprawdzić z palca na koniec czy to idzie. Ja mam problem nie do rozwiązania:
symulacje-mt4-reczne-testowanie-systemo ... 20-40.html
Nikt nie umie pomóc. Ale spróbuj u siebie. Demon Admiral Markets i dodatek Supreme edition i sprawdzasz na historii jak to idzie z kopyta. Ma to być darmowe. Nie wiem czy Darka to powyżej jest darmowe - ile czasu ten trial i czy wczytuje wszystkie wykresy z surowacami i time frameami. Obstawiam, że nie. Więc za darmo masz admirala i wczytujesz jakie chcesz interwały.
No chyba, że ktoś znalazł coś innego do testów bez EA (automat) a "roboty ręczne" :D - wtedy jest frajda :D
Inaczej puszczasz wykres z historii i na kartce zawierasz transakcje - ale to łopatologia pola, trzeba mieć tiaktol.
Ale jej nie o to chodzi.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

A umiesz Darku mi pomóc? Wystarczy coś co wkładam indyka i mogę w testerze zamykać i otwierać pozycje, bez kartki. Admiral miał być darmowy.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

krab29 pisze:
03 lut 2020, 19:51
A umiesz Darku mi pomóc? Wystarczy coś co wkładam indyka i mogę w testerze zamykać i otwierać pozycje, bez kartki. Admiral miał być darmowy.
No, z tego co wiem to SupremeEdition jest darmowy.
Ale anomalii chodzi o co innego, nie o zawieranie transakcji w testerze na danych historycznych, tylko o odtworzenie transakcji w testerze, na danych historycznych zgodnie z stanem konta i equity w danym momencie w historii - tak to zrozumiałem.

Natomiast, ja od dawna nie bawię się w testery i nie posiadam żadnego darmowego programu, który by umożliwiał symulowane zawieranie transakcji.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

Anomalia pisze:
03 lut 2020, 14:15
Halo, kompletnie się nie rozumiemy!
Ja Was albo Wy mnie. W sumie rozumiem, bo kto tam kobietę pojmie :roll:

Doprecyzuję: chcę sprawdzić, co by się działo na moim teoretycznym koncie (pozycje otwarte, nie zamknięte w tamtym momencie!) tego umownego 21.03.2019 o godzinie 18:57, 18:58, 18:59, 19:00 itd. Jak zmieniał się stan rubryki "niezrealizowany zysk" w funkcji czasu, narzucając cosiowi jakie instrumenty, jak duże pozycje i kiedy otworzyłam.
edit: Boję się używać słów, których być może nie rozumiem 8) Chcę przetestować swoją wizję korelacji i synergii - w przeszłości - by wyniki aproksymować na przyszłość. To nie ma nic wspólnego z moim realnym kontem, raczej z weryfikacją pomysłów na fx. Chcę móc sprawdzić, czy pomysł się sprawdził w zadanym momencie czasu w przeszłości.
może to coś znajdziesz ?
https://forex-indicators.net/mt4/account-monitor
:564:
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Jest takie przysłowie: "nie miała baba kłopotu, kupiła se prosię" 8)

Zaangażowani w poszukiwania Mysterious X Tester - grzegrzyw, kudłaty, ninjaproject, krab29, Andreasgp, cajto :shock:

Nie mogłaś Anomalio poprosić o przepis na bigos / bimber / dynamit :roll:

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

cajto pisze:
03 lut 2020, 20:40
Jest takie przysłowie: "nie miała baba kłopotu, kupiła se prosię" 8)

Zaangażowani w poszukiwania Mysterious X Tester - grzegrzyw, kudłaty, ninjaproject, krab29, Andreasgp, cajto :shock:

Nie mogłaś Anomalio poprosić o przepis na bigos / bimber / dynamit :roll:
W zamian Anomalia zaserwowała "kawał stary jak świat" i teraz już wiem skąd jest powiedzonko :
"Czy wiesz dlaczego Kain zabił Abla ?
- za opowiadanie starych kawałów" :!: :D
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

ODPOWIEDZ