Rejs.
- ninjaproject
- Maniak
Re: Rejs.
Hmmm, wydaje mi się, i to bardzo, że gdyby diabeł sikał do butelek, to by raczej coś mocniejszego z tego wyszło, niż piwo. I to bardzo znacznie mocniejszego!
BTW: Skąd diabeł bierze wodę w piekle? I, czym by sikał, skoro wody w piekle brak?
BTW: Skąd diabeł bierze wodę w piekle? I, czym by sikał, skoro wody w piekle brak?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
No jak nie jak tak. Nie sądzisz chyba że najpierw miałem stacje dysków, o nie...pierwszy był magnetofon ahh. Siedziało się późnym wieczorem z włączonym radiem w Kasprzaku albo Grundigu - niby to samo ale jednak posiadacze Grundiga mieli większe poszanowanie na mieścieAnomalia pisze: ↑02 lut 2020, 12:22Na marginesie, Bareja wiecznie żywy![]()
A to pamiętacie?zakaven?
Radiokomputer
ninja, na mnie nie patrz, ja piwa nie tykam - mocz szatana to jest![]()
![]()

Ten radiomagnetofon posiadał funkcję zapisu i zapisywał, nagrywał czyli, na kasecie te wszystkie yyyggrrrrrwrrrrr itd. Potem z tą kasetą do magnetofonu podłączonego do mikrokomputera, nie raz człowiek się wy....ł z ekscytacji, tak szybko pragnął zwizualizować te dźwięki. Ale kaseta zawsze w górze, jak szklanka z wódką

Bareja bezdyskusyjnie, Wilhelmi bezapelacyjnie. Cya.
Nie jest nowyAnomalia pisze: ↑02 lut 2020, 12:58Nic nie zmieni mojej niemal-pewności, że to diabeł sika do butelek!ninjaproject pisze: ↑02 lut 2020, 12:44Piwo – napój alkoholowy otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej.(...)![]()
![]()
zakaven, mam wrażenie, że masz nowy avatar. Bardzo mi się podoba, a film - znakomity - Joker w Rejsie. Jeden z najlepszych jakie widziałam.
Choć teraz mój namberłan to "Jak zostałem gangsterem". Wiele tekstów pasujących jak ulał do moich aktualnych dylematów w życiu (choć nie jestem ani nie planuje zostać szefem mafii).
Np: "Nie proś o przetrwanie bo tylko przetrwasz. Jeśli chcesz mieć wszystko to nie proś o deszcz.
Proś o burzę."
Kwintesencja mojego trejdingu![]()

Lubię kino i bywam często choć na pewno nie tak często jak Ty. Teraz muszę lecieć ale jestem przekonany że będzie okazja o tym pogadać.

Haninjaproject pisze: ↑02 lut 2020, 13:01Hmmm, wydaje mi się, i to bardzo, że gdyby diabeł sikał do butelek, to by raczej coś mocniejszego z tego wyszło, niż piwo. I to bardzo znacznie mocniejszego!

W tym zdaniu widzę większy problem - jak coś co nie wiadomo czy istnieje (bo ani potwierdzić ani zaprzeczyć nie możemy) może sikać do butelek w miejscu, które nie wiemy czy istnieje (znów - ani potwierdzić ani zaprzeczyć nie możemy). Ninjo?

W każdym razie cieszę się, że piwa nie piję

Tak byłozakaven pisze: ↑02 lut 2020, 13:25No jak nie jak tak. Nie sądzisz chyba że najpierw miałem stacje dysków, o nie...pierwszy był magnetofon ahh. Siedziało się późnym wieczorem z włączonym radiem w Kasprzaku albo Grundigu - niby to samo ale jednak posiadacze Grundiga mieli większe poszanowanie na mieścieA to czy miałeś Kasprzaka czy Grundiga uwarunkowane było m.in. miejscem zatrudnienia kokoś kto znał kogoś...
Ten radiomagnetofon posiadał funkcję zapisu i zapisywał, nagrywał czyli, na kasecie te wszystkie yyyggrrrrrwrrrrr itd. Potem z tą kasetą do magnetofonu podłączonego do mikrokomputera, nie raz człowiek się wy....ł z ekscytacji, tak szybko pragnął zwizualizować te dźwięki. Ale kaseta zawsze w górze, jak szklanka z wódkąMyk, kaseta w środku odpalamy odpowiednią sekwencją klawiszy... idzie ku...a idzie, jest pięknie. I teraz najlepsze 50 min w życiu człowieka...i nie mam na myśli sexu, który jak wszyscy wiemy jest przereklamowany
. 50 min podniecenia, marzeń, zadumy, łażenia w tą i z powrotem, dłubania w nosie, zerkania co 30 sek czy aby taśma się kręci, wyglądania przez okno i wreszcie jest około niecałej minuty do końca. Nie wspomnę czym objawiał się ten szczyt podniecenia, iiii.....ch..j error. Takie to byli czasy...i co robić przy kolejnej próbie przez 50 min? Można było skoczyć do sklepu czy aby nie pojawiło się coś oprócz octu i płatków kukurydzianych....
![]()
Bareja bezdyskusyjnie, Wilhelmi bezapelacyjnie. Cya.

Kosmici przez radio gadali

Pozostając w klimacie, muzyczne pozdrowienie na ten wieczór:
Happy people
Udanego wieczoru, współrejsowicze

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
- ninjaproject
- Maniak
Dokładnie!Anomalia pisze: ↑02 lut 2020, 17:13Haninjaproject pisze: ↑02 lut 2020, 13:01Hmmm, wydaje mi się, i to bardzo, że gdyby diabeł sikał do butelek, to by raczej coś mocniejszego z tego wyszło, niż piwo. I to bardzo znacznie mocniejszego!
BTW: Skąd diabeł bierze wodę w piekle? I, czym by sikał, skoro wody w piekle brak?![]()
W tym zdaniu widzę większy problem - jak coś co nie wiadomo czy istnieje (bo ani potwierdzić ani zaprzeczyć nie możemy) może sikać do butelek w miejscu, które nie wiemy czy istnieje (znów - ani potwierdzić ani zaprzeczyć nie możemy). Ninjo?![]()
W każdym razie cieszę się, że piwa nie piję![]()
Natomiast, bardzo dokładnie wiemy jak i gdzie, i z czego piwo jest robione, przez ludzi istniejących w realnym świecie!
Osobiście, to obecnie popijam różne domowe nalewki.
Co do zaprzeczyć, to istnieniu diabła sikającego w butelki zaprzeczyć można bardzo łatwo.
Wystarczy stworzyć eksperyment i powodzenia temu, kto zaobserwuje coś takiego...
@Anomalia, @ninja - a'propos współudziału sił nieczystych w produkcji napojów wyskokowych... na zimowy wieczór polecam podróż w krainę baśni i legend (myślę Dadas, że nawet ty byłeś kiedyś dzieckiem
), Dar Czarnego Licha
http://szidikur.blogspot.com/2013/05/da ... _4341.html
W tematyce FX - ostatnio widziałem rekomendację jakiegoś brokera dotyczącą Tesli, poziom 800 jako docelowy. Zerknąłem sobie na wykres, no cóż, cytując klasyka: "mają rozmach, sk...ny"
Za punkt odniesienia przyjąłem ostatni impuls spadkowy z W1 (379/177), jako że mamy historyczne maxy, więc oporów brak, dlatego uważam, że zniesienia zewnętrzne Fibo mogą pełnić tą rolę. F161 na 500 przeszło bez echa, aktualnie cena wynosi 650 i brakuje jej "tylko " 47USD do F261 na 697. W tych okolicach może (nie musi) nastąpić odcięcie paliwa, a przy takiej hiperboli, "kolaps" może być bardzo efektowny.
Wszystkie F z tego mierzenia występują w bezpośredniej bliskości okrągłych poziomów cenowych, a te jak wiadomo, często są S/D samymi w sobie.

W tematyce FX - ostatnio widziałem rekomendację jakiegoś brokera dotyczącą Tesli, poziom 800 jako docelowy. Zerknąłem sobie na wykres, no cóż, cytując klasyka: "mają rozmach, sk...ny"

Za punkt odniesienia przyjąłem ostatni impuls spadkowy z W1 (379/177), jako że mamy historyczne maxy, więc oporów brak, dlatego uważam, że zniesienia zewnętrzne Fibo mogą pełnić tą rolę. F161 na 500 przeszło bez echa, aktualnie cena wynosi 650 i brakuje jej "tylko " 47USD do F261 na 697. W tych okolicach może (nie musi) nastąpić odcięcie paliwa, a przy takiej hiperboli, "kolaps" może być bardzo efektowny.
Wszystkie F z tego mierzenia występują w bezpośredniej bliskości okrągłych poziomów cenowych, a te jak wiadomo, często są S/D samymi w sobie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ninjaproject
- Maniak
Stocki mają inną charakterystykę niż pochodne. Tam ogromny wpływ ma psychologia tłumu, w tym wypadku, euforia, która może pociągnąć dalej. Tak, czy owak, teraz nie jest czas kombinować. Akcje trzeba było kupować, gdy były tanie, a teraz tylko patrzeć kiedy dobrze je sprzedać.
- ninjaproject
- Maniak
Hmmm, masz na to jakieś konkretne dowody? Że to byłem ja, ten teraz, a nie ktoś inny, ten wtedy?
Piękna opowieść!cajto pisze: ↑02 lut 2020, 20:40@Anomalia, @ninja - a'propos współudziału sił nieczystych w produkcji napojów wyskokowych... na zimowy wieczór polecam podróż w krainę baśni i legend (myślę Dadas, że nawet ty byłeś kiedyś dzieckiem), Dar Czarnego Licha
![]()
Dziękuję!
"A tam, między krzakami iwy i wikliny, między błotnym zielem rozrosłym jak krzaki, nad brzegiem czarnego jeziorka zarosłego sitowiem i rzęsą, tańczyły wszelakie stwory: Wiły, Boginki, Nocnice, Leśne Dziady i Biesy przeróżne. Plątały się we mgle księżycowej w długie korowody, zwijały się w koła, kręciły się, wirowały, wyskakiwały w górę, a błędne ogniki płonęły im nad głowami jak ogniste wianki."
PS. Dadas urodził się dorosły

Sprawa jest, moi mądrzy współrejsowicze
Bardzo, ale naprawdę BARDZO-BARDZO potrzebuję takie coś, co nie wiem czy istnieje ale bardzo tego chcę
Takiego cosia, który będzie mi pokazywał stan konta (wstecz, i chodzi mi o sumaryczną kwotę zysku-straty) przy założeniu, że na koncie otwartych jest kilka różnych instrumentów, o pozycji różnej wielkości, w różnym czasie.
Istnieje takie cacko? Jak go dostać/kupić/zamówić?
Bardzo będę wdzięczna - być może to zupełnie prosta i standardowa rzecz, ale pamiętajmy że mt4 nawet nie bardzo mam
więc gadżetów tym bardziej nie mam.

Bardzo, ale naprawdę BARDZO-BARDZO potrzebuję takie coś, co nie wiem czy istnieje ale bardzo tego chcę

Takiego cosia, który będzie mi pokazywał stan konta (wstecz, i chodzi mi o sumaryczną kwotę zysku-straty) przy założeniu, że na koncie otwartych jest kilka różnych instrumentów, o pozycji różnej wielkości, w różnym czasie.
Istnieje takie cacko? Jak go dostać/kupić/zamówić?
Bardzo będę wdzięczna - być może to zupełnie prosta i standardowa rzecz, ale pamiętajmy że mt4 nawet nie bardzo mam