Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

To są rzeczy podstawowe, więc jeżeli inni ludzie też tradują na tej platformie, co ty, to powinno istnieć jakieś forum i baza narzędzi, tak przypuszczam.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

ninjaproject pisze:
03 lut 2020, 11:54
To są rzeczy podstawowe, więc jeżeli inni ludzie też tradują na tej platformie, co ty, to powinno istnieć jakieś forum i baza narzędzi, tak przypuszczam.
Nie wiem, czy dobrze Cię rozumiem.
Skoro podstawowe, to rozumiem że mówisz mi (sugerujesz - żeby nie było, że manipuluję 8) ), że takie coś istnieje i stoi na mt4-półce?
Odpalam zatem mt4 (bo mam choć nie używam) i znajduję takie cacko - testowe - które powie mi, jaki był stan mojego konta 21.03.2019 o 18:57 przy założeniu, że miałam tam otwarte 6 egzotyków, trzy indeksy i dwa majorsy plus jeden surowiec?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Podstawowe rzeczy są w panelu ogólnym, cała reszta to dodatki, niekiedy od brokerów, a to co chcesz podstawą raczej nie będzie.
Myślę, że najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się z osobami zajmującymi się profesjonalnym programowaniem na MT4.

Andrzej Pierz - jeden z modów Nawi, kiedyś aktywnie działał w tym temacie post494053.html#p494053

warewolf300 - również programuje, choć na tym forum niewiele się udziela post934967.html#p934967

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

W MT4 możesz jedynie w Terminalu otworzyć historię rachunku i wygenerować raport z datą początkową i końcową. Dotyczy to tylko transakcji u tego konkretnego brokera. Jeśli byś miała rachunki u kilku brokerów, to musiała byś je sama zesumować.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Dokładnie jak pisze grzegrzyw.
W MT4 zakładka "Historia rachunku" na dole, przy otwartym podoknie "Terminal".
Prawym klawiszem myszy kliknąć w obszarze "Zlecenie" i wybrać okres historii.
Można wybrać "Inny okres..." i wtedy wybrać dokładnie daty, i wygenerować raport, lub raport szczegółowy.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Innym rozwiązaniem to podłączyć konto do MyFxBook np..

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Halo, kompletnie się nie rozumiemy!
Ja Was albo Wy mnie. W sumie rozumiem, bo kto tam kobietę pojmie :roll:

Doprecyzuję: chcę sprawdzić, co by się działo na moim teoretycznym koncie (pozycje otwarte, nie zamknięte w tamtym momencie!) tego umownego 21.03.2019 o godzinie 18:57, 18:58, 18:59, 19:00 itd. Jak zmieniał się stan rubryki "niezrealizowany zysk" w funkcji czasu, narzucając cosiowi jakie instrumenty, jak duże pozycje i kiedy otworzyłam.
edit: Boję się używać słów, których być może nie rozumiem 8) Chcę przetestować swoją wizję korelacji i synergii - w przeszłości - by wyniki aproksymować na przyszłość. To nie ma nic wspólnego z moim realnym kontem, raczej z weryfikacją pomysłów na fx. Chcę móc sprawdzić, czy pomysł się sprawdził w zadanym momencie czasu w przeszłości.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Wiem o co ci chodzi i podejrzewam, że jest to cholernie ciężkie do wykonania, bo Ty chcesz znać poziom Equity w czasie przeszłym,a wszelakie "historie" pokazują tylko poziom Balance..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Życzenie Anomalii:
Anomalia pisze:
03 lut 2020, 14:15
Boję się używać słów, których być może nie rozumiem 8) Chcę przetestować swoją wizję korelacji i synergii - w przeszłości - by wyniki aproksymować na przyszłość. To nie ma nic wspólnego z moim realnym kontem, raczej z weryfikacją pomysłów na fx. Chcę móc sprawdzić, czy pomysł się sprawdził w zadanym momencie czasu w przeszłości.
Programista usiłujący je spełnić :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Ja się z czymś takim nie spotkałem, Myślę, że oprócz programistów wymienionych przez Cajto jeszcze ninjaproject vel Dadas mógłby się wypowiedzieć (jest niezłym programistą w MQL)

ODPOWIEDZ