Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Anomalia pisze:
01 lut 2020, 20:41
ninjaproject pisze:
01 lut 2020, 20:35
qduaty pisze:
01 lut 2020, 20:31
Brzydkie..
Chętnie to brzydkie zaadoptuję!
Śmiało, ale szpilek Ci nie pożyczę :idea:
:lol: :564:
Jak już brać, to cały zestaw w szpilkach!
:mrgreen: :564:
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Anomalia pisze:
01 lut 2020, 20:41
ninjaproject pisze:
01 lut 2020, 20:35
qduaty pisze:
01 lut 2020, 20:31
Brzydkie..
Chętnie to brzydkie zaadoptuję!
Śmiało, ale szpilek Ci nie pożyczę :idea:
:lol: :564:
Hahahahaha
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

Dobry wieczór Szanowni Państwo. Przede wszystkim chciałbym pogratulować autorowi wątku - wyjątkowo dobra robota, szacunek.
Ufam że i dla mnie znajdzie się tu kawałek podłogi wśród starych wilków morskich, piratów, kapitanów, bosmanów, majtków, rozbitków, ocalonych i całej reszty :).
W skrócie powiem że śledzę wątek, aczkolwiek nie wszystko przeczytałem. Wiedza oraz EQ marynarzy (zdaję sobie sprawę że każdy "rejs" interpretuje po swojemu) budzi nie mniejsze uznanie jak umiejętność skompletowania tak zacnej załogi.
Co do dyskietek 5,25... mam taką stację dyskietek do Atari firmy California Access...ahh to byli czasy.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

zakaven pisze:
02 lut 2020, 00:38
Dobry wieczór Szanowni Państwo. Przede wszystkim chciałbym pogratulować autorowi wątku - wyjątkowo dobra robota, szacunek.
Ufam że i dla mnie znajdzie się tu kawałek podłogi wśród starych wilków morskich, piratów, kapitanów, bosmanów, majtków, rozbitków, ocalonych i całej reszty :).
W skrócie powiem że śledzę wątek, aczkolwiek nie wszystko przeczytałem. Wiedza oraz EQ marynarzy (zdaję sobie sprawę że każdy "rejs" interpretuje po swojemu) budzi nie mniejsze uznanie jak umiejętność skompletowania tak zacnej załogi.
Co do dyskietek 5,25... mam taką stację dyskietek do Atari firmy California Access...ahh to byli czasy.
Aż by się chciało zacytować klasyka:
"Łelkom! Gutentag! Naschledano! Lejdis dżentelmen! Więc tak, mam zaszczyt powitać szanownych gości w imieniu kolektywu załogi Rejsu. To niesłychane wyróżnienie jest wyrazem uznania ze strony władz dla naszych dotychczasowych sukcesów i jednocześnie bodźcem do dalszych godnych uwagi osiągnięć na polu gospodarczym! Chcę podkreślić, jako gospodarz tego domu, że naszą ambicją jest aby przykład promieniujący z tego miejsca (...), rozszerzył się na cztery części kuli ziemskiej!"

Witaj, zakaven, zasady są proste - nie strzelamy focha, prawie wszystko jest dozwolone, poziom absurdu nikomu nie przeszkadza. Nie bijemy kapitana i wykazujemy się anielską cierpliwością oraz zachowujemy kamienną minę w kwestii kapitańskiej AT 8)
I niczemu się nie dziwimy :564:
Poza tym, jak czytasz to już wiesz - bardzo zacne grono tu zagląda, z pełnym szacunkiem i atencją to piszę drodzy koledzy - nie byłoby Rejsu bez Was. Bardzo dużo dajecie mi do myślenia - i za to jestem wdzięczna. Bardzo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Na marginesie, Bareja wiecznie żywy 8)

A to pamiętacie? :twisted: zakaven?
Radiokomputer

ninja, na mnie nie patrz, ja piwa nie tykam - mocz szatana to jest :idea: :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Piwo – napój alkoholowy otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej. Brzeczka ta stanowi wodny wyciąg ze słodu browarnego z dodatkiem chmielu i ewentualnie innych surowców[1]. W szerokim znaczeniu, zwłaszcza historycznym, piwem określa się napój fermentowany oparty na zbożowym surowcu[2]. Piwo to najstarszy[3] i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci pod względem popularności po wodzie i herbacie napój na świecie[4].

Produkcja piwa najczęściej przebiega w następujący sposób: rozdrobniony słód (zwykle jęczmienny) miesza się z ciepłą wodą, czasem z dodatkiem innych surowców skrobiowych i enzymów. Uzyskuje się w ten sposób ekstrakt (brzeczkę), który poddawany jest gotowaniu wraz z chmielem, a następnie się go klaruje i schładza. Płyn ten ulega fermentacji przez dodane drożdże piwowarskie. Powstałe piwo zazwyczaj filtruje się i podaje jako napój musujący, z uwalniającymi się pęcherzykami dwutlenku węgla tworzącymi pianę[5].

Na charakterystyczne cechy sensoryczne piwa składają się substancje pochodzenia zbożowego, aromat i goryczka chmielowa, alkohol i dwutlenek węgla[6]. Istotnym parametrem piwa jest zawartość ekstraktu przed fermentacją złożonego głównie z cukrów (ulegających przemianom biochemicznym do alkoholu) i dekstryn, a także ze związków azotowych i soli mineralnych[7]. Zwykle zawartość ekstraktu wyrażana jest w stopniach Plato[8]. Najpopularniejsze piwa, jasne lagery[9], zawierają przeciętnie ponad 90% wody i ok. 5% alkoholu objętościowo[10], ale wartości te mogą odbiegać w zależności od stylu piwa[11]. Drożdże piwne w procesie fermentacji pozwalają uzyskać do kilkunastu procent alkoholu obj., ale w wyniku wymrażania wody jego zawartość można zwiększyć nawet do ponad 60%[12]. Z drugiej strony przy użyciu odpowiedniej technologii produkcji można uzyskać piwo bezalkoholowe, zawierające poniżej 0,5% alkoholu obj.[13]

Do piwa w szerokim znaczeniu można zaliczyć również kwas chlebowy z Europy Wschodniej (wytwarzany poprzez fermentację chleba), tak zwane wina ryżowe (np. japońskie sake, chińskie huangjiu, koreańskie cheongju), mętne, fermentujące piwa afrykańskie z prosa, sorga, kukurydzy określane jako opaque beer, wiele fermentowanych napojów z Ameryki Środkowej i Południowej jak chicha z kukurydzy[14].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

A ciekawostką jest, że piwo pochodzi z Indii, a chmiel to przypadek. Chmiel był dodawany jako konserwant w trakcie transportu przez oceany.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

ninjaproject pisze:
02 lut 2020, 12:44
Piwo – napój alkoholowy otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej.(...)
Nic nie zmieni mojej niemal-pewności, że to diabeł sika do butelek! :lol: :564:

zakaven, mam wrażenie, że masz nowy avatar. Bardzo mi się podoba, a film - znakomity - Joker w Rejsie. Jeden z najlepszych jakie widziałam.
Choć teraz mój namberłan to "Jak zostałem gangsterem". Wiele tekstów pasujących jak ulał do moich aktualnych dylematów w życiu (choć nie jestem ani nie planuje zostać szefem mafii 8) ).
Np: "Nie proś o przetrwanie bo tylko przetrwasz. Jeśli chcesz mieć wszystko to nie proś o deszcz.
Proś o burzę."
Kwintesencja mojego trejdingu :roll:

ODPOWIEDZ