DayTrading: Piątek 03.01.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.01.2020

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Tomasz196407 pisze:
04 sty 2020, 21:07
[...]
no cóż to jest piekne że różnić sie nie znaczy wzajemnie sie unicestwiać-
powiem tak dla mnie te spadki nie są oczywiste :wink:
[...]
:564:

A ten gej tygodniowy to bym troszkę inaczej rysował:

https://www.tradingview.com/x/7LEYJpsY/ :)

i wtedy wzrost już nie taki oczywisty imo
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

qduaty pisze:
04 sty 2020, 21:31
Tomasz196407 pisze:
[...]
powiem tak dla mnie te spadki nie są oczywiste :wink:
[...]
:564:

A ten gej tygodniowy to bym troszkę inaczej rysował:

https://www.tradingview.com/x/7LEYJpsY/ :)

i wtedy wzrost już nie taki oczywisty imo
tak masz racje
i każdy kto tez ciągnie LT ogólnie linie
więc to że kazdy bedzie właśnie tysiąc definicji wyznaczania tych linii
i jak znam życie to tu od troli, debili, idiotów wyzwia cie i powiedza ze nie masz racji
Ja uznaje ten sposób
ale mam program rozrysuwujacy FE i też kanały i LT
i tu obowiazuje inna zasada ciagniesz linie po zamknietych strukturach falowych

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
04 sty 2020, 21:42

i jak znam życie to tu od troli, debili, idiotów wyzwia cie i powiedza ze nie masz racji
Wypijmy za tych, co własnej kreski na wykresie nigdy nie postawili, a wszystkich dookoła oceniac potrafia :564:

I niech pierwszy rzuci wykresem ten co sam bez winy :twisted:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

qduaty pisze:
04 sty 2020, 21:49
Tomasz196407 pisze:
04 sty 2020, 21:42

Wypijmy za tych, co własnej kreski na wykresie nigdy nie postawili, a wszystkich dookoła oceniac potrafia :564:

I niech pierwszy rzuci wykresem ten co sam bez winy :twisted:
Ludzie są wszedzie tacy sami, rób swoje zawsze jak ci napisane na wstepie
zapraszamy do wymiany uwag i opinii nt dzisiejszej sesji
to przecież nie bede uczestniczył w konkursie baxowym bo on wrzuca pozycje
jak maja byc analizy bo pisze to co mnie obchodzi mietek czy anka ze oni chcą kabaretu tu
Robie swoje i tyle

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Psy szczekaja, karawana jedzie dalej :)

https://iv.pl/image/Gr1AwTI

Ja już gotowy na jutro wieczór:)

EDIT

A i złotko bez rysunku bo spac juz ide - jak przebijemy do 1560 to ja szukam tp na 1625 :D

Dobranoc
Przyjme btc ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

qduaty pisze:
04 sty 2020, 22:11
Psy szczekaja, karawana jedzie dalej :)

https://iv.pl/image/Gr1AwTI

Ja już gotowy na jutro wieczór:)

EDIT

A i złotko bez rysunku bo spac juz ide - jak przebijemy do 1560 to ja szukam tp na 1625 :D

Dobranoc
Pewnie że tak patyk w rzucony do rzeki płynie z nurtem nie przeciw :D
Dobranoc

Balans
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Balans »

Tolmon_Nika pisze:
04 sty 2020, 13:05
navik pisze:
04 sty 2020, 12:32
Ropa na D1 to na wzrosty wyglada jak jasna cholera ....Imho.
Po mocnym wybiciu LT i wcześniejszej tygodniowej konsolidacji, właśnie na tej LT to impuls wzrostowy dość pokaźny jest .
Zobaczymy jak będzie .
Z tą "jasną ", bym się jednak wstrzymał i zastanowił :idea: :?:
USOILDaily.png
USOILH4.png
KISS :564:
Kermit pisze:
03 sty 2020, 23:21
WTI h1, h4 - opór dzienny dziś pokazywałem. Na tym oporze na niższych TF utworzył się potencjalny trójkąt rozszerzający. W przypadku powrotu do jego wnętrza i utrzymania sie tam ceny spodziewam sie wygenerowania w ciągu kilku dni wiekszej korekty z celem w okolicach 59,30, a może nawet 58,30. Zielone zasięgi dla trójkata, czerwone beda obowiazywac w przypadku utworzenia wewnatrz trojkata formacji RGR.
https://www.tradingview.com/x/BFpVclhE/
https://www.tradingview.com/x/BmE6IsIF/

Myślę że spadki nadejdą, ale to wraz z rozczarowaniem, bo na razie pompa związana z Iranem jest niesamowita, wszystkie media żyją tylko tym. Pompują wszystko, już był rzekomy kolejny atak usa na konwój... któremu irak już zaprzeczył, do tego jakieś wybuchy w okolicy ambasady, ale jako że ogłoszono 3 dniową żałobę to raczej mało prawodopodobne że stoi za nimi Iran, do tego były albo nieskuteczne albo nie miały zamiaru być więc bardziej wygląda to na jakąś samowolkę niż robotę armii irańskiej. Co do konfliktu to nie dojdzie do zaognienia... może inaczej - nie sądzę by miało dojść. Co prawda Prezydent, ten ich najwyższy przywódca, a nawet przedstawiciel onz iranu trzymają się jednej wersji że zemszczą się na USA, ale tak naprawdę gdyby ktoś ich chciał słuchać to.... to samo by powiedzieli przed atakiem.
Myślę że poniedziałek będzie jeszcze wzrostowy, we wtorek, środę jeśli nie zwolnimy zacznę się dopiero martwić.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

krab29 pisze:
04 sty 2020, 16:29

Kermit, zobacz jaki jesteś popularny. Książki o tobie czytają. Widzisz, każdy chce się czegoś od ciebie nauczyć. :D
W sumie to chyba dla Kermita miłe, że taki jesteś taki zafrapowany książką o nim :D
PS. Bociany się pewnie teraz wściekną. :P Zaraz się zacznie :D
widziałem to zdjęcie wczoraj ale nie zwróciłem uwagi na tą książeczkę, przed chwilą przeczytałem co napisałeś i zerknąłem ponownie...no i się popłakałem ze śmiechu. Oczywiście że śmiesznie wyszło. Twoja analiza co do bocianów tez jak widać w punkt niczym na forexie. Wystarczy poczytać i widać kto miał udany tydzień i podszedł do tego tak jak ja czy TY i sie tylko uśmiechnął rozumiejąc komiczność sytuacji, a komu się ulało...
Mimo wszystko fajnie że sa tu tacy ludzie jak Ty czy Kong którzy wiedzą że "dobry żart tynfa wart" i mają dystans do siebie i otaczajacego świata. Inaczej naprawde smutno by tu było... :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Tomasz196407 pisze:

.....

a nasi koledzy z forum "miszcze" prognozowali rynek UJ na 128 :wink:

jak sie ma pierwsze zdanie do szyderczego drugiego??
jestes jedynym na tym forum, ktory tutaj kazdego dnia czepia sie innych. Caly czas widzisz lizusów, miszczow itd itp. Jak nie aluzja do mnie, to do XAB, Konga, teraz nazwanie lizusem Kraba (bo raczyl zazartowac ze zdjecia w stylu "mistrz drugiego planu") i jeszcze do kilku innych uzytkowników. Rynek musi Ci naprawde mocno dawac po dooopie kazdego tygodnia skoro tak wiele jadu i frustracji z Ciebie wychodzi. Zreszta nie widac zebys tak jak ja pokazał 10 czy 20 razy pozycje kiedy otwierasz, kiedy zamykasz. Boisz sie? No pokaz innym jak sie trejduje. Jak surfowac po falach Elliota live. Jak pokazalem 10 pozycji pod rzad zamknietych na plus to siedziales jak mysz pod miotłą, jak na 11 złoto nie weszło to tydzien pisałes jakie to łatwe bylo i gdzie lecimy. To pokaz ile na tym złocie przytuliles. Bo lewa strona wykresu przyjmuje wszystko i wie to nawet forexowy przedszkolak. Po prawej sie wykaż. To jak? Pokazesz 10 trejdów? Obiecuje ze nie bede sie smiał a jesli bedzie powyzej 50% to nawet pochwale i pogratuluje bo w przeciwienstwie do Ciebie nie mam z tym problemu ze inni daja rade rynkowi.
Uj byl prognozowany Long term bo jest w trojkacie długoterminowym tworzonym kilka lat i zalozenie bylo I JEST NADAL ze wyjdziemy z tego gora. Dlugi termin to rok i dluzej, a nie dwa dni. Ale Ty cos tam sobie wbijesz w glowe ogladajac wykres tickowy i potem pleciesz dwa lata. Najwiekszym mistrzem jest dla Ciebie Swiezak. Pewnie musicie miec wiele wspolnego i podobne podejscie do tradingu a takze podobne sukcesy skoro Ci tak imponuje. To tez wiele wyjasnia bo jak Swiezak traduje kazdy tu wie - co tydzien na innym wirtualnym depo.

Jak w nastepnym tygodniu bedziesz kontynuowal szydzenie z innych (nie tylko ze mnie) to obiecuje tu na forum ze poswiece czas i Ci zrobie zestawienie z calego miesiaca wszystkich Twoich docinek ktore znajde w Twoich postach i wrzuce na forum zeby kazdy widzial jaki to tolerancyjny jestes i jak bardzo pieknie sie potrafisz różnić z innymi, a nie unicestwiac.
A narazie czekam na Twoje trejdy w tym tygodniu bo niewatpliwie wielu poczatkujacych chciało by poczytac z wypiekami i skorzystac z wiedzy jednego z najbardziej doświadczonych forumowych wyjadaczy. Przekonaj ich malym pokazem, że fale to jest własnie to na czym powinni sie w pierwszej kolejnosci skupic na poczatku drogi tradera.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

"jestes w tych naiwnych 70-80% zestawieniu "
"weź tabletke"
a może cos z kraba? bax-a, konga moge ze wszystkich twojego kółka
"zafiksował sie"
wiecej po twoim przedstawieniu i prosze bardzo rób swoje a ja bede swoje
linki prosze bardzo tylko moze noc sieskonczy
Myslisz ze napiszesz na priv -ty sie bój? puknij sie ,nie takich sie nie boje
a propos nocy i niedzielnym pisaniu to ucieka panu pamięc? szydzenie
Co do twojej skutecznośći ? czy myslisz ze te 10 co pisałem tu o sygnałach
równe jest twoim wymaiginowanym analizom?
linki do mojego tez ci przytocze
tak ze maruś możemy tak dalej
wiecej jutro
Ostatnio zmieniony 05 sty 2020, 02:15 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany