Od wielu lat jest z nimi tysiące użytkowników którzy będą dalej. Od lat wielu jest że ludzie nie chcą czekać za zleconym przelewem bo z PL idzie szybciej, pewniej i w ogóle jest lepiej. I do końca swojego tradingu większość z tych userów pozostanie w xtb bo jest to PL broker, a wszystko co zagraniczne jest bee i pachnie oszustwem.
yeahman pisze: ↑30 lip 2019, 01:44
także wolę polskie XTB niż seszelskie niewiadome co.
Każdy pisze seszelskie, mołdawskie, afrykańskie i nie wiem jeszcze jakie, ale kto każe otwierać konto w gówno kraju u gówno broka który nie ma żadnej historii ? O Polsce inne kraje też myślą że jest gówno krajem i nie otworzą tu konta bo nie mają żadnego zabezpieczenia, a PL Sąd stanie za PL firmą a nie za obcokrajowcem.
Dla wyjaśnienia, również uważam że lepiej mieć konto u siebie, gdzie można złożyć reklamację, iść poskarżyć się do rzecznika, adwokata, Sądu itd. Ale od lat zajmuję się handlem międzynarodowym i wiem że w wielu krajach jest lepiej pod względem świadomości ludzi i uczciwości, gdzie interesy robi się poprostu lepiej a klient jest szanowany jak być powinien a nie jak w Polsce jest często uważany za intruza gdy tylko coś jest nie po myśli drugiej strony. Takie Chiny, jeden z najlepszych kontynentów z ludźmi którzy traktują mnie lepiej niż bieda rodacy
Tak samo konta bankowe, wielu z tych traderów (taki przykład) którzy zostaną u jednego broka ma (i będzie miało) konto w jednym banku mimo że inne banki mają korzystniejsze oferty i są pod wieloma względami lepsze, a to tylko z przyzwyczajenia i niechęci do zmian (psychologowie i specjaliści mówią o strachu przed zmianami:) Tak więc
yeahman pisze: ↑30 lip 2019, 01:44
Krzysiu, od wielu lat jestem na XTB
Krzysiu

hehe no niech będzie że będą Krzyś choć nienawidzę tego imienia. Fajnie gdybyś napisać u ilu brokerów byłeś i dał jeszcze porównanie dlaczego akurat XTB jest lepsze od innych że u nich jesteś, ale to NIE jest temat do tego, tylko o problemach z odzyskaniem pieniędzy
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada