DayTrading: Środa 18.09.2019
Re: DayTrading: Środa 18.09.2019
ładnie eDzio w dół do rekordu konta :]
to tylko ci dodam trojkatS to wyskakuje juz na minutcePipsKong pisze: ↑18 wrz 2019, 12:37żółta górna czerwona dolna - spokoXAB pisze: ↑18 wrz 2019, 12:30pepsiak łap to jeszcze raz ???????????//
https://iv.pl/image/GrvMFgE
dwie czerw -trojkat symetr wzrost
czerwona z dolu i zólta klin wzr
zolta i niebieska kanal podazowy
ja juz bp bo to nie moja liga
a wykres to M30 ??????????????/
to widzę![]()
i to rzadko sprawdzalne liczy sie klin lub kanał
i to cala madrosc formacji
trojkatS do szybkiego wejscia a dalej to juz ???????/ głowkuj
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
do wsparcia jeszcze kilka pipsów, ale zawsze coś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pepsiak
edek na m10
https://iv.pl/image/GrvMRBo
masz to samo
i tylko twa decyzja
bo albo cos obstawiasz z kombinacji albo czekasz bo dzis fed
az sie sama wykluje i ci pokaze kierunek i cel
niby to gierki na krotki czas ale to ruch na ok 100 pip
to cala sztuka
edek na m10
masz to samo
i tylko twa decyzja
to cala sztuka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
ta i na ogół ustawiasz się pod wybicie z góry lub z dołuXAB pisze: ↑18 wrz 2019, 12:59pepsiak
edek na m10
masz to samo
i tylko twa decyzja
to cala sztuka
robią sobie takie wybicie i wracają ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
dziś potrójne swapy warto pamiętać
-
- Pasjonat
Domyslam sie, ze masz na mysli ZUP lub KorHarmonics - znam je, ale dzieki za podpowiedz.Cblondyn pisze: ↑18 wrz 2019, 12:36W necie jak dobrze poszukasz to jest gotowe narzędzie które rysuje harmoniczne/zwierzaczki
Ściągnij i zainstaluj. I wtedy możesz coś powiedzieć o nich
Juz nie wspomne, że wiele z nich rysowanych nie ma nic wspólnego z proporcjami fibo jakie maja w założeniu. czyli dołek, górka, koejny dołek i górka (a przeciez taka strukture maja wszystkie rynki ) i juz rysowany jest jakiś zwierzak
A jak sobie pomierzysz ich proporcje to nijak ma sie do teorii![]()
A jeszcze jak samych zasięgow jest kilkanaście ...... to juz zaczyna byc śmieszne a dla niejednego konta tragiczne![]()
Formacji jest ogromnie wiele (coraz nowsze wersje ZUP maja dodatkowe nowe formacje), dlatego wybrac te wlasciwa formacje jest sztuka.
Patrzac na to co widziałam na tym forum - sposob Kermita, czyli pomocnicze uzywanie „zwierzakow” jest dobrym rozwiazaniem. Jednak mistrzem analizy harmonicznej jest dla mnie MERLIN. To tylko moje zdanie, każdy może mieć inne.
Pozdrawiam
Spekulacja nie sprowadza sie do rysowania pieknych formacji a skutecznych. Od zawsze. Bo rysunek to jedno. Zysk na nim to drugie. Dobrze o tym pamietaćtrisidginto pisze: ↑18 wrz 2019, 13:26Jednak mistrzem analizy harmonicznej jest dla mnie MERLIN. To tylko moje zdanie, każdy może mieć inne.
Pozdrawiam

Nawet grając w mocnym terndzie w jego kierunku mozna zakończyć ..... ze stratą

To tak jak z poruszanym kiedyś tematem fibo. Zawsze działa bo ma poziomów cały worek

Zainstaluj sobie narzędzie na platformie i potestuj. Najlepsze rozwiązanie

Jest nawet gdzieś wątek na nawigatorze o harmonicznych. TYlko nikt w nim juz nic nie pisze od lat

-
- Pasjonat
Mily tomekfx
Na nic nie naganiam, sama korzystam z darmowych info, ktore sa na tym forum i ogolnie dostepne w necie.
Skad wogole pomysl ze MERLIN szkoli za kase ? Czy gdzies o tym cokolwiek wspomnialam ?
Pisalam o Jego powrocie na tutejsze forum - to wszystko.