pierwszeKroki pisze: ↑30 lip 2019, 14:15
Witam, mam kilka wątpliwości i będę wdzięczny za pomoc.
Szukam odpowiedniego brokera w dwóch kategoriach;
- pierwszy z nich to taki który oferuje dźwignię 1:100 i ochronę przed saldem ujemnym
- drugi to taki który pozwala zachować anonimowość i umożliwia wpłaty/wypłaty w BTC, zależy mi na tym aby był sprawdzony
Łatwo nie będzie

. Jeśli chcesz lewar większy niż 1:30 to opcje są dwie:
- wybór brokera spoza UE,
- uzyskanie statusu klienta profesjonalnego (o tym przeczytasz tutaj:
https://forexclub.pl/klient-profesjonalny-forex-faq/ ) u brokera z UE.
Jeśli chcesz ochronę przed ujemnym saldem to znowu wracamy do kwestii UE. Taka ochrona jest obowiązkowa ale tylko u brokerów z UE. Stąd też jest praktycznie niespotykana poza nią. Ale sprawy komplikują się jeszcze bardziej, bo owa ochrona jest obowiązkowa tylko w przypadku klientów detalicznych, czyli tych z mniejszym lewarem. To, czy broker zaoferuje ją także profesjonalistom zależy tylko od niego. Jedni to robią, inni nie.
Jeśli zależy Ci na wpłatach w BTC to ponownie wracamy do kwestii "regulacyjnych". Niewielu brokerów umożliwia wpłaty w BTC, a jeśli już, to na obecny moment znani są mi tylko tacy spoza UE.
Podsumowując:
Sprawdź czy jesteś w stanie spełnić wymogi na klienta profesjonalnego. Jeśli nie, to musisz z czegoś zrezygnować.
W sumie jeśli tak... to też musisz z czegoś zrezygnować ;)
O wskaźniku wcześniej nie słyszałem, ale widzę, że jest płatny więc będzie ciężko

.